Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τι ματσάρα, Θεέ μου…!! (video)

Μακάρι να περνούσαν και οι δυο! Σ’ ένα φοβερό ματς με 8 γκολ, αποβολές και δοκάρια, Βαλένθια και Ράγιο Βαγιεκάνο διαφήμισαν το άθλημα (4-4), πριν οι «νυχτερίδες» πάρουν δραματική πρόκριση στο Κύπελλο!

Τι ματσάρα, Θεέ μου… (video)
Συγκλονιστική αναμέτρηση στο «Μεστάγια», όπου η Βαλένθια κατόρθωσε να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα που είχε πάρει στο «Βαγέκας», αφού είδε τον…χάρο με τα μάτια της. Ωστόσο η ισοφάριση σε 4-4, προήλθε από μια φάση που σηκώνει πολλή συζήτηση, μιας και ο Μουστάφι διεκδίκησε την μπάλα με τον πορτιέρο των «Ραγίστας», Αλβαρεθ, φαίνεται να του κάνει φάουλ για να στρωθεί η μπάλα στον Ροντρίγκο που διαμόρφωσε το 4-4.

Το παιχνίδι άρχισε με ιδανικές προϋποθέσεις για τις «νυχτερίδες» που προηγήθηκαν με τον Πάκο Αλκάθερ, αφού ο σκόρερ κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ μετά το πλασέ του Ροντρίγκο στο δοκάρι, μόλις στο 9ο λεπτό. Ωστόσο η Βαγιεκάνο δεν το έβαλε κάτω και γύρισε το ματς, έχοντας φτάσει μάλιστα σε σκορ πρόκρισης από το 20’ μέχρι το 38’. Ο Χοσαμπέντ με κεφαλιά στο 20’ ισοφαρίζει, ο Ποθουέλο τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε το 1-2. Στο 38ο λεπτό ο Περέιρα έκανε το 1-3 για τους φιλοξενούμενους.

Η Βαλένθια με την έναρξη του δευτέρου μέρους έφτασε στο 2-3 με αυτογκόλ του Μορσίγιο που πιεζόταν από τον Νεγκρέδο. Η Βαγιεκάνο απάντησε με το 2-4 με τον Περέιρα να στρώνει στον Εμπάρμπα και να σημειώνει το γκολ με διαγώνιο σουτ. Η γηπεδούχος δεν είχε πει την τελευταία λέξη, μιας και ο Ντε Πολ σημαδεύει το δοκάρι μετά το γύρισμα του Ροντρίγκο και ο Αλκάθερ, όπως και στο πρώτο γκολ παίρνει το «ριμπάουντ» για το 3-4.

Ο Ροντρίγκο είναι αυτός που τελικά «λύτρωσε» τη Βαλένθια, αφού όμως ο διαιτητής δεν…είδε το φάουλ του Μουστάφι πάνω στον Αλβάρεθ σε μεταξύ τους διεκδίκηση, για να στρωθεί η μπάλα στον σκόρερ και να γίνει το 4-4 στο 71’. Ο σκόρερ του τέρματος της πρόκρισης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 81’ αλλά οι «νυχτερίδες» κράτησαν την πρόκριση.

Στο «Μπαλαϊδος» η Θέλτα κατάφερες να γυρίσει το σε βάρος της 2-1 του πρώτου αγώνα και να πάρει την πρόκριση στις καθυστερήσεις, με τον Ορεγιάνα. Ο Λαριβέι στο 19’ άνοιξε το σκορ, ο Μίνα στο 50’ έκανε το 2-0, όμως η Λας Πάλμας μείωσε σε 2-1 στο 53’ με τον Ναουζέτ. Στο 93΄ ο Ορεγιάνα έκανε το 3-1 και έδωσε την πρόκριση στους «16» για την ομάδα της Γαλικίας.

Tα γκολ του αγώνα:



Το πανόραμα της φάσης των «32» του Κόπα Ντελ Ρέι

Τρίτη 16/12

Βαλένθια – Ράγιο Βαγιεκάνο 4-4 (2-1)
(9’ , 65’ Αλκαθέρ, 46’ αυτ. Μαρσίγιο, 71’ Ροντρίγκο – 20’ Χοσαμπέντ, 24’ Ποθουέλο, 38’ Περέιρα, 63’ Εμπάρμπα)

Θέλτα – Λας Πάλμας 3-1 (1-2)
(19’ Λαριβέι, 50’ Μίνα, 90+3’ Ορεγιάνα -53’ Ναουζέτ) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: