Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Το "κοντέρ άρνησης" και η "παπαρούνα"!!

Διάβασε σε ποιους παίκτες αναφέρεται ο Δημοσθένης Καρμοίρης την επόμενη μέρα του Παγκρήτιου, ξετυλίγοντας το κουβάρι με τα κακά αλλά και τα καλά νέα του Ολυμπιακού.
Όταν σε ρωτάνε: Από πού θες να αρχίσω, απαντάς: Από τα κακά νέα, για να γλυκάνουν κατόπιν οι αισθήσεις με τα καλά. Πάμε με τα "Ερυθρόλευκα βατόμουρα" λοιπόν του Ηρακλείου.

Δε θέλει πολλή φιλοσοφία και ειδικές αναλύσεις η προβληματική ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού. Είναι αρκετό να κοιτάξεις τις ...16 τελικές (στην εστία οι 9 από αυτές!) του Εργοτέλη και τη θαυμάσια απόδοση του Ρομπέρτο – ο οποίος πάει στήθος με στήθος με τον Μήτρογλου για τον τίτλο του πολυτιμότερου της βραδιάς – για να αναλογιστείς το έλλειμμα των πρωταθλητών στον τομέα αποτελεσματικής αντίδρασης στις επιθετικές ορέξεις του αντιπάλου!

Σε παρόμοιες περιπτώσεις τα βλέμματα πέφτουν πάνω στην άμυνα, η επικριτική εστιάζεται στην τετράδα πίσω και ιδίως στους κεντρικούς μπακ και τον Μποτία, που βρίσκεται έτσι κι αλλιώς στο στόχαστρο ...παίξει δεν παίξει.
Δεν ήταν όμως μόνο ο Ισπανός και οι συνεργάτες του στην άμυνα το Σάββατο στην Κρήτη. Διότι το ζήτημα προς επίλυση από τον Μίτσελ – με την πίεση του χρόνου γιατί Γιουβέντους και Παναθηναϊκός δεν ...μπορούν να περιμένουν – φάνηκε πως είναι οι αργές επιστροφές από την επίθεση στην άμυνα και η αρμόζουσα ανατρεπτική λειτουργία του κέντρου προτού "πιάσει δουλειά" η άμυνα.

Ο Ολυμπιακός έκανε τον Εργοτέλη να μοιάζει με ...Ρεάλ στις διαθέσεις του για γκολ, εξαιτίας της εικόνας "ελβετικού τυριού" που παρουσίασε στο Παγκρήτιο!
Στη συνεπαγωγή ...τρόμου: "Αν ήταν έτσι με Εργοτέλη, με Γιούβε τι γίνεται;"... πιστεύω απόλυτα τον Σάββα Θεοδωρίδη. Η εμπειρία έχει δείξει και αποδείξει ότι τα προεόρτια δεν έχουν σχέση με την "καθαρή γιορτή".

Το τι κάνει μια ομάδα στο πρωτάθλημα λίγα 24ωρα προτού μπει να τα δώσει όλα σε μια κόντρα Champions League είναι μέρα με νύχτα το ένα με το άλλο.

"Άλλος Ολυμπιακός" θα παραταχθεί στο Καραϊσκάκη την Τετάρτη και να μη μας φανεί παράξενο αν δούμε μέχρι και μεταμόρφωση διαστάσεων Ατλέτικο Μαδρίτης.

Θα υπάρξουν πολλές επιστροφές, η πείρα του Αμπιντάλ πίσω, η αμυντική ενίσχυση των πλάγιων μπακ από τους εσωτερικούς μέσους, το focus που θα κάνει όλη η ομάδα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας.
Οι Ερυθρόλευκοι και ο Μίτσελ δεν θα "καθίσουν" στις αδυναμίες της Κρήτης. Ήδη τρέχουν να τις διορθώσουν για να πάρουν τα δύο προσεχή ντέρμπι, Ευρώπης και Ελλάδας.

Βεβαίως όσο εξακολουθεί να λείπει το reflex στα γυρίσματα και από τους στόπερ, το πρόβλημα εκεί δεν πρόκειται να εκλείψει.

Επαναλαμβάνω όσα έγραφα την Παρασκευή: Ο Σιόβας αναδεικνύεται αυτή τη στιγμή σε μέγιστη απώλεια. Αναφέρομαι σε εκείνον τον εξαιρετικό του περυσινού α' γύρου, που αν δεν του τύχαινε η πολύμηνη "στραβή" θα είχε συναγωνιστεί – και μέσω Mundial – πριν λίγους μήνες τον Μανωλά, για το ποιος θα πετύχαινε από τους δύο τους την ακριβότερη μεταγραφή.
Επικίνδυνος στα ...ανοιχτά
Ο Μποτία φαίνεται να το τερματίζει το ...κοντέρ άρνησης στην αξιολόγηση, πριν της ώρας του. Δείχνει σαν συνέχεια της Μάλμε (εύχομαι να είμαι υπερβολικός αλλά δεν βλέπω γιατρειά) να το ΄χει χάσει. Πολύ επηρεασμένος από την "γκέλα της χρονιάς" στη Σουηδία, αλλού πατάει αλλού βρίσκεται.

Επιμένει να υποπίπτει σε λάθη "κίνδυνο-θάνατο"! Και δεν μου βγάζετε από το μυαλό ότι ο Μίτσελ έκανε για λίγα λεπτά το "πείραμα Μιλιβόγεβιτς" στο Παγκρήτιο, σε θέση στόπερ, γιατί γυρνάνε πολλά στο νου του ως άμεσες λύσεις...

Πάντως ο συμπατριώτης του φυσικά και δεν τον δικαιώνει, για να μην πω ότι τον εκθέτει κατάφωρα ως προς την επιλογή του το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Μποτία έδειξε με την Ατλέτικο ότι δεν είναι κακός (μπορεί να μην είναι σούπερ) όταν η ομάδα αμύνεται σε κλειστό γήπεδο, όμως είναι ...αχαρακτήριστος στην "άπλα" και επιρρεπής στο τραγικό λάθος σε ανοιχτό χώρο!
Πολύ λιγότερο θα γκρίνιαζα για την κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού εφόσον δεν είχε ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα και δεν έπονταν Γιούβε και ΠΑΟ.

Ώρα όμως για τα καλά νέα της Κρήτης, που ήταν σημαντικά και δεν παραβλέπονται όπως και το γεγονός ότι ήρθε επιτέλους η εκτός έδρας νίκη ύστερα από σχεδόν 7 μήνες και μάλιστα με διπλή επιστροφή στο σκορ μέχρι την τελική ανατροπή.

Ο Κώστας Μήτρογλου ίσως ναι, δεν έχει ακόμα την κινητικότητα, το εκτόπισμα και τη σιγουριά που τον διέκριναν πέρσι τέτοια εποχή, αποδεικνύει όμως ότι η τέχνη του γκολ είναι σαν το ...ποδήλατο. Δεν ξεχνιέται.

Ειδικά στην περίπτωση του, που ζητάει την ψυχολογική τόνωση, το κάθε τέρμα έχει τη σημασία του και πολύ περισσότερο όταν φέρνει νίκες.

Ο "Μητρογκόλ" είναι πάντα μέσα σε όλες τις φάσεις – γι΄ αυτό και βρήκε δίχτυα στις συγκεκριμένες στιγμές του αγώνα του Παγκρήτιου, φυτρώνοντας σαν ...την παπαρούνα εκεί που δεν τον περιμένει στην περιοχή του ο αντίπαλος – παραμένει μια διαρκής απειλή για τις εστίες. Θα έρθουν και τα καλύτερα όπως φαίνεται.
Η ανάπτυξη της ομάδας εξάλλου δεν περνάει απαρατήρητη σε συνδυασμό με την επιθετική δράση της. Γιατί ναι μεν δέχτηκε 16 τελικές, αλλά έκανε και άλλες τόσες.

Αλίμονο φυσικά αν σε κάθε ματς στη SuperLeague χρειάζεται 3 και 4 γκολ ο Ολυμπιακός για να κερδίζει, επειδή θα έχει στα σίγουρα και 1-2 στο ...τσεπάκι και θα απαιτείται και η κλάση του Ρομπέρτο επιπλέον!
- Κι άλλο πέναλτι δεν παίρνει φέτος ο Ολυμπιακός! Βάλτε στο άθροισμα από την πρεμιέρα με τη Νίκη Βόλου, τον Παναιτωλικό μετά κλπ., την καθαρή ανατροπή του Ντουρμάζ από τον Τζανακάκη.
- Τι έγινε ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ-μηδενιστές του προϊόντος; Σας ...πέταξε έξω τα μάτια ο Εργοτέλης; Κατάπιατε τη γλώσσα σας με την πιπίλα για "παραρτήματα"; Και με συμφωνία των δύο ΠΑΕ από το καλοκαίρι να μην παίξουν Βλαχοδήμος, Λυκογιάννης για ακόμα καλύτερη διαφάνεια στα μεταξύ τους παιχνίδια.
- Με τέτοιες εμφανίσεις δεν πέφτει, δεν γίνεται να πέσει ο Εργοτέλης! Εμφανέστατη η αλλαγή του με Παύλο Δερμιτζάκη.
- Αυτός ο Γιουσούφ αμφιβάλλω αν θα μείνει πολύ καιρό ακόμα κάτοικος Ηρακλείου. Σούπερ παίκτης. Όχι μόνο για "Έργο".
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: