Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Το 2014 των «μεγάλων»!!

«Ντού από Παντού» με τις προσδοκίες και τις φιλοδοξίες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, Άρη και ΑΕΚ για το 2014.
Καλή χρονιά να έχουμε. Και μάντεις δεν είμαστε, όμως μπορούμε να υποθέσουμε τι θα ήθελαν από το 2014 οι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Παραδοσιακά
Κι όταν λέμε «μεγάλοι», για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση, εννοούμε τις ομάδες που θεωρούνται, παραδοσιακά, ότι έχουν τις πιο βαριές φανέλες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον περισσότερο κόσμο. Έστω κι αν κάποιες βρίσκονται σε κακό φεγγάρι τα τελευταία χρόνια.
Η ευρωπαϊκή υπέρβαση για Ολυμπιακό
Για τον Ολυμπιακό, λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά. Το πρωτάθλημα το έχει σχεδόν εξασφαλισμένο, άρα αυτό που θα επιθυμούσε διακαώς είναι η διάκριση στο τσάμπιονς λιγκ. Αν μη τι άλλο, μια πρόκριση σε βάρος της Γιουνάιτεντ θα ήταν ό,τι καλύτερο για τους ερυθρόλευκους που θα έκαναν την υπέρβασή τους απέναντι σε ένα τεράστιο ευρωπαϊκό όνομα σαν αυτό της Μάντσεστερ. Με νταμπλ και περαιτέρω πορεία στην Ευρώπη όλοι στο λιμάνι θα ήταν πανευτυχείς.
Οι στόχοι για ΠΑΟΚ

Η υπέρβαση που είχε να κάνει με την κατάκτηση του τίτλου, μάλλον δεν θα επιβεβαιωθεί την άνοιξη του 2014. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έχει στόχους και, μάλιστα, σημαντικούς. Ο πρώτος έχει να κάνει με την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ, αλλά αυτή τη φορά να φτάσει στην βρύση και να πιει και νερό, αν γίνεται. Να κουνήσει σεντόνι, δηλαδή, τον Σεπτέμβριο, αφού φέτος έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση από την Σάλκε. Όσο για το γιουρόπα, η Μπενφίκα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος. Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί θα είναι σίγουρα επιτυχία. Και υπάρχει, βέβαια, και το κύπελλο Ελλάδας που είναι σε πρώτη προτεραιότητα.
Θετικές σκέψεις στον Παναθηναϊκό
Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα πηγαίνουν ήδη αρκετά καλά κι όπως λέγεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Έτσι, λοιπόν, οι πράσινοι, λογικά, θα φτάσουν στα πλέι οφ, οπότε αν συνεχιστεί η βελτίωση, με παράλληλη ενίσχυση από σέντερ φορ τώρα τον Γενάρη, δεν αποκλείονται οι σκέψεις για το κάτι παραπάνω που θα είναι το εισιτήριο στα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ. Δύσκολο μεν, όχι αδύνατο δε. Επίσης, ο Παναθηναϊκός με την κλήρωση που είχε είναι λογικό να σκέφτεται από τώρα τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας. Και σε έναν τελικό, όλα γίνονται.
Το μεγάλο στοίχημα για Άρη

Στον Άρη υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι το αγωνιστικό και το οικονομικό. Ή το οικονομικό και το αγωνιστικό, αν θέλετε. Στην βαθμολογία ο Άρης βρίσκεται στην ουρά, ενώ αγωνιστικά δεν πείθει. Γίνονται κινήσεις για να ενισχυθεί στο μέτρο του δυνατού, όμως υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί. Οικονομικά; Δύσκολα τα πράγματα. Για τον Άρη θα ήταν ιδανικό να καταφέρει να σωθεί, βρίσκοντας παράλληλα την ηρεμία του στα οικονομικά, έτσι ώστε η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει με καλύτερους οιωνούς. Θα τα καταφέρει; Άγνωστο. Αυτό, πάντως, είναι το μεγάλο στοίχημα.
Όραμα για ΑΕΚ

Μπορεί φέτος η Ένωση να μην παίζει στην Σούπερ Λίγκα, όμως η ΑΕΚ είναι πάντα ΑΕΚ. Κι αν η άνοδος θεωρείται δεδομένη, υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα που περιμένουν πως και πως οι αεκτζήδες. Να μπούνε, δηλαδή, μέσα στο 2014 οι βάσεις για το γηπεδικό. Αυτό είναι το μεγάλο όραμα. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος της ΑΕΚ, που θέλει να διατηρήσει τον ενθουσιασμό του και το πάρτι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, περιμένει να δει και καλύτερο ποδόσφαιρο, αφού μέχρι τώρα η ομάδα έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα, με τον αποκλεισμό από το κύπελλο να είναι ακόμα νωπός.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: