Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Μήπως να πέφτουν τέσσερις μονίμως;

Ο Μιχάλης Τσόχος σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο έπαιξαν κόντρα στους μεγάλους Εργοτέλης και ΟΦΗ, αλλά και τα όσα έχουν συμβεί ως τώρα στο πρωτάθλημα και καταθέτει ένα όχι και τόσο ρητορικό ερώτημα.
Το σχόλιο το διάβασα στα social media και συγκεκριμένα στο twitter. O χρήστης @Mikrokabouro έγραψε λοιπόν ότι με βάση τα όσα έβλεπε στο Εργοτέλης – Ολυμπιακός, του δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι κάνει πολύ καλό στο πρωτάθλημα το ότι υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες στην football league.
Δεν είναι θέμα εκτίμησης νομίζω, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Το φετινό πρωτάθλημα δεν ξέρω αν είναι καλύτερο από το περσινό, αλλά είναι σίγουρο πιο αμφίρροπο.
ADVERTISEMENT
Το καταλαβαίνει κανείς πρώτα και πάνω απ' όλα στα αποτελέσματα του Ολυμπιακού. Οι περισσότεροι έκαναν την εκτίμηση ότι και φέτος θα το πάρει περίπατο. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα γίνει στο τέλος αλλά μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός μετράει ήδη δύο απώλειες σε 6 αγωνιστικές (μία ήττα και μία ισοπαλία) και έχει και μία νίκη στο 90' με τον Εργοτέλη.
Και δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που δυσκολεύτηκε αφάνταστα με τον Εργοτέλη (με βάση την εικόνα του ματς δεν έπρεπε καν να κερδίσει) αλλά και ο Παναθηναϊκός που ηττήθηκε εντός έδρας από τον ΟΦΗ. Γενικά σε αυτό το πρωτάθλημα και πάντα με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα κανείς δεν δίνει ούτε στον... άγγελο του νερό. Για παράδειγμα η... πιάτσα βούιζε ότι το Βέροια – Λεβαδειακός δεν θα έρθει “άσος”, λόγω των εξαιρετικών σχέσεων των διοικήσεων των δύο ομάδων... Λάθος!
Κανείς δεν χαρίζει τίποτα σε κανέναν μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, κανείς δεν αφήνει κανένα ματς ως “αυτό είναι χαμένο, ας δώσουμε βάρος στο επόμενο” που θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί σε πρωτάθλημα στο οποίο θα έπεφταν δύο ομάδες και όχι τέσσερις.
Κάπως έτσι έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουν γίνει έξι αγωνιστικές και η Βέροια να είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό που είναι τρίτος και ισόβαθμος με την Καλλονή. Κάπως έτσι έχουμε τον Παναθηναϊκό στην 7η θέση και τον εξαιρετικό στην Ευρώπη Αστέρα Τρίπολης, στο ελληνικό πρωτάθλημα να είναι όγδοος!
Αν λοιπόν αυτή η εικόνα των αναμετρήσεων συνεχιστεί, αν οι θεωρητικά μικρές ομάδες εξακολουθούν και κάνουν αποτελέσματα σαν αυτό που έκανε ο ΟΦΗ στη Λεωφόρο ή εμφανίσεις σαν αυτή που έκανε ο Εργοτέλης κόντρα στον Ολυμπιακό, αν όλα αυτά δεν είναι συμπτωματικά αλλά έχουν διάρκεια, τότε οι ιθύνοντες θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ σοβαρά μήπως πρέπει κάθε χρόνο να πέφτουν τέσσερις ομάδες. Ακόμη και την επόμενη σεζόν που θα έχουμε πρωτάθλημα 16 ομάδων στην Super League αα πέσουν τέσσερις και ας ανέβουν τέσσερις από την Football League. Αν με
αυτόν τον τρόπο ορισμένα από τα ματς, που δεν τα βλέπουν παρά ελάχιστοι γιατί ξέρουν το αποτέλεσμα εκ των προτέρων, γίνουν ξανά αμφίρροπα, τότε αύριο κιόλας ας αποφασιστεί αυτή η αλλαγή.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: