Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

«Ακόμα καλύτερος Παναθηναϊκός»

Βέβαιος ότι η τεσσάρα κι η εξαιρετική εμφάνιση με τον Πανθρακικό ήταν μόνο η αρχή εμφανίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε ότι η ομάδα θα γίνει ακόμα καλύτερη στη συνέχεια.

«Ακόμα καλύτερος Παναθηναϊκός»
Πεπεισμένος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να «χτίσει» στην καλή εμφάνιση με τον Πανθρακικό και να παρουσιαστεί ακόμα δυνατότερος στο μέλλον παρουσιάστηκε ο Γιάννης Αναστασίου.

Μιλώντας στη NOVA, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι η εμφάνιση της Κυριακής δείχνει σωστή νοοτροπία και δίνει ψυχολογία στην ομάδα.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι στο «τριφύλλι» αρέσουν τα δύσκολα -και ανταποκρίθηκε καλά μέχρι σήμερα σε αυτά- δήλωσε βέβαιος ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Αναστασίου

Για το ματς με τον Πανθρακικό: «Πάντα μια καλή εμφάνιση και με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ θα έλεγα δίνει ψυχολογία, δίνει διάθεση στην ομάδα ευχάριστη θα έλεγα, αλλά γενικά είμαστε καλά, η ομάδα παίζει, δημιουργεί φάσεις απλά δεν τις μετουσιώναμε σε γκολ. Παρόλο που κερδίσαμε 4-0 τον Πανθρακικό το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο αλλά τη δεδομένη στιγμή η ομάδα δείχνει χαρακτήρα, δείχνει την σωστή νοοτροπία. Και αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε και στα υπόλοιπα ματς».

Για το πού οφείλεται η σταθερότητα στα τελευταία ματς: «Στην δουλειά πάνω απ' όλα αλλά και στην προσήλωση που δείχνουμε στο τακτικό κομμάτι. Στην αρχή της σεζόν, σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι παίζαμε το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, δημιουργούσαμε καταστάσεις απλά δεν τις τελειώναμε όπως έπρεπε. Νομίζω ότι σιγά-σιγά η ομάδα θα βελτιωθεί.

Είχαμε δύσκολα παιχνίδια, πάντα εμάς μας αρέσουν τα δύσκολα και γενικά στα δύσκολα ήμασταν αρκετά καλοί. Το σημαντικό είναι πλέον να δείξουμε αυτό που είπα, σοβαρότητα, σωστή νοοτροπία γιατί πολλά παιχνίδια πρέπει να έχεις την σωστή νοοτροπία για να τα κερδίσεις.

Σαν ομάδα έχουμε την ποιότητα, μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά αν δεν έχουμε την σωστή νοοτροπία θα έχουμε προβλήματα. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα θα έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».


Για το αν αντέχει η ομάδα το βάρος του πρωταθλητισμού και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά: «Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό ξέρεις πάντα ότι παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο. Γίνεται μια σωστή διαχείριση, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και από εκεί και πέρα σίγουρα όσο κερδίζεις τα παιχνίδια μεγαλώνουν οι απαιτήσεις. Εμείς ξέρουμε τις δυνατότητες μας, ξέρουμε ότι προέχει το αμέσως επόμενο παιχνίδι και εκεί είναι ο στόχος μας».

Για το τι περιμένει να δε στο ματς με την Ξάνθη: «Είναι μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο, έχει τρομερή βελτίωση σε σχέση με πέρυσι με τον ερχομό του κ. Λουτσέσκου παίζουν πιο επιθετικά είναι αρκετά δημιουργική έχουν παίκτες στην μεσαία γραμμή που δημιουργούν εύκολα το γκολ και νομίζω θα γίνει ένα καλό παιχνίδι γιατί είμαστε και εμείς μια ομάδα που μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο και θα γίνει ένα όμορφο ματς».

Για το πού θεωρεί ότι θα κριθεί το ματς: «Πάνω απ' όλα στην θέληση, στις μονομαχίες αλλά και στις ευκαιρίες. Εμείς από την πλευρά μας, είμαστε μια ομάδα που δημιουργεί ευκαιρίες και θα πρέπει σε αυτό το ματς ίσως να μην δημιουργήσουμε τόσες ευκαιρίες αλλά όσες θα κάνουμε να τις τελειώσουμε και να κοιτάξουμε να περιορίσουμε τις ευκαιρίες της Ξάνθης που έχει με Σολτάνι, Κλέιτον Λουσέρο και Καπετάνο μια επικίνδυνη τετράδα μπροστά όπως και στα στημένα. Επίσης ρόλο θα παίξει η θέληση και η αποτελεσματικότητα».

Για το αν υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: «Πάντα υπάρχει στόχος, πάντα υπάρχει πλάνο. Έχω ενημερώσει την διοίκηση, έχω κάνει τις εισηγήσεις μου και γίνονται οι ανάλογες προσπάθειες θα έλεγα».

Για το αν θα γίνει προσθήκη αμυντικού, επιθετικού ή θα πρέπει να αναμένεται και κάτι παραπάνω: «Εγώ δεν θα ήθελα να προσδιορίσω την θέση που θα κινηθούμε. Έχουμε δυο παιχνίδια ακόμα και όλη μας η προσοχή είναι εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: