Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Τρίποντο αξίας και ηρεμίας...!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο blog του στο gazzetta για την... μάχη του Ολυμπιακού στο Παγκρήτιο και τα συμπεράσματα από μια τέτοια νίκη! 
Ματσάρα από τις λίγες είδαμε στο Παγκρήτιο. Με… αμέτρητες τελικές, με γκολ, με ανατροπές, με καλή μπάλα και με δύο ομάδες που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει. Η… μπίλια τελικά κάθισε στην πιο ποιοτική ομάδα τον Ολυμπιακό, που με γκολ του Μήτρογλου στο 90’ πήρε το τρίποντο. Και οι τρεις αυτοί βαθμοί, είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και στη μάχη του πρωταθλήματος, αλλά κυρίως στην ηρεμία της ομάδας, ενόψει της δύσκολης συνέχεις.
ADVERTISEMENT
Εάν ο Ολυμπιακός δεν κέρδιζε, θα υπήρχε μεγάλη μουρμούρα και αυτή μόνο καλό δεν θα έκανε στην ομάδα. Ακολουθεί Γιουβέντους και Παναθηναϊκός και οι παίκτες πρέπει να πάνε στα παιχνίδια αυτά με καλή ψυχολογία και το σημαντικότερο να μάθουν από τα λάθη τους. Γιατί στο Παγκρήτιο η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού μόνο σωστή δεν ήταν.
Πολλοί μιλάνε για λάθη της άμυνας, αλλά δε νομίζουμε να φταίνε οι αμυντικοί, όταν οι κρητικοί έβγαιναν στην κόντρα (κυρίως με τον ταχύτατο Γιουσούφ), οι μέσοι απλά δεν υπήρχαν στον… χάρτη. Και δεν ήταν και λίγες οι φορές που οι γηπεδούχοι είχαν στην επίθεση παίκτη περισσότερο από τους αμυντικούς των πρωταθλητών. Με τον τρόπο αυτό πέτυχαν δύο γκολ και έχασαν τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες (στο 0-0, στο 2-1 και στο 2-2) για να πετύχουν ένα ακόμα.
«Ο Εργοτέλης εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δώσαμε κάτι που τις προηγούμενες χρονιές δεν υπήρχε. Όταν κάποιος δέχεται τόσες πολλές αντεπιθέσεις και γκολ δεν είναι πρόβλημα των αμυντικών. Οφείλεται στο γεγονός ότι χάνει την μπάλα σε περιπτώσεις που προσπαθεί να οργανώσει την επίθεση και επίσης είναι πρόβλημα στο πως οργανώνεται για να μην δέχεται τις αντεπιθέσεις», τόνισε χαρακτηριστικά και ο Μίτσελ.
Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός κοιτάζει πλέον την Γιουβέντους, το οποίο θα είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και είμαστε βέβαιοι ότι και όλοι οι παίκτες θα το δουν με άλλο μάτι.
Υ.Γ. Ο Μήτρογλου και πέρυσι, τον Οκτώβριο είχε πάρει μπρος και άρχισε να φορτώνει με γκολ τις αντίπαλες εστίες. Πιθανότατα το ματς με τον Εργοτέλη να είναι η νέα του αρχή στην ομάδα.
Υ.Γ. (1). Μπορεί ο Ρομπέρτο να πραγματοποίησε αρκετές καλές επεμβάσεις, αλλά νομίζουμε ότι στο δεύτερο γκολ του Εργοτέλη, είναι καθυστερημένη η αντίδρασή του.
Υ.Γ. (2). Για μία ακόμη φορά… δικαιώθηκαν όλοι αυτοί που κάνουν λόγο για φιλικά παιχνίδια. Μιλάμε για την απόλυτη δικαίωση. Αλλά και πάλι κάτι θα βρουν για να ρίξουν λάσπη στο πρωτάθλημα. Κάτι θα σκαρφιστούν…
Υ.Γ. (3). Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει βελτιωθεί. Και όσοι δεν το βλέπουν, απλά δεν θέλουν να το παραδεχθούν. Εκτός από το παιχνίδι του Ολυμπιακού, εξαιρετικό ήταν και το ματς στη Τρίπολη, ανάμεσα στον Αστέρα και στον Παναιτωλικό.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: