Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Οι... μεγάλες μπάλες της Τσέλσι!!

Διαβάστε στο FourFourTwo του gazzetta.gr τη στατιστική ανάλυση της αναμέτρησης της Τσέλσι με την Κρίσταλ Πάλας.
Ο Ζοσέ Μουρίνιο επέμενε ότι δεν υπήρχε τίποτα να μάθει από την περσινή ήττα με 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας. «Ήταν ένα από εκείνα τα παιχνίδια, στα οποία δεν έπρεπε να χάσουμε. Ξέρω τον λόγο που χάσαμε και έτσι δεν είχα να μάθω κάτι.
ADVERTISEMENT
Χάσαμε γιατί ήταν καλύτεροι από εμάς σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Αυτή τη σεζόν έχουμε περισσότερους παίκτες με προσωπικότητα, ώστε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας», σχολίασε ο Πορτογάλος πριν το ματς.
Και οι μπλε τα κατάφεραν. Τον περασμένο Μάρτιο ο Μουρίνιο την είχε πει σε κάποιους από τους παίκτες του για την έλλειψη προσπάθειας που διέκρινε στη μάχη για τον τίτλο. Είχε γράψει τότε σε ένα σημειωματάριο ενός δημοσιογράφου για την έλλειψη… καρυδιών ή μπαλών αν προτιμάτε. Αυτή τη φορά μετά τη νίκη της ομάδας του ακολούθησε την ίδια τακτική. Μόνο που τώρα έγραψε «μεγάλες μπάλες».
View image on Twitter
«Ο τρόπος που επιβάλαμε το παιχνίδι μας με ικανοποίησε. Είπα ότι αν έρθουμε εδώ και δεν επιβληθούμε, τότε δεν πρόκειται να πάρουμε τίποτα από το ματς. Και από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό επιβληθήκαμε. Είχαμε την κατοχή, τον έλεγχο και τους κρατήσαμε μακριά από την περιοχή μας», είπε ο Μουρίνιο.
Η απουσία του Ντιέγκο Κόστα έγινε πρωτοσέλιδο σε αρκετές ιστοσελίδες πριν το ματς. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έμεινε εκτός για πρώτη φορά στη σεζόν, έχοντας καταπονηθεί τις προηγούμενες ημέρες. Ο Λοΐκ Ρεμί ήταν ο αντικαταστάτης του, ενώ ο Γουίλιαν πήρε τη θέση του Σίρλε στις μοναδικές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Η μοναδική αλλαγή για την Πάλας από την άλλη ήταν η παρουσία του Χάνγκελαντ στη θέση του Νταν.

Ο Μάτιτς έκανε την πρώτη καλή τελική προσπάθεια, όμως η Πάλας, που είχε να κερδίσει δύο σερί ματς με την Τσέλσι από το 1982 για το πρωτάθλημα, πανικόβαλε γρήγορα την άμυνα των μπλε. Ο Κάμπελ είδε τον Κουρτουά να βγάζει το σουτ του, όμως το γκολ ήρθε για την Τσέλσι με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Όσκαρ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να προκαλούν προβλήματα στην αριστερή πλευρά των μπλε, απειλώντας τον Κουρτουά.


Ο Τζον Τέρι είδε τον Τζέιμς ΜακΆρθουρ να σώζει στην γραμμή την κεφαλιά του, τη στιγμή που ο Κουρτουά έβγαζε το μακρινό σουτ του Παντσίον. Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον διαιτητή Κρεγκ Πόσον να δείχνει δύο κόκκινες. Ο Αθπιλικουέτα ήταν ο πρώτος που αποβλήθηκε, ενώ τον ακολούθησε ο Ντιλέινι.
«Αυτό που έκανε ήταν ανόητο. Έδωσε το δικαίωμα στον διαιτητή. Νομίζω ότι έτσι όπως πήγαιναν οι παίκτες της Τσέλσι στον διαιτητή, επηρέασαν κάποιες από τις αποφάσεις του», σχολίασε ο τεχνικός της Πάλας, Νιλ Γουόρνοκ.


Ο Γουίλιαν έκανε περισσότερες πάσες από τον Φάμπρεγας στο πρώτο μέρος στην επίθεση της Τσέλσι, όμως ο Μουρίνιο τον θυσίασε, για να μπει ο Φιλίπε Λουίς μετά την αποβολή του Αθπιλικουέτα.

Χρειάστηκαν λιγότερα από 6’ στο δεύτερο μέρος για να φτάσει η Τσέλσι και σε δεύτερο γκολ. Οι μπλε αναπτύχθηκαν με υπομονή και ο Φάμπρεγας τελείωσε ιδανικά τη φάση.

Η αυτοπεποίθηση βοήθησε τους παίκτες του Μουρίνιο, που εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα τους χώρους και κυριάρχησαν από το 45’ μέχρι το 60’. «Δέκα εναντίον δέκα είναι πιο εύκολα από ό,τι έντεκα εναντίον έντεκα. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι το ίδιο, αλλά δεν είναι έτσι. Οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν άψογα. Ο τρόπος που οι Μάτιτς, Φάμπρεγας και Όσκαρ κινήθηκαν ήταν φανταστικός. Το μόνο που κάναμε λάθος ήταν ότι δεν σκοράραμε και τρίτο γκολ», δήλωσε ο Μουρίνιο.

Αζάρ, Όσκαρ και Ρεμί προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στο τέλος. Ο Ζάχα, που είχε περάσει ως αλλαγή, έδωσε την ασίστ στον Κάμπεκ, που μείωσε σε 2-1.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ήρθε από τον πάγκο και κέρδισε τα θετικά σχόλια του προπονητή του. «Πρέπει να δώσω τα εύσημα στον Ντρογκμπά, που ήταν τραυματίας για μεγάλο διάστημα και δεν είχε προπονηθεί μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Του είχε πει ότι μπορεί να τον χρειαστώ. Και τον χρειάστηκα. Στο 2-0 ήθελα να βάλω τον Σολάνκε, όμως όταν δεχθήκαμε το γκολ άλλαξα την επιλογή μου. Έβαλα τον Ντρογκμπά και ήταν ο καλύτερός μας παίκτης στα τελευταία λεπτά. Η εμπειρία του και η κατανόηση της κατάστασης ήταν εκπληκτική», είπε ο τεχνικός της Τσέλσι.

Στο τέλος, Μάτιτς και Φάμπρεγας είχαν κάνει περισσότερες από 100 πάσες, για να καταδείξουν τον έλεγχο που είχε η Τσέλσι στο δεύτερο μέρος. Το γκολ του Ισπανού ήταν μία ακόμη επίδειξη ανωτερότητας, ενώ έκανε τις περισσότερες πάσες και δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες στο ματς.

Ενώ ο Όσκαρ, του οποίου και τα δύο γκολ μέχρι το πρωτάθλημα έχουν έρθει στα 7 πρώτα λεπτά των αγώνων, ήταν ο κορυφαίος στα τάκλιν, έκανε παράλληλα και τα περισσότερα σουτ. «Ήταν φανταστικός και σήμερα, όπως και στο παιχνίδι με την Άρσεναλ. Δεν είναι από τα 10άρια που παίζουν συνέχεια με την μπάλα. Είναι από τα 10άρια που βοηθάνε και πολύ στην άμυνα. Αναλύει το παιχνίδι και κοιτάζει που η ομάδα τον χρειάζεται περισσότερο. Ο κόσμος ξεχνάει ότι είναι ακόμα πολύ νεαρός», είπε ο Μουρίνιο.


*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: