Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Iδού τα κρίσιμα σημεία της πρότασης

Στη γενική συνέλευση της ΚΜΑ ακούστηκαν αρκετές προτάσεις και ο κόσμος βομβαρδίστηκε από πληροφορίες σε διάστημα λίγων ωρών.
Iδού τα κρίσιμα σημεία της πρότασης
Όταν κλήθηκε να ψηφίσει γύρω στις 11 το βράδυ επέλεξε ως την καλύτερη λύση, αυτή του Θανάση Αθανασιάδη. Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση μιας ιστορικής συνέλευσης, το AllAboutARIS ρίχνει φως στο κρίσιμα σημεία της πρότασης και ιδίως στο κομμάτι των μετοχών που αποτέλεσε και σημείο τριβής με βάση και τις ερωτήσεις που ακολούθησαν από τα μέλη.

Να διευκρινίσουμε λοιπόν ότι με βάση τα όσα ακούστηκαν:
1. Δεν πρόκειται για δανειακή σύμβαση της ΠΑΕ αλλά για δανειακή σύμβαση με συμβαλλόμενους από τη μια τον Φερνάντο Πλά, Αντιπρόεδρο της Morgan Stanley Ελβετίας και από την άλλη τον Θανάση Αθανασιάδη προσωπικά.
2. Τα κεφάλαια που θα μπουν (ειπώθηκε για 8-8,5 εκ συνολικά) δεν θα καταστούν ποτέ απαιτητά και αυτό αποτελεί δέσμευση την οποία επανάλαβε πολλές φορές ο Πρόεδρος του ΑΡΗ.
3. Η εισροή των κεφαλαίων θα πραγματοποιείται με απολύτως ασφαλή και νόμιμο τρόπο.
4. Διασφαλίστηκε με τη συναίνεση των μετόχων (ΚΜΑ, ΑΣ) η απρόσκοπτη διοικητική λετουργία της ΠΑΕ, για την επόμενη τριετία, δηλαδή ως τον Ιούνιο του 2015.
5. Στο διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί καμία παραχώρηση μετοχών, είτε μεταβίβαση προς κάποιο μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ.
6. Θα δημιουργηθεί ένα ανέκκλητο πλαίσιο ενυπόγραφης συμφωνίας με συγκεκριμένους όρους και προυποθέσεις το οποίο θα διασφαλίζει την λειτουργία της ΠΑΕ και τα δικαιώματα των μετόχων και είναι στη διάθεση των νομικών τοη Α. Σ και της ΚΜΑ.
7. Σε περίπτωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όταν αυτή προκυρηχθεί, θα δοθεί δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων (ΚΜΑ, Α,Σ). Το ποσό που θα περισσέψει για το κλείσιμο της αύξησης, θα μετοχοποιηθεί για τις ανάγκες της εκάστοτε αδειοδότησης.allaboutaris com

Δεν υπάρχουν σχόλια: