Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

8ος Ομιλος: Νέο κάζο για Πορτογαλία


Το 4-4 με την Κύπρο εντός έδρας δεν στάθηκε ικανό να ξυπνήσει τους Πορτογάλους, οι οποίοι ηττήθηκαν από την Νορβηγία (1-0) και έμειναν με έναν βαθμό σε δύο αγώνες. Στις καθυστερήσεις νίκησαν οι Δανοί τους Ισλανδούς (1-0). Αφεντικό η Νορβηγία

Μία μέρα πριν, έκανε την πλάκα του στα κοινά του γενέθλια με τον Τζον Κάριου και μία μέρα μετά με δικό του γκολ χάρισε στην Εθνική Νορβηγίας τη νίκη με 1-0 επί της Πορτογαλίας. Ο λόγος για τον Χούσεκλεπ, ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα στους Βίκινγκς να κάνουν το 2x2 μετά το 1-2 επί της Ισλανδίας και να φτάσουν τους έξι βαθμούς στο όμιλο, στον οποίο είναι πλέον επικεφαλής. Από την άλλη, οι Ιβηρες μπήκαν από την αρχή σε δυσκολίες και πρέπει να δείξουν μεγάλη σοβαρότητα και σταθερότητα για να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Στο 91' οι Δανοί

Εφτυσαν αίμα, αλλά τα κατάφεραν. Η Δανία για 91 λεπτά πάλευε να βάλει γκολ στην Ισλανδία, της οποίας έκαμψε τελικά την αντίσταση με 1-0. Ο Κάλενμπεργκ ήταν ο χρυσός σκόρερ των Σκανδιναβών στον πρώτο τους αγώνα για τον 8ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2012, με το γκολ του να φέρνει την ομάδα του στη δεύτερη θέση. Στην τελευταία θέση, χωρίς βαθμούς σε δύο αγώνες οι Ισλανδοί.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Νορβηγία-Πορτογαλία 1-0

(21' Χούσεκλεπ)

Δανία-Ισλανδία 1-0
(91' Κάλενμπεργκ)

Η βαθμολογία
(2 αγώνες)


1. Νορβηγία
2. Δανία 3*
3. Κύπρος 1*
4. Πορτογαλία 1
5. Ισλανδία 0

Επόμενη αγωνιστική (08/10)

Κύπρος-Νορβηγία
Πορτογαλία-Δανία

Δεν υπάρχουν σχόλια: