Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για τους ΑΕΚάρες που λόγω του χρήματος «αλλαξοπίστησαν» και έγιναν «άρρωστοι» γαύροι και τον Ελληνα που πάντα θα ξεχνάει!
Εμείς οι ΑΕΚτσήδες δεν γίνεται να νιώθουμε έκπληξη, ή να απογοητευόμαστε από τον κάθε Κώστα Μανωλά και οποιονδήποτε άλλον έχει ιστορικά επιλέξει να... αλλαξοπιστήσει και να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα με (δικαιολογημένο) σκοπό να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό.
 
Προσωπικά για να ξεκαθαρίσω την θέση μου δεν θεωρώ κακό και άσχημο κάποιος προπονητής, ή ποδοσφαιριστής να επιθυμεί να αποχωρήσει από την ΑΕΚ με προορισμό τον Ολυμπιακό είτε για να εξασφαλίσει οικονομικά το μέλλον του είτε επειδή θεωρεί πως η ομάδα στην οποία επέλεξε να... μετακομίσει απλά θα τον βοηθήσει στην εξέλιξή του και όχι μόνο (αν και προφανώς η λέξη εξέλιξη με το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν συνάδει σε καμία περίπτωση).
 
Αυτό που με ενοχλεί και με εξοργίζει είναι εκείνοι που το έπαιζαν οπαδοί και ΑΕΚάρες μέχρι να αλλάξουν... στρατόπεδο και να φανερώσουν τον πραγματικό τους εαυτό, ή έστω να βγάλουν το κόμπλεξ τους και να επιδείξουν (το λιγότερο) ασέβεια προς την ομάδα στην οποία προϋπήρξαν και είτε τους «τάισε», είτε τους ανέδειξε ποδοσφαιρικά, είτε τους έφτιαξε για πάντα τη ζωή και το όνομα...
 
Τρεις από τις περιπτώσεις που αναφέρω παραπάνω είναι στη συνοδευτική φωτογραφία του συγκεκριμένου άρθρου. Αλέκος Αλεξανδρής, Ντούσαν Μπάγεβιτς και φυσικά Κώστας Μανωλάς. Υπήρξαν κι άλλοι πολλοί που έφυγαν από την ΑΕΚ για την ομάδα του Πειραιά κι όμως ποτέ δεν έδειξαν ασέβεια και ταυτόχρονα ποτέ δεν πρόσβαλαν το σύλλογο στον οποίο βρίσκονταν τα προηγούμενα χρόνια.
 
Για παράδειγμα ο Ρέφικ Σαμπανάζοβιτς που δεν ήταν καν Ελληνας αλλά δεν ξέχασε ποτέ πόσα του πρόσφερε η ΑΕΚ παρά το γεγονός πως και ο ίδιος είχε τεράστια προσφορά στα επιτυχημένα, πρωταθληματικά χρόνια... Επειτα ο Ντανιέλ Μπατίστα ο οποίος επίσης σεβάστηκε την πρώην ομάδα του γι' αυτό και η επιστροφή του ήταν εύκολη. Ο Γιάννης Οκκάς που με τη συμπεριφορά του στο θέμα της λύσης του συμβολαίου του διευκολύνοντας όσο ελάχιστοι εκείνο το δύκολο καλοκαίρι του 2004 την ομάδα έδειξε μεγαλύτερο σεβασμό προς την ΑΕΚ απ' όλους τους παραπάνω. Και ο Μιχάλης Καψής ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα κι ας μην πήγε από την Ενωση απ' ευθείας στον Ολυμπιακό! Υπάρχει φυσικά και το πλέον πρόσφατο (πριν τον Μανωλά) παράδειγμα αυτό του Ρέφικ Τζιμπούρ που η ΑΕΚ του συμπεριφέρθηκε επί Αδαμίδη απαράδεκτα τον έδωσε δώρο στον Ολυμπιακό αλλά εκείνος τη σεβάστηκε (όπως σέβεται όλες τις προηγούμενες ομάδες του).
 
Αναφέρω τους «Σάμπα», Μπατίστα, Οκκά για να αντιληφθούν κάποιοι τη διαφορά. Και προσοχή: κανείς από τους συγκεκριμένους τρεις δεν το έπαιξε ποτέ... ΑΕΚάρας και δεν έκανε στην παρουσία του στην Ενωση τον τρελό ΑΕΚτσή και οπαδό της ιδέας που εκφράζει αυτή η ομάδα.
 
Αντίθετα Αλεξανδρής, Μπάγεβιτς και Μανωλάς είχαν φροντίσει με δηλώσεις τους και ενέργειές τους να αναδείξουν το πόσο ΑΕΚάρα είναι και ότι κανένας δεν είναι περισσότερο Ενωσίτης από εκείνους. Και επειδή το να γράφεις απλά ότι το... έπαιζαν ΑΕΚάρες δεν λέει τίποτα, θα αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα δηλώσεων και ενεργειών που επιβεβαιώνουν πως πάντα: Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα!
 
Ο χαρισματικός μεσοεπιθετικός Αλέκος Αλεξανδρής των απίθανων πανηγυρισμών αφού έβαζε την φανέλα της ΑΕΚ σε σημαιάκια του κόρνερ και την ανέμιζε φωνάζοντας ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και των μοναδικών δηλώσεων: «Γιατί να φύγω από την ΑΕΚ από την ομάδα που... πάσχει από ανίατο πρωταθλητισμό» και των εκδηλώσεων λατρείας προς τον κόσμο της Ενωσης ακόμη και στα βαφτίσια του γιου του... Με ελαφρά την καρδιά εννοείται πως ξέχασε όσα έλεγε και πήγε στην ομάδα της καρδιάς του όπως δήλωσε έπειτα, στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας όπως επίσης είχε δηλώσει τότε και... βουτούσε για να πάρει τα μούφα πέναλτι για να κερδίζει ακόμη και άδικα σε βάρος των αντιπάλων του και της ΑΕΚ που διεκδικούσε τότε τα πρωταθλήματα.
 
Μάλιστα ο ίδιος άνθρωπος τότε στο ματς με τον ανεκδιήγητο Ποντίκη είχε βρεθεί στη συνέντευξη Τύπου να κάνει μαθήματα και να ρίχνει ευθύνες για το πώς έφτασε η ΑΕΚ σ' αυτό το σημείο και για το ποιοι ευθύνονται γι' αυτό, προφανώς πονούσε για την Ενωση ο Αλεξανδρής και του βγήκε το παράπονο για όσους διέλυαν μετά την ΑΕΚ...
 
Στην περίπτωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς οι απόψεις διίστανται μεταξύ των Ενωσιτών. Για μένα δεν υπάρχει τίποτα άλλο από τη μεγαλύτερη προδοσία σε βάρος της ομάδας. Από έναν άνθρωπο που λατρέψαμε ΟΛΟΙ σαν Θεό (αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος του ΑΕΚτσή που θα το πληρώνει εσαεί μια και δεν ισχύει μόνο για τον Σέρβο τεχνικό).
 
Εφυγε από την ΑΕΚ γιατί σύμφωνα με όσα υποστήριζε ο ίδιος δεν μπορούσε να συνυπάρξει με τον Μιχάλη Τροχανά. Ο άνθρωπος που αν έλεγε τότε (όταν ήταν στον πάγκο της Ενωσης) να πέσει η κυβέρνηση οι οπαδοί της ΑΕΚ θα το έκαναν πράξη δίχως άλλη σκέψη! Ο Μπάγεβιτς που δήλωνε (και πιστεύω πως είναι) ΑΕΚτσής αλλά κορόιδεψε τον κόσμο της όσο κανένας άλλος στο θέμα της παραμονής του, ή όχι. Τότε που ακόμη και τη τελευταία μέρα τους δούλευε λέγοντας το μυθικό: «Αν πάρουμε το Κύπελλο με τον Απόλλωνα θα συνεχίσω στην ΑΕΚ». Προφανώς τα 7 γκολ που βάλαμε τότε ήταν υπερβολικά και δεν άρεσαν στον τότε προπονητή της ομάδας και αποχώρησε...
 
Και πήγε στον Ολυμπιακό του Κόκκαλη και επιχείρησε (όπως είχαν δηλώσει τότε όλοι οι εμπλεκόμενοι αλλά και ο κ. Λευτέρης Παπαδόπουλος) να πάρει όλους όσοι υπήρχαν στην ΑΕΚ τότε στο πλευρό του και στο ρόστερ της... Προφανώς σεβόμενος την Ενωση και όσα (ΠΟΛΛΑ και σημαντικά) προσέφερε ο ίδιος στην ομάδα αλλά και η ομάδα σε εκείνον επιχείρησε τότε να την διαλύσει με το να επιδιώξει να πάρει στο νέο του σύλλογο όλους τους καλύτερους! Μαζί με τον Σωκράτη Κόκκαλη δημιούργησαν τον πανίσχυρο (εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων) Ολυμπιακό σε βάρος των άλλων ομάδων και της τότε σούπερ ΑΕΚ αλλάζοντας μια για πάντα την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 
Μάλιστα στη δεύτερη επιστροφή του στον Ολυμπιακό ο Σέρβος προπονητής εξέφραζε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός πως θα ήταν ο πρώτος τεχνικός που θα έμπαινε στο νέο «Γ. Καραϊσκάκης» το οποίο όλως τυχαίως μπήκε στον φάκελο με τα γήπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων πετώντας εκτός σε μία νύχτα το «Νίκος Γκούμας» της Νέας Φιλαδέλφειας επί πρωθυπουργίας Σημίτη κάτι που ίσως να μη συνδύασε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τότε αλλά θα έπρεπε φυσικά μιας και όλους εμάς τους ΑΕΚτσήδες μας είχε αγγίξει και πονέσει πολύ αυτό το έγκλημα σε βάρος της ομάδας και ήλπιζα ότι θα τον ενοχλούσε κι εκείνον σαν ΑΕΚτσή. Υπάρχουν κι άλλα ωστόσο δεν χρειάζονται περισσότερα. Ολοι ξέρουν και ας ξεχνάνε...
 
Φτάνουμε (και) στην περίπτωση του Κώστα Μανωλά που φιλούσε τον Δικέφαλο Αετό που είχε στην κιτρινόμαυρη φανέλα όταν σκόραρε, που υμνούσε την ομάδα με δηλώσεις για την ευκαιρία που του έδωσε από τον Θρασύβουλο να εξελιχθεί και να καθιερωθεί βασικός σε μία μεγάλη ομάδα προκειμένου να κάνει μία τεράστια καριέρα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τον παίκτη που δήλωνε πως αν φύγει από την ΑΕΚ θα το κάνει για κάποια ομάδα στο εξωτερικό με σκοπό να φέρει χρήματα στην ομάδα που τον βοήθησε και η οποία έψαχνε το ευρώ με την... καραμπίνα! Κι όμως πήγε τσάμπα στον Ολυμπιακό. Τόσο απλά.
 
Πήγε και μπράβο του και να έχει σούπερ καριέρα σαν παίκτης να βοηθήσει και την Εθνική και να είναι πάντα Ολυμπιακός και γαύρος όπως λένε οι γύρω από τον Ολυμπιακό. Αλλά μπορεί να σεβαστεί τον προηγούμενο σύλλογο που αγωνιζόταν και να μη χτυπιέται (και να τα βάζει με τον Θεό) επειδή δεν σκόραρε το τέταρτο γκολ στο ματς σε βάρος της ΑΕΚ, ούτε να απαιτεί σε φάουλ που κάνει στον Ανάκογλου να μην δει την κίτρινη κάρτα από τον Γιάχο (που εννοείται πως δεν τιμώρησε την ενέργεια του νεαρού στόπερ να του υποδείξει τι να κάνει αφού το φάουλ δεν ήταν όντως για κάρτα, αλλά η υπόδειξη στον διαιτητή συνιστά κίτρινη σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν πάντα για όλες τις άλλες -μόνο- ομάδες). Για το δώρο που έκανε την φανέλα του στον άνθρωπο που έχει χλευάσει όσο λίγοι την ΑΕΚ τηλεοπτικά (μια και... σταρ) δεν χρειάζεται να σχολιάσω...
 
Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ξεχνάμε γρήγορα. Μας βολεύει και μας αρέσει. Γι' αυτό άλλωστε σαν χώρα βρισκόμαστε σ' αυτό το σημείο. Διότι από τη μεταπολίτευση κι έπειτα ο τόπος κυβερνήθηκε από τους ίδιους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και οδηγήθηκε στα βράχια... Ετσι συμβαίνει και στο χώρο του ποδοσφαίρου...
 
Μπαίνουν να σχολιάσουν φίλοι του Ολυμπιακού, να κράξουν την ΑΕΚ και να μας πουν τι; Πως εμείς ευθυνόμαστε για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ομάδα μας. Οι διοικήσεις και μόνο αυτές... Εννοείται, αυτή είναι η προπαγάνδα... Οταν μία ομάδα στερείται νέου γηπέδου νταηλίκι σε μία νύχτα, χάνει σίγουρα έσοδα της τάξης των 20 εκατ. ευρώ (κι ενώ τότε όφειλε μόλις 10!!!!) από συμμετοχή σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν από όλα τα παραπάνω απαξιώνεται και λόγω του συστήματος χάνει όποιον μέτοχο θα μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά αρκεί να διαπίστωνε πως υπάρχει λόγος να το κάνει και πώς δεν πετάει απλά τα χρήματά του στον... κουβά του συστήματος, είναι μαθηματικά δεδομένο πως θα καταλήξει να χαροπαλεύει εκτός αν βρεθεί ένας με πολλά εκατ. ευρώ και απίθανα γερό στομάχι να βλέπει τους εκάστοτε... βιασμούς των διαιτητών σε βάρος της επένδυσής του! Η προπαγάνδα δεν μας αφορά, την διαβάζουμε και γελάμε, αλλά δεν μας αφορά...
 
Υγ: Δεν ασχολούμαι προσωπικά με τα σχόλια που γράφετε... Αλλοι τα διαβάζουν και άλλοι τα δημοσιεύουν, το γράφω για πολλοστή φορά διότι κάποιοι επιμένετε να με κατηγορείτε ότι δεν ανεβάζω σχόλιά σας και ότι κάνω επιλογή. Επαναλαμβάνω: Αλλοι τα διαβάζουν και προχωρούν σε επιλογή δημοσίευσης τους, ή όχι.