Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Οφορίκουε στο gazzetta.gr: «Ο Ολυμπιακός για πάντα στην καρδιά μου»

To gazzetta.gr εντόπισε τα ίχνη του Πίτερ Οφορίκουε στη Γκάνα, ανακοινώνοντας την απόσυρση του από την ενεργό δράση. Τι λέει για τον Ολυμπιακό, το ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ, το ματς με την Γιουβέντους, τον Κόκκαλη, τις φήμες περί επιστροφής και το παρατσούκλι του!
Ο Πίτερ Οφορίκουε όσα χρόνια και αν περάσουν στη συνείδηση όλων θα παραμείνει με τη εικόνα του χαμογελαστού παιδιού.
Συστήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως ένα 15χρονο ακατέργαστο ποδοσφαιρικό διαμάντι που έκανε την διαφορά στην Καλαμάτα πριν από περίπου 19 χρόνια. Εκείνη την εποχή θεωρούνταν ως ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της Αφρικής.
Στον Ολυμπιακό, όπου μεταπήδησε το 1997 έζησε την απόλυτη καταξίωση κατακτώντας έξι πρωταθλήματα, ενώ έγραψε ιστορία όντας ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στην ιστορία του Champions League.

Ο «Πίπης» όπως τον αποκαλούσαν μολονότι διέθετε τις απαιτούμενες προδιαγραφές για να αφήσει εποχή δεν κατάφερε να συνεχίσει την ανοδική πορεία του. Ο Τύπος της εποχής έκανε λόγο για ενδιαφέρον συλλόγων του βεληνεκούς της Γιουβέντους και της Ρεάλ Μαδρίτης.
Επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ το 2005, ενώ ακολούθησαν Χάποελ Κιριάτ και ΑΕΛ Λεμεσού. Ουσιαστικά η καριέρα του Οφορίκουε τερματίστηκε σε ηλικία μόλις 29 ετών όταν αποφάσισε να επαναπατριστεί.
«Είμαι μια χαρά αλλά δεν παίζω πλέον ποδόσφαιρο λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο. Δεν μπόρεσα να συνεχίσω. Μου λείπει όμως το ποδόσφαιρο», τονίζει στο gazzetta.gr, ενώ το άκουσμα της λέξης «Ελλάδα» ηχεί σαν ξυπνητήρι για τον πρώην Γκανέζο διεθνή.
«Η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Έχω πολλούς φίλους εκεί. Ποτέ δεν θα ξεχάσω όσα έζησα στην Ελλάδα. Ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές της καριέρας μου. Θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω και να δουλέψω από κάποιο άλλο πόστο αλλά δεν ξέρω πότε θα συμβεί αυτό».

Ο Οφορίκουε μέσω του gazzetta.gr διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να επιστρέφει στο ελληνικό ποδόσφαιρο για λογαριασμό του Μεσσηνιακού.
«Όχι δεν ισχύει αυτό και δεν ξέρω πως γράφτηκε, δεν είναι αληθές».

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού εξακολουθεί να συντηρεί ένα σπουδαίο ρεκόρ καθώς σε ηλικία 17 ετών και 195 ημερών σκόραρε σε αγώνα Champions League.
«Είναι ένα σπουδαίο ρεκόρ. Μεγάλο επίτευγμα και χαίρομαι που παραμένει ακόμη δεν το έχει σπάσει κανείς. Θυμάμαι ήταν το πρώτο μου ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Δεχθήκαμε πολλά γκολ. Χάσαμε 5-1 από την Ρόζενμποργκ. Ήταν μία άσχημη βραδιά, αλλά μέσα από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα έμελλε να πετύχω κάτι ιστορικο.
Να γίνω ο μικρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που σκοράρει Champions League”.

Ο Οφορίκουε έφτασε στο peak της καριέρας του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αν και πέρασαν 12 χρόνια από την αποχώρηση του από τους «ερυθρόλευκους» θυμάται με νοσταλγία όσα έζησε στους πρωταθλητές Ελλάδας.
“Ο Ολυμπιακός θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Πέτυχα πολλά με τον σύλλογο. Ο πρόεδρος Κόκκαλης μου φέρθηκε πολύ καλά και είχαμε άριστη σχέση. Καταξιώθηκα ως ποδοσφαιριστής και μου έδωσαν με την μεταγραφή μου από την Καλαμάτα μία μεγάλη ευκαιρία. Ήταν ο σπουδαιότερος σύλλογος της καριέρας μου και σίγουρα μου λείπουν πολλά από εκείνη την εποχή. Πέρασαν αρκετά χρόνια, όμως τα θυμάμαι όλα.
Παρακολουθώ τα νέα του Ολυμπιακού και ενημερώνομαι για την πορεία του, τον παρακολούθησα στο Champions League και χαίρομαι που η ομάδα παραμένει σε τόσο υψηλό επίπεδο”.

Ο Αφρικανός από την καριέρα του στον Ολυμπιακό ξεχωρίζει τον επαναληπτικό κόντρα στη Γιουβέντους το 1999 .
“Το ματς που θυμάμαι είναι αυτό με την Γιουβέντους το 1999. Φτάσαμε τόσο κοντά στα ημιτελικά του Champions League αλλά σταθήκαμε άτυχοι. Είχαμε πολύ δυνατή ομάδα τότε”.

Ο Οφορίκουε αφίχθη στην Ελλάδα ως Πίτερ και αποχώρησε ως... Πίπης.
“Χαχαχα είναι ένα παρατσούκλι που το χρησιμοποιούσαν πολύ οι δημοσιογράφοι. Θυμάμαι ο Νταμπίζας μου το έλεγε συνέχεια και μετά το κόλλησαν όλοι και άρχισαν να με φωνάζουν Πίπη. Πλάκα είχε”.

Ο αγαπημένος των φίλων του Ολυμπιακού έγραψε τον επίλογο της συνέντευξης απευθυνόμενος σε εκείνους που τον στήριξαν στην παρουσία του στην Ελλάδα.
“Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια θέλω να τους ευχαριστήσω για την αγάπη και την συμπαράσταση τους. Με βοήθησαν πολύ με την στήριξη τους και να ξέρουν πως τους σκέφτομαι. Προσεύχομαι για τον Ολυμπιακό”.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: