Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Αναστασίου: «Φταίμε, αλλά θέλει υπομονή»

Ψύχραιμος ο Γιάννης Αναστασίου μετά την ήττα απ' τον ΟΦΗ. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ζήτησε υπομονή για να λειτουργήσει το νέο σύνολο που «χτίζεται» και ταύτισε την φετινή εκκίνηση με την περσινή.

Αναστασίου: «Φταίμε, αλλά θέλει υπομονή»
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου:

«Μετά από μία διακοπή αρκετών ημερών θέλαμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Βγάλαμε ενέργεια και διάθεση, σε όλο το ματς, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα απέναντι στον ΟΦΗ. Δύο στιγμιαίες αδράνειες μας κόστισαν το παιχνίδι. Σε αυτό το κομμάτι θέλουμε βελτίωση. Δεν ξέρω αν είναι η αυτοσυγκέντρωση αλλά πρέπει να το βελτιώσουμε. Είναι άδικο για τους εαυτούς μας. Στο δημιουργικό κομμάτι υστερήσαμε και δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε με βάση την κατοχή μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Το σημαντικό για εμάς είναι να μείνουμε ενωμένοι και δυνατοί για να πάμε μπροστά και μόνο έτσι θα συνεχίσουμε για να φτάσουμε στον στόχο μας. Ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Δείχνουμε να μην μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αλλά το σημαντικό είναι ότι έχουμε διάθεση να βελτιωθούμε.

Είναι μία αντιγραφή του ξεκινήματος της περσινής σεζόν Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για τη νίκη, αλλά ήταν ντροπή για το ποδόσφαιρο να πέφτει κάτω κάθε τρεις και λίγο ένας παίκτης. Δεν μας εκφράζει αυτό. Καταλαβαίνω ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά ο κόσμος κάθεται για να δει θέαμα. Το σημαντικό είναι να βλέπει ποδόσφαιρο που δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Σήμερα μία ομάδα προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο και μία αντιποδόσφαιρο. Κέρδισε το αντιποδόσφαιρο. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι»
.

Για την έλλειψη σταθερότητας: «Έχει να κάνει με τον τρόπο που παίζει ο αντίπαλος και το πόσο μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στο επιθετικό κομμάτι. Θέλαμε να ξεκινήσουμε με δύο παιδιά μπροστά που συνδυάζουν ταχύτητα και δύναμη. Ξέραμε ότι θα έπαιζε με 4 αμυντικούς ο ΟΦΗ. Θέλαμε να είμαστε επικίνδυνοι μέσα στην περιοχή, αλλά αυτό δεν βγήκε».

Για τα γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός: «Καθαρά έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Και στο πρώτο γκολ ήταν ένα γέμισμα, εκεί έλλειψε η αυτοσυγκέντρωση και η αποφασιστικότητα. Είναι κάτι που θα το κοιτάξουμε και θα το δουλέψουμε».

Για το πώς είναι δυνατόν μία ομάδα ίδια με πέρσι να κάνει ίδιο ξεκίνημα: «Η εικόνα της ομάδας σήμερα ήταν πολύ καλή βάσει του ρυθμού που παίξαμε. Δυστυχώς για μας είμαστε αρκετά αφελείς και δεν έχουμε την εξυπνάδα και την ωριμότητα να παίξουμε καθαρά για το αποτέλεσμα. Έχουμε πολλά παιδιά στην ομάδα, νέους. Προσπαθούμε γι’ αυτούς. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται χρόνος. Εμείς δημιουργήσαμε την κατάσταση και θα φροντίσουμε να βγούμε από αυτή».

Για το αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο: «Ο κόσμος ξέρει ότι προσπαθούμε. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Η υπομονή και η επιμονή είναι αρετές. Είμαστε σαν λαός ανυπόμονοι και θέλουμε πράγματα άμεσα και γρήγορα. Χρειάζονται βάσεις και υπομονή για να πετύχεις τους στόχους σου. Το είπα και πέρσι, ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Αυτό το βιώνουμε κάθε εβδομάδα και κάθε αγωνιστική. Ξέρουμε ότι τα χαστούκια θα είναι αρκετά και δυνατά. Θα πρέπει να βρούμε τη δύναμη και το σθένος να δείξουμε ότι έχουμε ικανότητα σαν ομάδα να δείξουμε καλύτερο».

Για το αν το χρονικό διάστημα που έρχεται μπορεί να συγκριθεί με κάποιο από την περσινή: «Ξέραμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Για τον κόσμο και τα media μπορεί να έχει ανέβει ο πήχης, αλλά όταν παίζουμε με οποιονδήποτε αντίπαλο θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είμαστε νέα ομάδα και υπάρχει ομοιογένεια. Χρειάζεται χρόνος για να βρούμε τα πατήματά μας και να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και σε αυτό φταίμε εμείς. Το εύκολο θα είναι να κατηγορήσουμε άλλους. Βιώνουμε μία κατάσταση όπως πέρσι με τον Πανθρακικό. Όπου ήταν το ίδιο ακριβώς παιχνίδι. Έγινε ακριβώς το ίδιο σήμερα με τον ΟΦΗ. Δεν μάθαμε από τα λάθη μας. Το σημαντικό είναι ότι έρχεται σε άσχημη στιγμή αυτό το αποτέλεσμα. Πάντα μετά τη διακοπή έχουμε πρόβλημα. Δουλεύουμε για να δούμε πως θα το λύσουμε. Σήμερα και σε άλλα παιχνίδια η τύχη δεν μας θέλει. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και την ομάδα, γιατί έχουμε δυνατότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: