Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Κόλινς: ποστάρει, δεν τον ποστάρουν!!

O Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, τον Μάρντι Κόλινς.   Ποιο ήταν το πιο μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού στο πρόσφατο ματς με τον Παναθηναϊκό; Το μαρκάρισμα του Ματσιούλις στο λόου ποστ... Ε, τουλάχιστον ο Μπαρτζώκας ξέρει πως στα επόμενα ματς με τους πράσινους, θα έχει έναν παίκτη που δεν θα είναι εύκολο να ποστάρει ο Λιθουανός.
Ο Μάρντι Κόλινς είναι μια λύση ανάγκης για τον Ολυμπιακό, που βρέθηκε την τελευταία στιγμή να ψάχνει για παίκτη. Κυριακή απόγευμα άρχισαν οι σκέψεις για μεταγραφή λόγω των ενοχλήσεων στο γόνατο του Εϊσι Λο, Δευτέρα πρωί βγήκαν στην αγορά οι ερυθρόλευκοι, την πρώτη μέρα του 2014 βρέθηκε ο παίκτης. Περίπου τέσσερις ώρες πριν από τη λήξη της διορίας, ο Ολυμπιακός έκανε προσθήκη. Δεν είχε ούτε χρονικά περιθώρια να ψάξει άλλα, ούτε τις οικονομικές δυνατότητες να μπει στη διαδικασία της εξαγοράς από άλλη ομάδα.
Συνεπώς ούτε η περίπτωση Χοτζ γινόταν να προχωρήσει, ούτε κάποιου παίκτη από την Ευρωλίγκα ή το ελληνικό πρωτάθλημα... Αλλωστε στο δεύτερο ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και η επιστροφή του Λο στο παρκέ δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, πριν μπει στο χειρουργειο. Η πρώτη εκτίμηση είναι για ενάμιση μήνα, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος.
Τι εστί Κόλινς; Ενας εξαιρετικός αμυντικός, που σίγουρα δεν θα μπορεί να ποστάρει ο αντίπαλος... Αντίθετα ο ίδιος είναι ικανός να παίξει με πλάτη στο καλάθι, να γίνει δηλαδή ο αντίστοιχος Ματσιούλις του Ολυμπιακού. Δεν είναι ακριβώς πλέι μέικερ, παρότι στο ΝΒΑ αγωνιζόταν ως πλέι μέικερ. Μπορεί όμως να οργανώσει αν χρειαστεί. Στην Μοντεγκρανάρο έπαιζε ως 2αρι και 3αρι, έχοντας καλή επαφή με το καλάθι. Δεν είναι σουτέρ τύπου Λοτζέσκι, αλλά δεν τον αφήνεις και... μόνο του. Είναι επιπέδου Λο, ίσως και λίγο καλύτερος.
Οπως και να έχει, δεν πρόκειται για μεταγραφή πρώτης γραμμής, ήταν αδύνατο από κάθε άποψη (οικονομική και χρονική) να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός ήθελε να μην μείνει δίχως λύσεις στην περιφέρεια εν όψει του δύσκολου Top 16 και έκανε μια κίνηση, που ελπίζει να αποδειχθεί καλύτερη από την αντίστοιχη περυσινή με τον Πέρκινς...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: