Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τσάμπιονς Λιγκ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της κλήρωσης!!

Τα οκτώ ζευγάρια στη φάση των 16 είναι πλέον γνωστά και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει ποιοι θα πρέπει να νιώθουν ικανοποιημένοι και ποιοι όχι μετά την κλήρωση.
Κέφια είχε για μια ακόμη φορά η κληρωτίδα στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη φάση των 16 υπάρχουν ζευγάρια, που θα μπορούσαν να αποτελούν και το ζευγάρι του τελικού. Ή ομάδες που η θεά τύχη τις ευνόησε τόσο πολύ και από το πουθενά έχουν πιθανότητες να βρεθούν στα προημιτελικά, την ώρα που μεγαθήρια θα μείνουν εκτός διοργάνωσης.
Οι μεγάλοι κερδισμένοι κάθε φορά που ξεκινούν τα νοκ-άουτ δεν είναι άλλοι από τους φιλάθλους και τους τηλεθεατές. Οι μεν από το γήπεδο και οι δε από την οθόνη του σπιτιού τους θα απολαύσουν τεράστια παιχνίδια και θα νιώσουν συγκινήσεις, που μόνο η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπορεί να προσφέρει. Ας δούμε όμως ποιες ομάδες στάθηκαν τυχερές στην κλήρωση, ποιες ήταν οι άτυχες, αλλά και ποιες μάλλον είδαν... αδιάφορα το αποτέλεσμα.
ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ
Άρσεναλ
Για μια ακόμη φορά η Άρσεναλ δεν κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της. Αυτή τη φορά η Μπορούσια Ντόρτμουντ τερμάτισε στην κορυφή (έστω και με καλύτερη διαφορά τερμάτων στην ισοβαθμία), με τους «κανονιέρηδες» να μπαίνουν ως αδύναμοι στην κληρωτίδα. Κι αν τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια η τύχη τους γύρισε την πλάτη, καθώς στους 16 κληρώθηκαν δύο φορές με την Μπάγερν Μονάχου και από μια με τις Μπαρτσελόνα και Μίλαν, φέτος η κληρωτίδα τους χαμογέλασε. Έπεσαν πάνω στην πρώην ομάδα του Βενγκέρ, τη Μονακό, η οποία ήταν η πιο αδύναμη από αυτές που τερμάτισαν πρώτες. Φέτος η Άρσεναλ έχει τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί ξανά στα προημιτελικά.
Ατλέτικο Μαδρίτης
Η περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ τα... χρειάστηκε για να περάσει ως πρώτη από τον όμιλο με Γιουβέντους, Ολυμπιακό και Μάλμε. Οι «ροχιμπλάνκος» μπορεί να παραμένουν μια στιβαρή και δυσκολοκατάβλητη ομάδα, όμως φέτος έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, κάτι που φαίνεται και από τις βαθμολογικές απώλειες στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Κι αν πέρσι δεν την υπολόγιζε κανείς, φέτος άπαντες γνωρίζουν τι εστί Ατλέτικο. Οπότε σίγουρα ο δρόμος δε θα είναι στρωμένος με... ροδοπέταλα, με την κλήρωση κόντρα στη Λεβερκούζεν στους 16 να χαρακτηρίζεται ιδανική για τον Ντιέγκο Σιμεόνε και τους παίκτες του.
Βασιλεία – Πόρτο
Πρόκειται για το πιο... αντιεμπορικό ζευγάρι των 16. Οι Ελβετοί ήταν η πιο αδύναμη ομάδα από τους δεύτερους και οι Πορτογάλοι μια από τις πιο αδύναμες ομάδες από τους πρώτους. Οπότε μάλλον οι μεν θα είναι ικανοποιημένοι πως έπεσαν πάνω στους δε. Φανταστείτε τη Βασιλεία να κληρωνόταν με τη Ρεάλ ή την Μπάγερν. Θα ήταν ήδη αποκλεισμένη. Το ίδιο και για την Πόρτο. Μια κλήρωση με Παρί Σεν Ζερμέν ή Γιουβέντους θα δυσκόλευε ιδιαίτερα τα πράγματα. Τώρα είναι και οι δύο ευχαριστημένοι και ετοιμάζονται για την πρόκληση που δεν είναι άλλη από την πρόκριση στα προημιτελικά.
ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ
Σάλκε
Ήταν της μοίρας της γραφτό να πέσει ξανά πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η Σάλκε κληρώθηκε με τη «βασίλισσα» στη φάση των 16. Η περσινή της εμπειρία ήταν τουλάχιστον τραυματική, αφού με συνολικό σκορ 9-2, η Ρεάλ έκανε περίπατο στο δύο ματς με τους «μπλε». Ειδικά το εκκωφαντικό 1-6 στο ματς της Γερμανίας βρίσκεται ακόμη στο μνήμη όλων. Κι αν πέρσι οι «μερένγκες» πήγαν... τρένο στα νοκ-άουτ, μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου, φέτος τα δεδομένα είναι ακόμη χειρότερα για τη Σάλκε. Η Ρεάλ μπαίνει αγριεμένη στο αγωνιστικό χώρο, σκορπώντας τον τρόμο στο διάβα της. Η χειρότερη κλήρωση που θα μπορούσε να έχει όχι μόνο η ομάδα του Ντι Ματέο, αλλά οποιαδήποτε στην Ευρώπη.
Οι «Άραβες»
Για αρκετά χρόνια οι Άραβες ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι και της Παρί Σεν Ζερμέν δαπανούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να δουν τις ομάδες τους να φτάνουν ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί όχι και στην κατάκτηση του τροπαίου. Αυτή η «σπατάλη» τιμωρήθηκε φέτος από την UEFA, μέσω του Financial Fair Play, περιορίζοντας τις μεταγραφικές τους κινήσεις. Ακόμη κι έτσι όμως τα ρόστερ τους είναι εντυπωσιακά και το μόνο που χρειάζονταν ήταν μια καλή κλήρωση για να μπορούν να στοχεύσουν ψηλά. Η τύχη τους γύρισε την πλάτη, καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν έπεσε πάνω στην πιο γεμάτη Τσέλσι των τελευταίων ετών, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα. Σίγουρα θα ήθελαν να παίξουν με αυτές τις ομάδες σε κάποια επόμενη φάση και όχι στους 16.
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Ισχύει ότι και στην περίπτωση της Σάλκε. Δύο ομάδες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη δε θέλει κανείς να αντιμετωπίσει. Τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπάγερν Μονάχου. Όσο λοιπόν άτυχοι ήταν οι «μπλε», άλλο τόσο ήταν και η Σαχτάρ. Με την κατάσταση στην Ουκρανία να είναι έκρυθμη και την ομάδα να μην αγωνίζεται στη φυσική της έδρα, ήρθε και η κλήρωση με τους Βαυαρούς, ώστε να... δέσει το γλυκό. Κι αν δεδομένα θα είχαν μειωμένες πιθανότητες πρόκρισης με όποιον αντίπαλο και να έπεφταν (λόγω των δύο «εκτός έδρας» αγώνων), με τη Μπάγερν αισθάνονται ήδη αποκλεισμένοι.
ΟΥΤΕ... ΚΡΥΟ, ΟΥΤΕ... ΖΕΣΤΗ
Γιουβέντους – Ντόρτμουντ
Πρόκειται για το πιο ισορροπημένο ζευγάρι της φάσης των 16, που ξυπνά μνήμες του τελικού του 1997. Μόνο... αδιάφορες δεν μπορούν να είναι φυσικά, όμως τόσο η Γιουβέντους, όσο και η Ντόρτμουντ βρίσκονται ακριβώς στην ίδια κατάσταση. Οι Ιταλοί ξέρουν πως θα μπορούσαν να έχουν πολύ δυσκολότερη κλήρωση (Ρεάλ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι), αλλά και πολύ ευκολότερη (Μονακό, Πόρτο). Το ίδιο ισχύει και για τους Γερμανούς. Θα μπορούσαν να είχαν πέσει σε Μάντσεστερ Σίτι ή Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά θα μπορούσαν να κληρωθούν με Βασιλεία ή Σαχτάρ. Γι’ αυτό ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερα, αλλά και χειρότερα και για τους δύο.
TOP-4
Τέσσερις είναι οι ομάδες, οι οποίες συγκαταλέγονται στις κορυφαίες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, βάση της συνέπειας και των τίτλων τους. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι. Και οι τέσσερις έχουν κάθε χρόνο σαν στόχο να σηκώσουν το τρόπαιο, αφού δεν τους αρκεί ούτε καν η παρουσία τους στον τελικό. Για το λόγο αυτό, γνωρίζουν πολύ καλά πως για να φτάσουν στην κούπα χρειάζεται να νικήσουν τα υπόλοιπα μεγαθήρια. Οπότε τι παίξουν με δυνατό αντίπαλο στους 16, τι στους 8, τι στους 4, είναι το ίδιο πράγμα για εκείνους. Άρα κάθε κλήρωση είναι σχεδόν... αδιάφορη για τους TOP-4 των τελευταίων ετών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: