Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» του μέλλοντος!!

Ο Πιτ Χολ παραδίδει το scout report των νεαρών που φιλοδοξούν να καθιερωθούν στο μέλλον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να ξεχάσει γρήγορα τη σεζόν 2013-14, ωστόσο η κυκλοφορία της ταινίας «Class of '92» θύμισε στους οπαδούς της τη «ντόπια» γενιά των παικτών, των οποίων τα επιτεύγματα είναι πιθανόν να μην επαναληφθούν ποτέ. Η πώληση του Ντάνι Γουέλμπεκ στην Άρσεναλ προκάλεσε κριτική, με ανθρώπους όπως ο Γκάρι Νέβιλ, ο Μπράιαν Ρόμπσον και ο Μάικ Φίλαν να ισχυρίζονται ότι η Γιουνάιτεντ χάνει την αίσθηση της ταυτότητας, επιτρέποντας σε ένα ντόπιο παιδί να αποχωρήσει.
ADVERTISEMENT
Ωστόσο, αρκετοί ξεχνούν την περήφανη παράδοση της ομάδας να ανατρέφει ταλέντα. Το ματς με τη Γουέστ Χαμ ήταν το 3077ο που στην ομάδα συμμετείχε τουλάχιστον ένα ταλέντο που έχει μεγαλώσει στο σύλλογο.
Οι ελπίδες των πιτσιρικάδων για να φτάσουν στη νέα ομάδα μειώθηκαν μετά της μεταγραφές του καλοκαιριού, αλλά με τον Λουίς Φαν Χαάλ να αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, κάποιοι βούτηξαν στα βαθιά νωρίτερα από ότι αναμενόταν. Ίσως δείτε μερικούς ακόμα φέτος και παρακάτω ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτούς...

Τάιλερ Μπλάκετ

Ο πιο γνωστός από το γκρουπ των νεαρών, καθώς έχει παίξει ήδη 433 λεπτά. Ο γεννημένος στο Μάντσεστερ Μπλάκετ έχει εξασφαλίσει θέση στα σχέδια του Φαν Χάαλ και τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με τη φιλοσοφία του Ολλανδού. Ο Φαν Χάαλ θέλει αμυντικούς καλούς με τη μπάλα και ιδανικά θέλει να χρησιμοποιεί ένα δεξιοπόδαρο και έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό. Η απόκτηση του Μάρκο Ρόχο έγινε και επειδή χρησιμοποιεί το αριστερό και μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην καριέρα του Μπλάκετ.
Αποτελεί προϊόν του Φλέτσερ Μος, του επιτυχημένου κλαμπ από το Μάντσεστερ, όπως ο Γουές Μπράουν. Ο 20χρονος πετάχτηκε στα βαθιά, ξεκινώντας στο πρώτο ματς με την Σουόνσι.  Μετά από ένα ανεπιτυχή δανεισμό στη Μπέρμιγχαμ πέρυσι, όπου έγινε αλλαγή μόλις στο 24' απέναντι στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, ο νεαρός αμυντικός στρώθηκε στη δουλειά και χρησιμοποίησε το Carrington training complex της Γιουνάιτεντ για να βελτιωθεί με έξτρα προπόνηση. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Φαν Χάαλ. Όπως και η ικανότητά του με τη μπάλα. Ποσοστό 97.9% σε 97 πάσες απέναντι στην ΚΠΡ. Το καλύτερο της ομάδας, στην καλύτερη εμφάνισή της.
Τα στατιστικά αυτά σίγουρα ευχαρίστησαν έναν προπονητή που εκτιμά την ικανότητα με τη μπάλα και με το αριστερό πόδι του να παράγει πολλά, σίγουρα μια μέρα θα γίνει βασικός στην ομάδα του Φαν Χάαλ, παρότι ακόμα θέλει δουλειά. Η αποβολή του με τη Λέστερ, ήταν σίγουρα ένα μήνυμα.
Πιθανότητες επιτυχίας: 4/5

Τομ Θορπ

Η αντίδραση του Ρούνεϊ στη νίκη με τη Γουέστ Χαμ έκανε πολλούς να αναρωτηθούν αν έχει το χαρακτήρα που χρειάζεται για να γίνει αρχηγός της Γιουνάιτεντ. Η απουσία ηγετών γρήγορα έβαλε τέλος στις όποιες συζητήσεις, αλλά ο Θορπ αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή συνηθισμένο στα αρχηγικά καθήκοντα.
Το βιογραφικό του 21χρονου σίγουρα τον κάνει περήφανο. Ήταν αρχηγός στη Γιουνάιτεντ Κ-18, την ομάδα που με την παρουσία του Πογκμπά κατέκτησε το Youth Cup το 2011, πριν πάρει το περιβραχιόνιο στην Premier League Κ-21 το 2012/13.
Διεθνώς, τα επιτεύγματά του είναι ακόμα περισσότερα. Ο Θορπ ήταν αρχηγός της Αγγλίας στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-17, ενώ οδήγησε την Κ-19 στα ημιτελικά το 2012. Αυταρχικός και φωνακλάς στον αγωνιστικό χώρο, ο Θορπ θα μπορούσε να γίνει ο ιδανικός παρτενέρ του Μπλάκετ, με τον οποίο αναρριχήθηκε από τις μικρές ομάδες.
Το ζήτημα για τον Θορπ είναι το αν ο Φαν Χάαλ θα υποκύψει στις πιέσεις και αποκτήσει τον Ιανουάριο έναν δοκιμασμένο παίκτη με ηγετικά προσόντα. Στα 21 του, πρέπει να εντυπωσιάσει σύντομα για να κερδίσει θέση βασικού.
Πιθανότητες επιτυχίας: 3/5

Αντρέας Περέιρα

Κάποιοι οπαδοί της Γιουνάιτεντ ακόμα δεν έχουν συγχωρήσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που άφησε τον Πολ Πογκμπά να φύγει από την ομάδα και να εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αλλά οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έχουν ακόμα έναν ταλαντούχο επιθετικό μέσο, το συμβόλαιο του οποίου πλησίαζε στο τέλος του. Έναν, που μπορεί να παίξει σε ρόλο σύγχρονου δοκαριού και να προσφέρει μερικά εντυπωσιακά γκολ.
Οι συγκρίσεις ανάμεσα στον Αντνάν Γιανουζάι και τον Περέιρα είναι πολλές για να αγνοηθούν. Και οι δύο λατρεύουν να αφήνουν τους αμυντικούς πίσω, αμφότεροι έχουν γεννηθεί στο Βέλγιο και έχουν πετύχει πανέμορφα γκολ στη μέχρι στιγμής καριέρα τους. Ο Περέιρα συστήθηκε πέρυσι με μια σειρά από εκπληκτικά γκολ για την Κ-21 και συγκεκριμένα με ένα τρομερό τέρμα στη νίκη του ημιτελικού με τη Λίβερπουλ από τα 25 μέτρα.
Ο Περέιρα έχει βρεθεί στον πάγκο της πρώτης ομάδας αρκετές φορές φέτος και έκανε ντεμπούτο στο καταστροφικό 4-0 με την ΜΚ Ντονς στο Capital One Cup. Θα χρειαστεί ωστόσο υπομονή με τόσο ταλέντο μπροστά του. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος στη θέση του...
Πιθανότητες επιτυχίας 2/5

Πάντι ΜακΝέιρ

Όσον αφορά το ντεμπούτο του, ο ΜακΝέιρ ήταν αρκετά καλός. Δεν έδειξε να επηρεάζεται από την πίεση της Γουέστ Χαμ στο τέλος, αφού πήρε ξαφνικά θέση βασικού και πλέον ο Βορειοιρλανδός  ελπίζει να μείνει στο μυαλό του Φαν Χαάλ.
Ένα έγκαιρο κόψιμο όταν ο Κάρλτον Κόουλ έδειχνε έτοιμος να σκοράρει έδειξε πόσο καλά διαβάζει το παιχνίδι και και πως τον βοήθησε η χρησιμοποίησή του ως επιθετικός.
Ο ΜακΝέιρ έφτασε στη Γιουνάιτεντ ως δεκάρι το 2011, αφού εντοπίστηκε από τους ίδιους σκάουτς που βρήκαν τον Τζόνι Έβανς και τον Ντάρον Γκίμπσον. Αργά αλλά σταθερά μετακινήθηκε προς τα πίσω και πλέον μπορεί να παίξει ως κεντρικός μέσος ή δίπλα στον Θορπ, όπως στην U21.
Ο ΜακΝέιρ είναι ένας σταθερός αμυντικός που ειδικεύεται στο να απομακρύνει τους κινδύνους και να καθαρίζει τις γραμμές. Παρότι η Γιουνάιτεντ ήταν υπό πίεση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τη Γουέστ Χαμ, είχε μόλις 68 επαφές, κυρίως λόγω του ότι απλά έδιωχνε τη μπάλα και απομάκρυνε την πίεση από την ομάδα του. Σε κλειστά παιχνίδια όπως αυτό, το να έχεις έναν ποδοσφαιριστή με την νοοτροπία του ΜακΝέιρ είναι συχνά πολύ χρήσιμο.
Σε αντίθεση με τον Μπλάκετ κατά κύριο λόγο, αλλά και τον Θορπ, ο ΜακΝέιρ δεν είναι τόσο άνετος με τη μπάλα και συχνά επιλέγει τις μακρινές πάσες. Αν ο Φαν Χάαλ δεν του «βγάλει» την επιθετική δημιουργικότητα, ο νεαρός ίσως πρέπει να κοιτάξει αλλού για ευκαιρίες.
Πιθανότητες επιτυχίας: 2/5

Τζέιμς Γουίλσον

Ο καλύτερος από αυτή τη φουρνιά. Παράγοντας-κλειδί για το ότι ο Φαν Χάαλ επέτρεψε στον Ερνάντες και τον Γουέλμπεκ να φύγουν, η έφεση του Γουίλσον στο σκοράρισμα έχει κάνει τον κόσμο της Γιουνάιτεντ να περιμένει πολλά.
Αρκετοί σούφρωσαν τα φρύδια τους όταν ο Ράιαν Γκιγκς επέλεξε να του δώσει θέση βασικού στο περσινό ματς με τη Χαλ, το τελευταίο εντός έδρας της θητείας του ως υπηρεσιακός τεχνικός. Προφανώς, θα ήθελε μπροστά στον κόσμο να αφήσει θετική ανάμνηση. Αλλά ο 18χρονος, τον οποίο ο Γκιγκς χαρακτήρισε ως «γεννημένο σκόρερ» τον δικαίωσε, με τη διπλή βοήθειά του στη νίκη με 3-1.
Όπως και ο Γουέλμπεκ, είναι γρήγορος με τη μπάλα στα πόδια, αλλά ο διεθνής με την U-19 της Αγγλίας, έχει επίσης τρομερή ικανότητα να ξεπερνά τον αντίπαλό του και να ανοίγει τις άμυνες, παρά το όχι και τόσο δυνατό σώμα του.
Ο Γουίλσον θύμισε στον κόσμο τι μπορεί να κάνει βάζοντας τέσσερα γκολ στο 4-1 με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Senior Cup του Αυγούστου. Σε ένα από αυτά, πήρε τη μπάλα κοντά στο κέντρο και έτρεξε τρυπώντας την άμυνα της Σίτι, πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στην περίπτωση του Γουίλσον, η Γιουνάιτεντ έχει τον τέλειο συνδυασμό της νεανικής πληθωρικότητας και έλλειψης φόβου, που μπορεί να δώσει κάλυψη στους αστέρες που μάχονται για μια θέση στην 11άδα. Με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι να μεγαλώνει, το μέλλον του Φαλκάο μετά το επόμενο καλοκαίρι να παραμένει αμφίβολο και τον Ρούνεϊ να παίζει πιο πίσω, αυτοί που απογοητεύτηκαν από την φυγή του Γουέλμπεκ σύντομα θα έχουν ένα άλλο ντόπιο ταλέντο για να ενθουσιαστούν.
Πιθανότητες επιτυχίας: 4/5


*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: