Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Αμερικανικό αφιέρωμα στον Βεζένκοφ!!

Ένας από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες στην Ευρώπη είναι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ και η αμερικανική ιστοσελίδα draftexpress.com αναλύει διεξοδικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στο παιχνίδι του.

Αμερικανικό αφιέρωμα στον Βεζένκοφ!

Ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ εξελίχθηκε σε ηγέτη των «κίτρινων» οδηγώντας τους στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου, ενώ ο ίδιος αναδείχθηκε σε πρώτο σκόρερ της Basket League έχοντας 17,3 πόντους ανά παιχνίδι.

Μάλιστα, οι εκτιμήσεις των περισσότερων ειδικών του αμερικανικού μπάσκετ συγκλίνουν στο ότι περιμένουν το Βούλγαρο άσο να επιλεγεί στις 25 Ιουνίου στις αρχές του δεύτερου γύρου του ντραφτ, δηλαδή ανάμεσα στο Νο31 και το Νο40.

Η πλέον γνωστή ιστοσελίδα που ασχολείται αποκλειστικά με το ντραφτ του ΝΒΑ και την εξέλιξη των καλύτερων μπασκετικών ταλέντων του κόσμου, draftexpress.com, αφιέρωσε μία στήλη μαζί με στιγμιότυπα από το ελληνικό πρωτάθλημα που καταδεικνύουν τις ικανότητες, αλλά και τα σημεία που πρέπει να δουλέψει ακόμα ο Βεζένκοφ, ώστε να είναι σύντομα έτοιμος για να πραγματοποιήσει το μεγάλο «άλμα».

Αρχικά, ο Τζόναθαν Γκιβόνι και ο Μάικ Σμιτζ που επιμελήθηκαν αυτό το αφιέρωμα, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις επιδόσεις στο σκοράρισμα του 20χρονου πάουερ φόργουορντ, καθώς μπορεί να απειλήσει τόσο από κοντινή όσο και από μακρινή απόσταση με κάθε τρόπο, ενώ μπορεί με ευκολία να τρέξει και στον αιφνιδιασμό για εύκολα καλάθια. Οι κινήσεις του είναι εξαιρετικές, παρά το νεαρό της ηλικίας του και δείχνουν πόσο έξυπνα χρησιμοποιεί το σώμα του για να ξεγελάσει τους αντίπαλους αμυντικούς.

Πολύ καλός είναι ο Βεζένκοφ και στο να μαζεύει ριμπάουντ, ειδικά τα επιθετικά, ενώ «βλέπει γήπεδο» και βρίσκει τον ελεύθερο συμπαίκτη του. Μάλιστα είναι εντυπωσιακά τα στατιστικά του που τον κατατάσσουν στους πιο αποδοτικούς σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων τα τελευταία χρόνια. Επίσης δυνατό του σημείο αποτελεί και πως κάνει πολύ λίγα λάθη, παρότι παίρνει τόσο πολλές προσπάθειες στον Άρη.



Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο κείμενο, υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα στο παιχνίδι του που καθιστούν αβέβαιο το πόσο γρήγορα θα μπορέσει να αποδώσει στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο 20χρονος Βούλγαρος παίζει κυρίως κάτω από το καλάθι, αν και είναι «ψηλός», αφού έχει περιορισμένα αθλητικά προσόντα και όχι τόσο δυνατό κορμί. Έτσι στηρίζει το παιχνίδι του στην επίθεση αποκλειστικά σχεδόν στο υψηλό μπασκετικό του IQ, κάτι που αρκετές φορές του δημιουργεί προβλήματα κόντρα σε πιο γρήγορους και αλτικούς αντιπάλους ειδικά στο low post. Ακόμα η έλλειψη εκρηκτικότητας περιορίζει τον άσο του Άρη στο να ξεπερνάει τον αντίπαλό του στο ένας εναντίον ενός και να δημιουργεί καλές προοπτικές για σκοράρισμα.

Επίσης στο παρακάτω βίντεο επισημαίνεται πως δεν θα δυσκολευτεί να σταθεί αμυντικά στη ΝΒΑ, λόγω των περιορισμών που του προκαεί το σώμα του. Παρόλα αυτά του αναγνωρίζεται το γεγονός πως έχει αρκετή δύναμη και δεν αδιαφορεί στην άμυνα.



Έτσι, θα παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το προσεχές ντραφτ στις 25 Ιουνίου για να δούμε ποια ομάδα θα επιλέξει τον Βεζένκοφ. Το σίγουρο είναι πως αν ο νεαρός άσος δουλέψει τις αδυναμίες του, είναι πολύ πιθανό να κυριαρχήσει στα γήπεδα της Ευρώπης και του ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: