Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Εχει χτίσει πανίσχυρες βάσεις ο Ηρακλής!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας επιτυχίας ήταν η οριστικοποίηση της ανόδου του Ηρακλή στην Superleague.

Ηταν μια επιτυχία που ήρθε ως αποτέλεσμα μιας σοβαρής, καλά οργανωμένης, μεθοδικής, συνεπούς προσπάθειας.

Ο φετινός Ηρακλής ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα ομάδας για την οποία μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως όλα δούλευαν ρολόι.

Όταν ακούς από έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας, τον Γιάννη Πασσά συγκεκριμένα, να σου λέει πως «δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή στη διάρκεια της σεζόν που να ανησύχησα, που να σκέφτηκα ότι κάτι μπορεί να στραβώσει και να εκτροχιαστούμε», καταλαβαίνεις ότι υπήρχε μια κατάσταση που ενέπνεε εμπιστοσύνη, σιγουριά, που δεν άφηνε περιθώριο σε κανέναν να σκεφτεί ότι μπορεί να βγει από την πορεία του ο Ηρακλής.

Αυτή την σοβαρότητα, λοιπόν, τον σχεδιασμό, το πλάνο που υπήρχε, την άριστη σχέση μεταξύ των συντελεστών, την εισέπραξε ο Ηρακλής.

Από δω και πέρα, όμως, ξεκινάει μια  άλλη προσπάθεια, εντελώς διαφορετική, με χαρακτηριστικά που δεν θα είναι τα ίδια με αυτά που υπήρξαν στην FootballLeague.

Το σκεπτικό, πλέον, δεν μπορεί να είναι το ίδιο. Όχι ότι πρέπει να αλλάξουν τα βασικά συστατικά της προσπάθειας, ότι πρέπει να αλλάξει η βασική φιλοσοφία. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι οι απαραίτητες προσαρμογές.

Είναι άλλο πρωτάθλημα η Superleague. Αν πιστέψουν οι «κυανόλευκοι» πως όλα θα είναι εύκολα γι’ αυτούς, ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, πιθανώς, να προσγειωθούν απότομα, να χάσουν τον προσανατολισμό τους, να μπούνε σε περιπέτειες.

Οσο σεμνός και ταπεινός ήταν ο Ηρακλής στο δρόμο της επιστροφής στην Superleague, άλλο τόσο πρέπει να είναι και τώρα που θα ξαναβρεθεί στον φυσικό του χώρο.

Εχω την αίσθηση πως διοίκηση και παίκτες το έχουν ήδη στο μυαλό τους αυτό το πράγμα. Θα χρειαστεί, όμως, να το βάλουν στο μυαλό τους και οι οπαδοί.

Ο Ηρακλής θα χρειαστεί να ενισχύσει ό,τι καλό έχτισε στην διάρκεια αυτής της σεζόν και να προσθέσει στοιχεία τα οποία θα τον βοηθήσουν να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικός.

Είναι, ασφαλώς, θετικό ότι μοιάζει με ειλημμένη απόφαση η διατήρηση του κορμού της ομάδας, γιατί πραγματικά είναι ένας κορμός γύρω από τον οποίο μπορούν να χτίσουν οι «κυανόλευκοι», να προχωρήσουν σε κάποιες προσθετικές κινήσεις ουσίας και να παρουσιάσουν μια ικανή και ανταγωνιστική ομάδα.

Είναι, επίσης, θετικό ότι την δουλειά που άρχισε και την «έτρεξε» με απόλυτη επιτυχία, θα την συνεχίσει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Η χημεία του με τους παίκτες ήταν εξαιρετική, ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε το υλικό, άψογος.

Ωστόσο, και για τον προπονητή του Ηρακλή θα είναι μια πρόκληση η Superleague, ένα άλλης τάξης μεγέθους διακύβευμα.

Το κρίσιμο, πάντως, στην περίπτωση του Ηρακλή είναι πως υπάρχουν πολύ καλές βάσεις. Οπότε, από τους ίδιους εξαρτάται αν η λειτουργία θα είναι εξίσου εύρυθμη και το ίδιο αποτελεσματική και στην Superleague.   


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: