Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Χαριτόπουλος: «Να γυρίσει ο κόσμος στο «Παλατάκι»

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Χαριτόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», για τον νικηφόρο αγώνα με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος για το «δικέφαλο».

Για το ντέρμπι με τον Άρη:
«Είναι ένα κλασσικό ντέρμπι. Η πόλη μας χαρακτηρίζεται από ένα τέτοιο ντέρμπι και είναι ωραίο όταν βγαίνεις νικητής. Σκαουτάραμε πολύ καλά τον Άρη. Αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, είναι αρκετά καινούργια ομάδα. Έπαιξαν παθιασμένα αλλά ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και παθιασμένοι. Το διαχειριστήκαμε καλά και τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Παίξαμε καλύτερα και νικήσαμε. Κοιτάμε την ομάδα μας, παίζαμε με έναν αντίπαλο που θα έπρεπε να δώσει το κάτι παραπάνω. Όλοι γνωρίζουν πως παίζουν σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Άρης και πρέπει να τη φέρουνε ψηλά. Εμείς είμαστε στην αντίπερα όχθη, είμαστε ψυχολογικά καλύτεροι και έχουμε υψηλότερες απαιτήσεις.»

Για το αν θα επιστρέψει ο κόσμος το γήπεδο του ΠΑΟΚ:
«Έχουμε κάνει ένα νέο ξεκίνημα, είμαστε ευχαριστημένοι που παίζουμε εκτός με την ίδια συγκέντρωση που παίζουμε εντός. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό.
Σίγουρα ο κόσμος πήρε πολύ χαρά αλλά δεν αρκεί ένα παιχνίδι καλό για να γυρίσει. Υπάρχει ενότητα στην ομάδα μεταξύ διοίκησης και παικτών και ο κόσμος λείπει για συμπληρωθεί το παζλ. Το μπάσκετ είναι ένα σπορ που πρέπει να προσφέρει θέαμα. Ο κόσμος δε θέλει μόνο τη νίκη αλλά να βλέπει ωραίο μπάσκετ. Αυτό προσπαθούμε και θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε καλή ομάδα καλούς έλληνες παίκτες και αξίζει να έρθει κανείς στο γήπεδο και να δει την ομάδα.»

Για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού:
«Δεν παρουσίασε κάποια ομάδα ωραίο θέαμα σίγουρα ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο αμυντικά από όσο περίμενα αλλά είναι ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα και πιο έτοιμη. Μπορεί να δείξει καλύτερα στοιχεία ο ΠΑΟΚ.»

Για το αν του αρέσει κάποιος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ:
«Μ?αρέσει να βλέπω νεαρά παιδία. Είμαι φαν του Κάτσε που από το πουθενά πήρε θέση βασικού αλλά πάνω απ?όλα θαυμάζω τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Με βρίσκει σύμφωνο σαν αθλητή ο τρόπος που αγωνίζεται. Ακόμα και όταν κάνει λάθος συνεχίζει, τα δίνει όλα και δεν το βάζει κάτω. Δεν έχει να αποδείξει σε κανένα τίποτα, όλοι ξέρουμε τι ποδόσφαιρο παίζει. Μου αρέσει που αγωνίζεται με πάθος, δείχνει πως τιμάει τα λεφτά που παίρνει.»

Για το ποιος είναι ο προσωπικός του στόχος:
«Φέτος ήρθα από μια συγκυρία στον ΠΑΟΚ. Θέλω να παίξω στο εξωτερικό γιατί αντιμετωπίζουν διαφορετικά τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Δεν είχα κάποια ικανοποιητική πρόταση και ήρθα στον ΠΑΟΚ γιατί είναι η μόνη ελληνική ομάδα που ήθελα να παίξω. Θέλω να δίνω το 100% και η ομάδα να κερδίζει. Ελπίζω να βοηθάω αρκετά όταν η ομάδα παίρνει τις νίκες. Όταν όλοι αισθάνονται καλά, χαίρομαι. Ένα μέλος μια ομάδας που παει πολύ καλά, βάζει το λιθαράκι του και στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει.»

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:
Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και είμαστε στην αρχή της κούρσας. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες, κάποιες δε θα αντέξουν μέχρι τέλους. Υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα. Παίζουμε ωραίο μπάσκετ και σκληρή άμυνα. Θα φτάσει ψηλά η ομάδα αν είμαστε όπως είμαστε τώρα.»



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: