Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

1ος όμιλος: Γερμανική εξάρα!


Ένα ευχάριστο βράδυ πέρασε στην Κολωνία η Γερμανία που διέσυρε με 6-1 το Αζερμπαϊτζάν. Ίδρωσε η Τουρκία, 3-2 το Βέλγιο.Εύκολα η Γερμανία
Το παραμικρό πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν διασύροντάς το με 5-1 στην Κολωνία. Ο Βέστερμαν στο 28’ έδειξε το δρόμο για τη νίκη στα «πάντσερ», τα οποία πήγαν στα αποδυτήρια με τρία γκολ προβάδισμα, καθώς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι Ποντόλσκι και Κλόζε έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα των Αζέρων! Ο Σαντίγκοφ στο 53’ με αυτογκόλ έκανε το 4-0, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Ντζαβάντοφ τέσσερα λεπτά αργότερα, ενώ ο Μπαντστούμπερ λίγο πριν το τέλος και ο Κλόζε στις καθυστερήσεις διαμόρφωσαν το τελικό 6-1.

Ίδρωσε η Τουρκία
Δεύτερη σερί νίκη για την Τουρκία, όμως σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στο Καζακστάν, οι γείτονες τα βρήκαν... σκούρα απέναντι στο Βέλγιο μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές με τον Φαν Μπούιτεν, ο Άλτιντοπ και Σεντούρκ ισοφάρισαν και ο Τουράν στο 78' έδωσε τη νίκη με 3-2. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως οι Βέλγοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 64' (και ενώ το σκορ ήταν 1-1) λόγω αποβολής του Κομπανί.

Λύτρωση στο τέλος για την Αυστρία
Δύο γκολ στις καθυστερήσεις χάρισαν στους Αυστριακούς την πολύ δύσκολη νίκη με 2-0 επί του Καζακστάν. Ο Λινζ λύτρωσε στο πρώτο λεπτό του επιπλέον χρόνου την ομάδα του Κονσταντίνι, ενώ αμέσως μετά ο Χόφερ σφράγισε το τρίποντο στην πρεμιέρα της Αυστρίας σε αυτά τα προκριματικά.

Tα αποτελέσματα:

Τουρκία-Βέλγιο 3-2
(48' Άλτιντοπ, 66' Σεντούρκ, 78' Τουράν - 28', 69' Φαν Μπούιτεν)

Αυστρία-Καζακστάν 2-0
(90'+1 Λινζ, 90'+2 Χόφερ)

Γερμανία-Αζερμπαϊτζάν 6-1
(28' Βέστερμαν, 45'+1' Ποντόλσκι, 45'+2, 90'+2'Κλόζε, 53' αυτ. Σαντίγκοφ, 86' Μπαντστούμπερ - 57' Ντζαβάντοφ)

Βαθμολογία (2 αγώνες)
Γερμανία 6
Τουρκία 6
Αυστρία 3 *
Αζερμπαϊτζάν 0 *
Βέλγιο 0
Καζακστάν 0
* Με παιχνίδι λιγότερο

Δεν υπάρχουν σχόλια: