Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Κε-Κε-Κέρκυρα!!

Ανατρεπτική νίκη πανηγύρισε η Κέρκυρα με 3-1 επί του Εργοτέλη και δεν τον άφησε να χαρεί ούτε στην 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, παρότι προηγήθηκε με εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο.

Κε-Κε-Κέρκυρα!
Η αρχή ανήκε στον Εργοτέλη, όμως η Κέρκυρα είπε την τελευταία λέξη στο ματς. Με εκπληκτική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο οι Φαίακες πανηγύρισαν στο γήπεδό τους την επιστροφή στις νίκες με 3-1 στην 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με γκολ του Φιντέλεφ -και πολύ καλή εικόνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο- έδειξαν κυρίαρχοι του ματς.

Η Κέρκυρα όμως θυμήθηκε τον καλό της εαυτό στο δεύτερο μισό και μέσα σε ένα τέταρτο έφερε το ματς «τούμπα», με δύο γκολ του Καϊκούτ (51’, 63’) και ένα του Μαρκόφσκι (63’).

Στην δέκατη θέση πλέον με 18 βαθμούς οι «Φαίακες», ενώ ο Εργοτέλης δεν κατάφερε ούτε τώρα να ξεκολλήσει απ’ την τελευταία θέση, όπου έμεινε με 7 βαθμούς.

Το ματς:


Εμφάνιση σαν αυτή του πρώτου ημιχρόνου έψαχνε για καιρό ο Εργοτέλης, που πήρε τα ηνία του ματς απ’ την αρχή και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους. Με τον Γιουσούφ να βρίσκεται… παντού, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τρεις καλές φάσεις μέχρι το πέμπτο λεπτό του ματς και έδειξαν απόλυτα κυρίαρχοι.

Η αναγκαστική αλλαγή των «κιτρινόμαυρων» στο 12’ με τον Μπαμ Μπαμ να παίρνει τη θέση του Χαλκιαδάκη άρχισε να επηρεάζει την ομάδα, που συνέχισε όμως να έχει τον έλεγχο του ματς, παρότι η Κέρκυρα στο 13’ είχε την πρώτη του καλή στιγμή με σουτ του Κόντου. Οι «Φαίακες» απείλησαν ξανά στο 32’ με σουτ των Μαρκόφσκι και Καϊκούτ, όμως ο Εργοτέλης πήρε τα ηνία στο σκορ στην επόμενη καλή φάση. Μετά από σέντρα του Γιουσούφ από αριστερά, ο Φιντέλεφ έστειλε αρχικά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σέτκους και στην επαναφορά έκανε το 0-1 για τον Εργοτέλη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μ’ αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.

Η Κέρκυρα όμως επανέφερε από νωρίς τις ισορροπίες στο δεύτερο μισό του ματς. Η μπάλα έφτασε στον Καϊκούτ, μετά από βαθιά μπαλιά του Ανδρεόπουλου και ασίστ του Κόντου, και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καβουσάκη για το 1-1. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, περιορίζοντας αισθητά την υπεροχή που είχαν στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι.

Δύο κόρνερ ήταν αρκετά για να έρθουν τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι μέσα σε ένα τέταρτο. Αρχικά ο Μαρκόφσκι στο 63’ και στη συνέχεια ο Καϊκούτ στο 67’ έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, μετά από εκτελέσεις κόρνερ των Κόντου και Χαβίτο αντίστοιχα για το 3-1. Η Κέρκυρα συνέχισε να κρατάει τα ηνία του ματς -με τον Εργοτέλη πλέον να έχει καταρρεύσει- και πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη που τον επανέφερε στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας.


Οι συνθέσεις:


Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης (46’ Ζορμπάς), Καϊκούτ, Γκόμιες, Καρντόζο (46’ Ανδρεόπουλος) , Μαρκόβσκι, Κόντος (66' Ρόχας), Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο
Στον πάγκο οι: Κουτσαβασίλης, Παρασκευαΐδης, Κρητικός, Γεωργακόπουλος

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Πίτσος, Φίντελεφ, Γκέντσογλου, Τζανακάκης, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Γιουσούφ (77’ Μπουρσέλης), Ρέντζας (62’ Κούρτης), Χαντί, Χαλκιαδάκης (12’ Μπαμ Μπαμ)
Στον πάγκο οι: Δερμιτζάκης, Παμλίδης, Μπογκντάνοφ, Άλαν

Διαιτητές: Γιάχος, Σωτηρόπουλος, Τσολάκης.

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: