Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Υποψήφιοι αντι-Περέιρα πολλοί, ο εκλεκτός όμως...!!

Οι υποψήφιοι για τον αντι-Περέιρα είναι πολλοί. Πάρα πολλοί! Ο εκλεκτός όμως της διοίκηση του Ολυμπιακού αναζητείται... Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα...

Υποψήφιοι αντι-Περέιρα πολλοί, ο εκλεκτός όμως...
Οι υποψήφιοι για να αναλάβουν τον πάγκο του Ολυμπιακού είναι πολλοί. Ποιος όμως θα είναι ο εκλεκτός; Αυτός ακόμη αναζητείται.

Οι προτάσεις από μάνατζερ που φτάνουν στα γραφεία της ομάδας αυξάνονται συνεχώς, ωστόσο κανείς τους -αυτή την στιγμή- δεν είναι σε θέση... ισχύος.

Έτσι σημασία έχει ποιο είναι το πλάνο δράσης των ανθρώπων του Ολυμπιακού... Από την ημέρα που άρχισε η αναζήτηση προπονητή, μέχρι αυτή να φέρει "καρπούς" και οι ερυθρόλευκοι να καταλήξουν στον άνθρωπο που θα δώσουν τα "κλειδιά" της ομάδας.

Στις παρακάτω αράδες θα σας αναφέρουμε το "πώς" έχει η κατάσταση και φυσικά ονόματα προπονητών που αρέσουν στο... λιμάνι, αλλά ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα τους.

Τα δεδομένα...
Μετά την συνεργασία με τον Περέιρα στον Ολυμπιακό θέλουν να επιλέξουν έναν προπονητή με ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύουν σε περιπτώσεις τεχνικών που έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους και έχουν "δίψα" να οδηγήσουν την ομάδα σε επιτυχίες.

Για άλλη μια φορά οι ερυθρόλευκοι έχουν επικεντρώσει το βλέμμα τους κυρίως στην αγορά της Ισπανίας. Μια αγορά που έχει πολλές επιλογές και έχει αποδείξει πως οι προπονητές της ταιριάζουν στην ομάδα. Στόχος λοιπόν είναι, είτε Ισπανός, είτε κάποιος του οποίου η φιλοσοφία γύρω από το ποδόσφαιρο να έχει επιρροές από το ποδόσφαιρο της ιβηρικής χερσονήσου.

Όλοι στον Ολυμπιακό κρίνουν ότι ο εκλεκτός πρέπει να βρεθεί γρήγορα καθώς ο χρόνος πιέζει... Τι συμβαίνει λοιπόν τώρα; Οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν ξεχωρίσει μια λίστα με ονόματα προπονητών που αποτελούν καλές περιπτώσεις. Σιγά-σιγά κάνουν κάποιες διερευνητικές κρούσεις για να διαπιστώσουν εάν το έδαφος είναι πρόσφορο. Αφού συλλέξουν όλα τα στοιχεία θα ξεχωρίσουν κάποιους για να προχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις.

Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν οι προπονητές οι οποίοι δεν έχουν δουλειά αυτή την στιγμή. Δεν αποκλείονται και άλλοι που έχουν ομάδα, αλλά τουλάχιστον η διαδικασία αποδέσμευσης τους θα πρέπει να μην παρουσιάζει δυσκολίες. Λογικό καθώς, κανείς στο... Λιμάνι δεν θέλει να γίνει σίριαλ η αναζήτηση του νέου τεχνικού. Όπως τουλάχιστον αναφέρουν στον Ολυμπιακό οι εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται από την Τρίτη, και τις επόμενες ημέρες.

Τα ονόματα...
Μπορεί στον Πειραιά να μην αρέσει η ονοματολογία αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποφευχθεί. Οι μάνατζερ έχουν μυρίσει... αίμα με αποτέλεσμα οι προτάσεις να είναι πολλές. Βάσει των παραπάνω δεδομένων όμως έχει συγκροτηθεί μια λίστα...

Το όνομα που ακούγεται περισσότερο -αυτή την χρονική στιγμή- είναι ο Βίκτορ. Χωρίς όμως να αποτελεί πρώτη επιλογή... Ίσα-ίσα. Στα "συν" της επιλογής αυτής είναι η παρουσία του στο Ρέντη για έναν χρόνο στο πλάι του Μίτσελ.

inner

Ακόμη και ως βοηθός είχε δείξει ότι "κόβει" το μάτι του και στον πάγκο της Λα Κορούνια το απέδειξε. Η περίπτωση του Βίκτορ έχει τους "υπέρμαχούς" της στον Πειραιά. Αυτοί που κρίνουν ότι έχει καλά στοιχεία ως προπονητής. Ένα από αυτό είναι και η "δίψα" του να δείξει έργο για να στρέψει επάνω του τα βλέμματα από ισπανικές ομάδες. Δείτε την περίπτωση του Βαλβέρδε... Ωστόσο, δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψη ότι ο Βίκτορ έχει ομάδα η οποία τον θέλει. Κάτι που προσθέτει ένα μεγάλο "αγκάθι" στις διαπραγματεύσεις μαζί του.

Πάμε στα άλλα ονόματα...

inner

Ο Χοακίν Καπαρός έχει προταθεί. Δεν δεσμεύεται με ομάδα καθώς τον Ιανουάριο αποχώρησε από τον πάγκο της Γρανάδα. Στα αρνητικά, συγκαταλέγεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως δεν έχει... στεριώσει κάπου.

Αντίστοιχα, και ο Χαβιέ Αγκίρε είναι ελεύθερος αλλά η ομολογουμένως κακή παρουσία που είχε στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας, είναι ένα αρνητικό στοιχείο για τον Μεξικάνο.

inner

Πτώση στις μετοχές του έχει και ο Χουάντε Ράμος τα τελευταία χρόνια... Είναι άνεργος για μια σεζόν και νωρίτερα η παρουσία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν λίγο μεγαλύτερη από έναν μήνα.

Στη λίστα υπάρχει και Χάβι Γκράθια, ο οποίος γνωρίζει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα από την παρουσία του στην Κέρκυρα. Από τότε τα έχει πάει εξαιρετικά... Πλέον βρίσκεται στον πάγκο της Μάλαγα, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο.

inner

Μια λύση από το παρελθόν που είναι στο μυαλό κάποιων στον Ολυμπιακό είναι αυτή του Χουάν Ιγνάσιο Μαρτίνεθ. Όντας στον πάγκο της Λεβάντε τέθηκε αντιμέτωπος του Ολυμπιακού. Στο Ρέντη υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν με θετικό μάτι την περίπτωσή του αλλά δεν μπορούν να μην λάβουν υπόψη τους, πως μετά τη Λεβάντε δεν τα έχει πάει καλά σε κάποιον πάγκο... Ο Μαρτίνεθ έχει απασχολήσει και παλιότερα τον Ολυμπιακό, όπως και ο Μαρσελίνιο ο οποίος όμως βρίσκεται στον πάγκο της Βιγιαρεάλ.

Ενδιαφέρον υπάρχει και για την περίπτωση του Ρούντι Γκαρσία. Ο Γάλλος αρέσει πάρα πολύ στους ερυθρόλευκους, ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Ρόμα.

Τα "θετικά" των παραπάνω περιπτώσεων. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητες τους. Οι περισσότεροι έχουν το "ειδικό" βάρος για να κάτσουν στον πάγκο του Ολυμπιακού, κάποιοι ίσως περισσότερο από τους άλλους.

Επαφές στο Βερολίνο...

Η λίστα αυτή αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο. Λογικό καθώς οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα βρεθούν στο Βερολίνο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην πόλη θα βρίσκονται δεκάδες μάνατζερ και προπονητές, και οι ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: