Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ολυμπιακός σημαίνει να ονειρεύεσαι!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολίαζει τη νοοτροπία του Ολυμπιακού, θεωρεί άθλο το ό,τι η σειρά πήγε σε πέντε ματς με την Ρεάλ να παραμένει φαβορί και ανατριχιάζει στο «τρεις νίκες μακριά από το θαύμα θαυμάτων». Προσπαθώ να βάλω τις σκέψεις μου σε μία σειρά. Αδυνατώ. Είναι τόσες πολλές. Ας προσπαθήσω όμως και ας δούμε πως θα με οδηγήσει αυτό το κείμενο.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε την σπουδαιότερη νίκη την τελευταία τριετία εκτός Final 4. Δεν πίστευα πως η σειρά θα πήγαινε σε πέντε ματς. Δεν πίστευα πως θα ερχόταν η σημερινή νύκτα και θα υπήρχαν ελπίδες. Όχι λόγω των ικανοτήτων των ανθρώπων που απαρτίζουν τον Ολυμπιακό, αλλά λόγω της «υπερηχητικής» Ρεάλ. Να ’μαστε εδώ όμως να ετοιμάζουμε βαλίτσες για την Μαδρίτη.
Η ΡΕΑΛ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ 30’ ΑΚΟΜΗ
Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να είναι η καλύτερη ομάδα στη φετινή Ευρωλίγκα. Δε χάνει το συγκεκριμένο προνόμιο επειδή ηττήθηκε δύο σερί φορές από τον Ολυμπιακό, αλλά η Ρεάλ είναι κουρασμένη. Το ματς της Παρασκευής θα είναι το έβδομο σε 14 μέρες! Αδιανόητο. Έπαιξε Παρασκευή (11/4) στο Κάουνας, Κυριακή με Εστουντιάντες (13/4). Μ. Τρίτη ξεκίνησε η σειρά με τον Ολυμπιακό και ολοκληρώνεται την Παρασκευή (25/4)!
 Ο Ολυμπιακός αρχίζει και βγάζει μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά αυτό οφείλεται και στον καταπληκτικό του κόσμο. Στο Palacios θα είναι διαφορετικά.
Διαφωνώ με όλους όσοι υποστηρίζουν πως η Ρεάλ έπαψε να είναι φαβορί. Οι Μαδριλένοι είναι για 30 αγωνιστικά λεπτά ακόμη το φαβορί. Αν τώρα μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του τελευταίου αγώνα, οι Πρωταθλητές Ευρώπης είναι κοντά στο σκορ, τα λευκά σορτσάκια των παικτών του Πάμπλο Λάσο θα αρχίσουν να παίρνουν ένα καφετί χρώμα.
Στο ΣΕΦ έδειξαν πάντως πως έχουν μικρή καρδούλα…
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΟΛΙΝΣ
Αν δείτε τη στατιστική του Μάρντι Κόλινς και διαβάσετε τη συνέχεια στην παράγραφο ίσως με πείτε τρελό. 2 πόντοι με 1/3 δίποντα, 2 ασίστ, 4 φάουλ, 1 ριμπάουντ. Για μένα ήταν πολυτιμότερος από τον Ντάνστον και τον Σπανούλη μαζί. Το παλικάρι διάβασε σωστά κάθε κατοχή μπάλας, δημιούργησε προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του, έπαιξε αμυνάρα και πρόσθεσε έναν μπελά στον Λάσο. Χίλια μπράβο. Η καρδούλα του ξέρει τι έχει περάσει.
Αλήθεια αυτοί που τον αποδοκίμασαν το βράδυ με την Αρμάνι, πόσο ηλίθιοι πρέπει να αισθάνονται.
Προς Θεού δεν είναι κανένας παικταράς, αλλά διάολε κάτι καλό κάνει.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
Σεμιναριακού επιπέδου κοουτσάρισμα. Ο Μπαρτζώκας έχει δέσει κόμπο τον Λάσο στα δυόμιση τελευταία ματς (υπολογίζω και το δεύτερο ημίχρονο του δεύτερου παιχνιδιού). Δεν είναι μόνο οι αλλαγές στην άμυνα. Στο τέταρτο ματς κάνει υποδειγματικό ροτέισον, κάνει αλλαγές για τα φάουλ όπως του Κατσίβελη, βάζει προβλήματα στον αντίπαλο συνέχεια.
Καλύτερο όλων όμως… Το τάιμ άουτ που παίρνει 5.01 πριν τη λήξη του ματς. Σκορ 57-51. Επαναφορά από baseline και 7 δευτερόλεπτα για επίθεση. Σχεδιάζει το τέλειο σύστημα και ο Λοτζέσκι ευστοχεί αμαρκάριστος από την κορυφή για το 60-51. ΤΕΛΕΙΟ!
ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
Πως τα έφερε έτσι η σεζόν και ο Ολυμπιακός βρίσκεται τρεις νίκες από το θαύμα. Βασικά από το θαύμα θαυμάτων.
Προσωπικά για μένα το γεγονός ό,τι πήγε την Ρεάλ Μαδρίτης σε πέντε ματς είναι ΑΘΛΟΣ. Μπορείτε να έχετε διαφορετική άποψη, αλλά για μένα είναι άθλος και μόνο που έφτασε εδώ με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Με τόσους τραυματισμούς, με τόσες ατυχίες και φυσικά με τόση πίεση.
ΥΓ: Ολυμπιακός σημαίνει να ονειρεύεσαι…
ΥΓ2: Θυμάμαι πως ήμουν πέρυσι το διήμερο μεταξύ τέταρτου και πέμπτου ματς με την Εφές. Πόσο άγχος είχα. Αϋπνίες και μία σκέψη συνέχεια στο μυαλό μου, «το 0-2 δεν έχει ανατραπεί ποτέ, εμάς βρήκες πάλι ρε Θεέ να το κάνεις και αυτό; Γιατί να το ζήσουμε»; Σίγουρα κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στην Μαδρίτη.
ΥΓ3: Για να προλάβω ορισμένους που θα ρωτήσουν, «ο μυρωδιάς ο Μπαρτζώκας γιατί δεν έπαιζε αυτή την άμυνα από το πρώτο ματς της σειράς»; Γιατί κάθε προπονητής κρατάει για το τέλος το πλεονέκτημά του. Αν το είχε κάνει από την αρχή και ειδικά μέσα στην Μαδρίτη αφενός δε θα του εξασφάλιζε νίκη, αφετέρου θα είχε δώσει μία εβδομάδα καιρό στον Λάσο να βρει λύση. Τώρα έχει 3 μέρες…
ΥΓ 4: Τρεις νίκες μακριά… Το λέω για να το εμπεδώσω εγώ, όχι εσείς.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: