Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Το αχτύπητο δίδυμο

Το μπάτζετ του; Πέντε φορές χαμηλότερο του αντιπάλου. Η 11άδα του; Γερασμένη με εφτά παίκτες πάνω από τα 30. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.
Έχει, όμως, δυο επιθετικούς ποιότητας, που άλλαξαν την ροή του αγώνα με γκολ παρτιτούρα.
Ο Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης απέκτησαν χημεία. Είναι ολοφάνερο αυτό. Αποτελούν το αρμονικότερο επιθετικό δίδυμο στη χώρα. Και μοιάζει αχτύπητο. Ο πρώτος είναι το σημείο αναφοράς της Εθνικής ομάδας στην επίθεση και ο δεύτερος θα γίνει πολύ σύντομα.
Ο πρώτος δημιουργεί και βγάζει παράλληλες σέντρες «ξυράφι» και ο δεύτερος εκτελεί με το ένστικτο του σκόρερ. Το γκολ της ισοφάρισης ήταν φωτοτυπία. Κλασική κίνηση του Σαλπιγγίδη από δεξιά και τελείωμα του Αθανασιάδη την καίρια στιγμή. Τότε που όλα έμοιαζαν τελειωμένα.
Φιάσκο η άμυνα
Η επίθεση ήταν, όμως, σε απόλυτη δυσαρμονία με το κέντρο και την άμυνα. Το κέντρο μέχρι την είσοδο του Λαζάρ στο 67΄ υποβαλλόταν σε ασκήσεις ματαιοπονίας και η άμυνα πελαγοδρομούσε ως συνήθως.
Στο 0-1 η αμυντική λειτουργία ήταν ένα μεγάλο φιάσκο. Ξεκίνησε από τον ανήμπορο αμυντικά Ετό, συνεχίστηκε με μια παντελώς λανθασμένη απόκρουση του Γλύκου προς τον άξονα της εστίας του και ολοκληρώθηκε από την απουσία του συνόλου της άμυνας, που ξέχασε μόνο του τον Τζιμπούρ.
Απέναντι σε αντιπάλους κλάσης η αξιοπιστία της άμυνας δοκιμάσθηκε σκληρά και απέτυχε. Από τύχη δεν δέχτηκε και δεύτερο γκολ ο Γλύκος. Τι να κάνει, όμως, ο Δώνης; Αυτούς έχει, μ’ αυτούς πορεύεται. Ο Κατσικάς θέλει ακόμα πολύ δρόμο για να γίνει Μαλεζάς. Εάν γίνει κάποτε.
Αχτίδα αισιοδοξίας φάνηκε από τον Βιβιάν και τον Κωνσταντινίδη. Ο Βραζιλιάνος μπάλωνε όσες τρύπες μπορεί να μπαλώσει ένας άνθρωπος μόνος του. Η επανεμφάνισή του ήταν θετική. Ο νεαρός Κωνσταντινίδης έχανε κι αυτός συχνά και παραλίγο επώδυνα για την ομάδα του τον Φουστέρ, αλλά έδειξε ότι μπορεί να τα πάει καλύτερα από τον αδιάφορο Ετό. Δικαιούται μια θέση στην 11άδα από δω και πέρα.
Σκόρπια διαδήλωση
Το κέντρο ήταν σκόρπια διαδήλωση. Ο Κάτσε αποδείχτηκε ανίσχυρος απέναντι σε αντιπάλους τύπου Μοντέστο και Μανιάτη. Ο Ρομπέρ δεν έχει την κλάση για τέτοια παιχνίδια αυξημένης δυσκολίας. Ο Φωτάκης ήταν σαν την καλαμιά στον κάμπο και παρασύρθηκε στην ανυπαρξία μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.
Ο Λάζαρ ανασύνταξε την μεσαία γραμμή. Ήταν πολύ ενθαρρυντική η επιστροφή του Ρουμάνου στα γνωστά του στάνταρ απόδοσης, γιατί είναι ο χαφ με την μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ.
Οι οχτώ βαθμοί από Ολυμπιακό και ΠΑΟ
Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ βγήκε κερδισμένος από το ντέρμπι γιατί με βάση την απόδοσή του όδευε νομοτελειακά προς την ήττα. Παρέμεινε δεύτερος. Είναι ορθολογικότερο, όμως, να κοιτάει την διαφορά βαθμών όχι από τον πρώτο της βαθμολογίας Ολυμπιακό, αλλά από τον έβδομο Παναθηναϊκό. Και μ’ αυτόν οχτώ βαθμούς διαφορά έχει και πρέπει να την διατηρήσει και για την διασφάλιση της δεύτερης θέσης, αλλά και για την προνομιακή βαθμολογική εκκίνηση στα πλέι οφ.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: