Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Σάκοτα: «Να επαναλάβουμε τέτοιες επιτυχίες»

Αξέχαστη ήταν και για τον Ντράγκαν Σάκοτα η κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια, ενώ θέτει σαν στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας που θα φέρει ξανά τίτλους.

Σάκοτα: «Να επαναλάβουμε τέτοιες επιτυχίες»
Χαραγμένη στη μνήμη του Ντράγκαν Σάκοτα θα μείνει για πάντα η 5η Ιουνίου, καθώς σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα για τελευταία φορά. Ο Σέρβος τεχνικός θυμήθηκε μέσα από την ιστοσελίδα της ΚΑΕ εκείνη την ημέρα και έθεσε σαν στόχο τη δημιουργία των βάσεων ώστε η «Ένωση» να επιστρέψει στην κορυφή.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Είναι βαθιά μέσα στην ψυχή μου αυτό, που νιώθω για ΕΚΕΙΝΗ την ημέρα. Δεν μπορώ να εκφράσω ακριβώς τα συναισθήματα. Σίγουρα, ήταν πολύ συγκινητική ημέρα. Όχι μόνο επειδή κατακτήσαμε δίκαια τον τίτλο του Πρωταθλήματος και το έλεγε αυτό όλη η Ελλάδα, αλλά και επειδή παίξαμε καταπληκτικό μπάσκετ.

Είναι γεγονός ότι μετά το 0-2 υπήρχε παντού ένας φόβος, ότι τελικά θα χαθεί η ευκαιρία, που όλοι περιμέναμε, και κυρίως περίμενε ο μεγάλος κόσμος της ΑΕΚ. Το νιώθαμε αυτό έντονα. Όμως, εμείς πιστεύαμε στις δυνάμεις μας. Όλα αυτά, που ζήσαμε τότε δεν ξεχνιούνται ποτέ. Θα μείνουν για πάντα στις καρδιές μας. Εκείνη η ΑΕΚ είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ήταν ΟΜΑΔΑ. Είχε ένα σύνολο παικτών, που ακόμη και σήμερα, μετά από δεκατρία χρόνια κοσμεί το παγκόσμιο μπάσκετ, από την Ευρώπη μέχρι το ΝΒΑ.

Μη ξεχνάτε, ότι ακόμη και στο εφετινό Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας συμμετείχαν παίκτες της ΑΕΚ, όπως για παράδειγμα ο Ζήσης. Συμμετείχε ο Μπουρούσης. Στο ΝΒΑ ο Άντιτς. Η δουλειά που κάναμε με τους νέους παίκτες, που αναδείχθηκαν ήταν εξίσου σημαντική. Η κατάκτηση του τίτλου είναι μεγάλο κατόρθωμα, αλλά πώς να μην νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες, που έκαναν τεράστια καριέρα; Δυστυχώς, την έκαναν σε βάθος χρόνου σε άλλες ομάδες.

Έχω ξαναπεί, ότι εκείνη η ομάδα, αν έμενε ενωμένη, θα κυριαρχούσε για μια δεκαετία! Δεν με κουράζει ποτέ να μιλάω για την επιτυχία του 2002. Επειδή συμμετείχα και επειδή για τη δική μας ΑΕΚ είναι μια ημερομηνία-ορόσημο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύνολο παικτών, που θα μπορούν να επαναλάβουν τέτοιες επιτυχίες. Να βγάζουμε παίκτες που θα έχουν αγωνιστικό μέλλον. Που θα γίνουν πάνω απ' όλα καλοί άνθρωποι, αλλά και να μάθουν ν' αγαπάνε την ομάδα που θα αγωνίζονται.

Με βάση τα όσα έχουμε προσχεδιάσει, θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα καταφέρουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση ενός Κυπέλλου. Προέχει να φτιάξουμε σταθερές βάσεις και θα είναι πολύ όμορφο αυτό, έστω κι αν κάποιος άλλος μετά από μένα φέρει αποτελέσματα. Εννοείται πως θέλω πολύ να γίνει αυτό με μένα παρόντα στην τεχνική ηγεσία. Και παράλληλα, με την διάκριση να παίζουμε όμορφο και σύγχρονο μπάσκετ.

Σε κάθε περίπτωση το 2002 δεν θα χάσει ποτέ την αξία και την σημασία του
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: