O Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την επίδειξη δύναμης που θέλησε να κάνει ο διαιτητής Αρετόπουλος και το πέναλτι βγαλμένο από την παράγκα που δίνει στον Πλατανιά.
Θέλω να μιλήσω για ποδόσφαιρο σήμερα, αλλά για ποιο ποδόσφαιρο να μιλήσω; Το ποδόσφαιρο των λαμόγιων, το ποδόσφαιρο της ξεφτίλας, το ποδόσφαιρο της ντροπής, το ποδόσφαιρο, που οδηγείται αργά, αλλά σταθερά στο θάνατο; Ναι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στα Χανιά και το λέω αυτό, για αυτούς που θα σπεύσουν από κάτω να γράψουν ότι δεν κοιτάω τα χάλια της ομάδας μου και μου φταίει η διαιτησία. Οντως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, δεν είχε φρεσκάδα, δεν είχε ενέργεια σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια , αλλά αυτός ο Παναθηναϊκός δικαιούτο βάση των σκανδαλωδών αποφάσεων να φύγει νικητής από τα Χανιά.
Ο Αρετόπουλος από τα 44 δευτερόλεπτα έδειξε τις προθέσεις του. Μπροστά στα μάτια του γίνεται διπλό φάουλ στον Λαγό , δεν δίνεται και ο Αναστασάκος χάνει ευκαιρία. Από εκεί κατάλαβα ότι ο Αρετόπουλος πήγε στα Χανιά να κάνει επίδειξη δύναμης και να ικανοποιήσει τους ανωτέρους του. Το ότι δίνει ένα πέναλτι στον Πλατανιά , βγαλμένο από τα χρόνια της παράγκας, το ότι ο βοηθός Δημητριάδης ζήλεψε την δόξα του Τρύφων και υπέδειξε τον Τοτσέ οφ-σάιντ αν και καλύπτεται ένα μέτρο από τον τελευταίο αμυντικό του Πλατανιά είναι οι λεπτομέρειες. Η πρόθεση του «κομάντο» φαίνεται σε άλλες στιγμές. Στο 23 χαρίζει κίτρινη στον Ουκάρ, στο 40 χαρίζει κίτρινη στον Αγκιλέρα, στο 42 χαρίζει κίτρινη στον Ποτουρίδη, στο 89 χαρίζει κίτρινη στο Καλαιζιτς, στον οποίο έπρεπε να βγάλει κίτρινη και στο 59 , για το θέατρο που έκανε στο πέναλτι-μαιμού . Ο Αρετόπουλος, μάλιστα στο τέλος του αγώνα έβγαλε μαζεμένες κάποιες κάρτες στους παίκτες του Πλατανιά , που εντελώς ....συμπτωματικά συμπλήρωναν κίτρινες κάρτες(για να τις εκτίσουν εντελώς...συμπτωματικά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό). Πιο πριν ..έσπευσε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ζέκα, σε μία φάση που φάουλ είναι, κάρτα ποτέ. Ηταν το 85 και είχε άλλα 8 λεπτά .....
Επίσης να θυμίσω εντελώς συμπτωματικά , εντελώς....τυχαία ο Αρετόπουλος δεν είχε γράψει το παραμικρό στο φύλλο αγώνα για την επίθεση, που δέχθηκαν παίκτες του Παναθηναϊκού από οπαδούς του Ολυμπαικού μετά το ντέρμπι στο «Καραισκάκης». Το γνωστό ντέρμπι του «κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη», όπου ο Αρετόπουλος ήταν τέταρτος διαιτητής. Επίσης ο Αρετόπουλος είχε δώσει πέναλτι στον Ολυμπιακό στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αρη, πέναλτι που μόνο αυτός είδε και όπως καταγράφηκε από ρεπορτάζ μετά το τέλος του ματς είχε ζητήσει για ενθύμιο φανέλα του Ολυμπιακού.
Κλείνω με αυτό. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού(και όχι μόνο, αφού πριν λίγο καιρό οι οπαδοί της ΑΕΚ «έβραζαν» για το πέναλτι -μαρς που δεν δόθηκε από τον Σιδηρόπουλο ...εντελώς συμπτωματικά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ενώ το σκορ ήταν 0-1 και η ΑΕΚ είχε μείνει και με δέκα δικαίως) δεν αντέχει άλλο από την χούντα, που ζει την τελευταία διετία. Μία χούντα που μπορεί να ξεπεράσει την 10ετία της παράγκας. Μία χούντα που δεν έχει προηγούμενο. Που στόχο έχει να εξοντωθούν οι ομάδες, που αν ξεπεράσουν τα οικονομικά προβλήματα μπορεί να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια και να ...τολμήσουν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του Ολυμπιακού. Υπεύθυνοι πλέον είναι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής. Ας αφήσουν και οι δύο τα ευχολόγια για την εξάλειψη της βίας, διότι.....η βία προκαλείται από τους Αρετόπουλους, Δημητριάδηδες και τόσους άλλους που οργιάζουν , ξαποσταίνουν για ...ένα μήνα και ξανά προς την δόξα τραβούν....Και για όλους αυτούς και τις συνθήκες διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος υπεύθυνοι είναι ο Μώραλης και ο Σαρρής.
*Εγώ αν είχα ένα τεράστιο ποσό να διαθέσω ποτέ δεν θα το έβαζα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι σαν να ρίχνεις τα χρήματα στα ....σκουπίδια.



πηγή: gazzetta.gr