Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

9ος Ομιλος: Μεγάλο διπλό η Λιθουανία


Στην κορυφή του ένατου ομίλου των προκριματικών βρέθηκε η Λιθουανία, η οποία επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Τσεχίας! Στο 97' κέρδισε η Σκωτία, 2-1 το Λιχτενστάιν.

«Μπαμ» από Λιθουανία

Μετά το εντός έδρας 0-0 με την Σκωτία, η Λιθουανία έβαλε άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι της επικρατώντας της Τσεχίας με 1-0. Το χρυσό γκολ των φιλοξενούμενων, που πλέον φιγουράρουν στην πρώτη θέση του 9ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2012 πέτυχε στο 26' της συνάντησης ο Σέρνας. Την ίδια στιγμή, οι Τσέχοι στο πρώτο τους ματς δέχθηκαν ηχηρό χαστούκι, που ίσως τους κάνει καλό στο κυνήγι στης δεύτερης θέσης του γκρουπ, στο οποίο αυτή την αγωνιστική ρεπό είχε η Ισπανία.

Στο 97' η Σκωτία!

Τους τέσσερις βαθμούς έφτασε και η Σκωτία, η οποία αν και ίδρωσε κατάφερε να αποφύγει το κάζο και να πάρει τη νίκη σε βάρος του Λιχτενστάιν. Στο 46' ο Φρικ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, για να ισοφαρίσει στο 62' ο επιθετικός της Ρέιντζερς, Κένι Μίλερ. Οι Βρετανοί χρειάστηκαν το έβδομε λεπτό των καθυστερήσεων για να κάμψουν της αντίσταση μία εκ των ασθνέστερων ομάδων της Ευρώπης, με τον ΜακΜάνους να είναι ο σκόρερ (2-1).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Τσεχία-Λιθουανία 0-1
(26' Σέρνας)

Σκωτία-Λιχτενστάιν 2-1
(62' Μίλερ, 97' ΜακΜάνους - 46' Φρικ)

Η βαθμολογία
(2 αγώνες)


1. Λιθουανία 4
2. Σκωτία 4
3. Ισπανία 3
4. Τσεχία 0
5. Λιχτενστάιν 0

Επόμενη αγωνιστική (08/10)

Ισπανία-Λιθουανία
Τσεχία-Σκωτία

Δεν υπάρχουν σχόλια: