Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ιωαννίδης: «Το γήπεδο του Άρη μπορεί να γίνει»

Ιωαννίδης: «Το γήπεδο του Άρη μπορεί να γίνει»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» για τις εξελίξεις στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό από το Μουντομπάσκετ, ενώ δεν παρέλειψε παράλληλα να αναφερθεί και στα γήπεδα που πρέπει να χτίσουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης.

«Θεωρώ πως χρειάζεται επειγόντως μια περίοδος ξεκούρασης του καλαθοσφαιριστή, καθώς στο ποδόσφαιρο οι παίκτες παίζουν χρόνο παρά χρόνο, ενώ οι μπασκετμπολίστες κάθε χρόνο αγωνίζονται κανονικά. Υπάρχει σαφέστατα πνευματική και σωματική κούραση, οπότε πιστεύω πως η FIBA πρέπει να αναθεωρήσει ορισμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα να γίνεται ένα Πανευρωπαϊκό πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα παιδιά δείχνουν ότι δεν αντέχουν, δεν μπορούμε να κάνουμε παιχνίδια εις βάρος της υγείας των παικτών, πρέπει να δώσουμε δικαίωμα σε αυτά τα παιδιά να παίζουν περισσότερα χρόνια».

«Δεν θέλω να σχολιάσω τις επιλογές του Καζλάουσκας, δεν θέλω να μπω σε μια τέτοια διαδικασία. Η κριτική είναι καλοπροαίρετη και καλοδεχούμενη βέβαια, αλλά ανήκει στους δημοσιογράφους».

Για την απόσυρση Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης είναι ένα παιδί που παίζει με όλη του την ψυχή, αποτελεί ένα αναντικατάστατο μέλος του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας. Θεωρώ πως αν αλλάξει η τακτική της FIBA που προανέφερα, ο Διαμαντίδης θα επιστρέψει, έχοντας αλλάξει απόφαση».

Για τις αλλαγές στο Υπουργείο Πολιτισμού τόνισε: «Ο Χρήστος Αηδόνης που ανέλαβε το υφυπουργείο αθλητισμού είναι πολύ καλό παιδί, όπως φυσικά και ο Ανδρέας Λοβέρδος, άλλωστε κάθε Τετάρτη αγωνιζόμαστε με την ομάδα της Βουλής, ενώ και οι δύο αγαπούν πολύ τον αθλητισμό».

Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει την ευκαιρία που υπάρχει να προχωρήσουν τα θέματα των γηπέδων των τριών ομάδων της πόλης: «Πρέπει να φέρουμε το θέμα του γηπέδου του Άρη στη Βουλή με τον κατάλληλο αριθμό πρωτοκόλλου, πρέπει να προχωρήσει αυτό το ζήτημα. Το γήπεδο του Άρη στη Θέρμη μπορεί να γίνει,όλα τα χαρτιά είναι έτοιμα και με την παρουσία του κ.Σκανδαλίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο δρόμος είναι ανοιχτός. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ έχει στη δυτική πλευρά της πόλης το καλύτερο οικόπεδο, ενώ και ο Ηρακλής πρέπει να χτίσει το δικό του, καθώς μέχρι τώρα δεν είναι σε ποδοσφαιρικό στάδιο. Από την πλευρά μας πρέπει να χτίσουμε τα παλάτια που θα αναγκάσουν με τον τρόπο τους φιλάθλους να πάνε στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: