Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Vamos Barca Vs Forza Milan!

Ανατροπές δεν συμβαίνουν μόνο στη ζωή αλλά και στο ποδόσφαιρο, όπου τα πάντα είναι κάτι περισσότερο από πιθανά.

Vamos Barca Vs Forza Milan

Η κρίσιμη στιγμή για τους «μπλαουγκράνα» έχει φτάσει και οι Καταλανοί καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 κόντρα στη Μίλαν, στο «Καμπ Νου». Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί τότε μία ακόμη μεγάλη ανατροπή θα έχει προστεθεί στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες του Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για θεραπεία, μπορεί να είναι αισιόδοξοι, το έργο τους όμως κόντρα στους «ροσονέρι» κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι. Η Μπάρτσα δεν ψάχνει μόνο για τρόπο να πραγματοποιήσει την ανατροπή, αλλά πρέπει να αφήσει πίσω της την κακή εμφάνιση στο «Σαν Σίρο», τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Ρεάλ, την ήττα στο πρωτάθλημα από τη «βασίλισσα» και μια κακή περίοδο περίπου 40 ημερών, στην οποία οι περισσότεροι ισχυρίζονται πως ο κύκλος αυτής της υπερ-ομάδας έκλεισε!

2011-2012

Νάπολι- Τσέλσι 3-1
Τσέλσι- Νάπολι 4-1


Λαβέτσι και Καβάνι ήταν οι σκόρερ που έδειξαν στον Αντρές Βίλας Μπόας την πόρτα της εξόδου από την Τσέλσι, υποχρεώνοντας τους «μπλε» σε ήττα με σκορ 3-1, δίνοντας με αυτόν τρόπο την… αίσθηση της ξεκάθαρης πρόκρισης στους «8» του Champions League για τη σεζόν 2011-12.
Όπως φάνηκε όμως στην επαναληπτική μεταξύ τους αναμέτρηση, όταν ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο βρισκόταν πλέον στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου, η αίσθηση μετατράπηκε σε σοκ για τους Ιταλούς.
Οι Λονδρέζοι έγιναν η τελευταία ομάδα που «τσέκαρε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά, μετά την συντριπτική τους νίκη με σκορ 4-1 κόντρα στη Νάπολι. Τα γκολ των Ντιντιέ Ντρογκμπά, Τζον Τέρι και Φρανκ Λάμπαρντ, οδήγησαν την αναμέτρηση σε μία άκρως δραματική, για τους Ναπολιτάνους, παράταση, με τον Ιβάνοβιτς να σημειώνει το νικητήριο γκολ για τους «μπλε».



2003-2004

Ρεάλ Μαδρίτης- Μονακό 4-2
Μονακό- Ρεάλ Μαδρίτης 3-1


Πεπεισμένη ότι το 4-1 ήταν ένα άκρως ικανοποιητικό σκορ, το οποίο της έδινε ισχυρό προβάδισμα για τον επαναληπτικό αγώνα, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν σίγουρη ότι με τέτοιο αποτέλεσμα είχε την πρόκριση στο τσεπάκι της. Το γκολ του Φερνάντο Μοριέντες, ο οποίος μάλιστα αγωνιζόταν ως δανεικός από την Ρεάλ, διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Στην επαναληπτική αναμέτρηση, οι ελπίδες της Μονακό όχι μόνο δεν πέθαναν, αλλά σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας, η οποία επισφραγίστηκε από τα γκολ των Μοριέντες και Λουντοβίκ Ζιουλί, οι Μονεγάσκοι κατάφεραν την πρόκριση κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Τη σεζόν 2003-04 η Μονακό, με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ στην τεχνική ηγεσία της, ήταν ξεκάθαρα ένα από τα αουτσάιντερ της κορυφαίας διοργάνωσης, κατάφερε, ωστόσο να επικρατήσει κόντρα σε τεράστιους συλλόγους και να φτάσει στον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Πόρτο, με σκορ 3-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κόντρα στην Πόρτο αγωνίστηκε και ο Άκης Ζήκος, όντας, μάλιστα, ο μοναδικός Έλληνας που αγωνίστηκε ποτέ σε τελικό Champions League.


1999-2000

Τσέλσι- Μπαρτσελόνα 3-1
Μπαρτσελόνα- Τσέλσι 5-1


Οι Λονδρέζοι, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τζόλα και Φλο, σημείωσαν τρία γκολ μέσα σε μόλις 8 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο του προημιτελικού, όμως το γκολ του Φίγκο στο 64ο λεπτό κράτησε ζωντανή τη Μπαρτσελόνα ενόψει της επαναληπτικής αναμέτρησης.
Οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν στο ημίχρονο 2-0, ένα γκολ όμως του Φλο στο 60’ έδειξε προσωρινά ότι η πρόκριση «έγερνε» προς τη μεριά της Τσέλσι. Ο Ντάνι Γκαρσία σημείωσε το τρίτο γκολ της Μπάρτσα ισοφαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το σκορ του πρώτου ματς. Στην παράταση, ο Φίγκο, σε έναν από τα καλύτερους αγώνες της καριέρας του, κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ριβάλντο. Λίγα λεπτά αργότερα ο Κλάιφερτ έγραψε το τελικό 5-1.


2003-2004

Μίλαν- Λα Κορούνια 4-1
Λα Κορούνια- Μίλαν 4-0


Κόντρα στην Μίλαν, για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λα Κορούνια ηττήθηκε με σκορ 4-1 στο «Σαν Σίρο», κάτι που έχριζε ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση τους «ροσονέρι».
Στην επαναληπτική αναμέτρηση, η «SuperDepor», όπως ονομάστηκε η Λα Κορούνια αφού κατάφερε το… ακατόρθωτο, σημείωσε τέσσερα γκολ διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα της και με συνολικό σκορ 5-4 πέτυχε μία από τις επικότερες ανατροπές που έχουν ποτέ πραγματοποιηθεί σε επίπεδο Champions League.

H αποψινή μονομαχία θα συγκεντρώσει αναμφίβολα εκατομμύρια βλέμματα απ' όλο τον κόσμο. Τι να περιμένουμε όμως;Μια ακόμη μοναδική παράσταση από τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του ή μια άκρως επαγγελματική με στυλ...ιταλικό από την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Η Μπαρτσελόνα με πρόκριση επί της Μίλαν, θα αναπνεύσει ξανά. Η Μίλαν θα μπορεί να ελπίζει στην στατιστική, η οποία δείχνει ότι όποια ομάδα απέκλεισε τους Καταλανούς από το 2008 και μετά σε νοκ-άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, κατέκτησε και τον τίτλο. Στρογγυλή θεά είναι όμως αυτή και μόνο αυτή θα αποφασίσει...Εμείς απλά θα παρακολουθούμε!


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: