Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Και τώρα «τρέχει»

Και τώρα «τρέχει»
Μάχη με το χρόνο δίνει ο Παναθηναϊκός, ώστε να προλάβει να εξασφαλίσει το δάνειο των 5 εκατ. ευρώ και να διευθετήσει τις οφειλές του που θα ανατρέψουν μέχρι τις 29 του μήνα τα εις βάρος του δεδομένα για την υπόθεση της αδειοδότηση από την ΕΠΟ.

Την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα ξεκαθαρίσει αν θα καταφέρουν οι «πράσινοι» να πάρουν το παραπάνω δάνειο από την Εθνική Τράπεζα που θέλει και εγγυήσεις από μετόχους της ΠΑΕ.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αλαφούζος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες έχουν παρουσιαστεί και μέχρι την Παρασκευή να δοθούν τα χρήματα στους παίκτες, παίρνοντας την άδεια της ΕΠΟ να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν.

Τα όρια είναι μηδενικά για το «τριφύλλι», του οποίου ο φάκελος ήταν πλήρης (όσον αφορά τη φορολογική ενημερότητα, τις υποδομές, το διοικητικό και) το πλάνο βιωσιμότητας και του έλειπαν τα 4,2 εκατ. ευρώ που οφείλει μέχρι τα τέλη του προηγούμενου έτους.

Όλα δείχνουν ότι η εισήγηση του αρμόδιου οργάνου της ΕΠΟ θα είναι αρνητικά, αλλά αν τα χρήματα δοθούν μέσα στην εβδομάδα στους ποδοσφαιριστές τότε την επόμενη θα αλλάξει η παραπάνω απόφαση.

Όπως γράφει η SportDay, κάποιοι στενοί συνεργάτες του Αλαφούζου έβγαζαν χθες το βράδυ μία συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά αναγνώριζαν τις μεγάλες δυσκολίες -και λόγω χρόνου- που υπάρχουν, αφήνοντας το θέμα ανοιχτό.

Τέλος Μαΐου του προπονητή

Αναβολή για το τέλος του μήνα πήρε η συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος καλείται να παραμείνει στην ομάδα με μειωμένες αποδοχές (της τάξεως του μισού εκατ. ευρώ) και να «χτίσει» με νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές.

Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όταν συναντήθηκαν ο Δημήτρης Γόντικας με τον Πορτογάλο τεχνικού και συμφώνησαν να μιλήσουν πιο αναλυτικά μόλις ξεκαθαρίσει το θέμα της αδειοδότησης από την ΕΠΟ.

Αν τελικά δεν υπάρξει συμφωνία με τον 65χρονο προπονητή, τότε πρώτο φαβορί να καθίσει στον «πράσινο» πάγκο είναι ο Γιώργος Δώνης (υπάρχουν φήμες για ενδιαφέρον και του ΠΑΟΚ). Επόμενος στη σχετική λίστα από την ελληνική αγορά είναι ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος εργάζεται στον Αστέρα Τρίπολης.

Η ενημέρωση που έγινε στους παίκτες μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ είναι ότι θα ειδοποιηθούν όσοι μείνουν στην ομάδα πότε θα αρχίσει η προετοιμασία και θα είναι από τις 1έως 4 Ιουλίου.

Η προσφυγή του Ματίας Μπιέρσμιρ εκδικάστηκε χθες στην επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ, παρουσία του Σουηδού στόπερ. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναγνώρισε την οφειλή των δεδουλευμένων ύψους 350.000 ευρώ, αλλά τόνισε ότι πρέπει να κληθεί να πληρώσει και χρήματα για τον επόμενο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του παίκτη. Στο «τριφύλλι» δόθηκε προθεσμία να καταθέσει υπόμνημα έως τις 6 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: