Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η καρδιά του βασιλιά!!

Άλλη έχει το όνομα («βασίλισσα»), άλλος τη χάρη. Ο Ολυμπιακός παίζοντας σαν βασιλιάς της Ευρώπης επικράτησε της Ρεάλ στο ΣΕΦ με 71-62, έκανε το 2-2 και πάει στη Μαδρίτη για την πρόκριση.

Η καρδιά του βασιλιά
Ε, όχι και ξεγραμμένος… Ο Ολυμπιακός απέδειξε στη Ρεάλ πως θα χρειαστεί πολύ κόπο και ιδρώτα για να τον βγάλει από το θρόνο της Ευρώπης που στρογγυλοκάθεται την τελευταία διετία. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας σαν πραγματικοί πρωταθλητές Ευρώπης θριάμβευσαν με 71-62 και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά. Πλέον την Παρασκευή (21:45) στη Μαδρίτη θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν μία επική κι ανεπανάληπτη ανατροπή.

Κορυφαίος και ξανά MVP της αγωνιστικής ο Μπράιαντ Ντάνστον με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, καθοριστικοί Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Μάντζαρης.

Έμεινε κοντά

Μάντζαρης, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον άρχισαν το ματς για τον Ολυμπιακό, που με… απρόσμενο οδηγό στο σκοράρισμα τον Μάντζαρη προηγήθηκαν με 6-2. Η αστοχία του αρχηγού της ομάδας (0/3 δίποντα και 0/3 τρίποντα) και η άνοδος της Ρεάλ ανέτρεψε την εικόνα του ματς κι έφερε τη «βασίλισσα» μπροστά αρχικά με τέσσερις (6-10) κι εν συνεχεία με έξι (10-16). Το τρίποντο του Λοτζέσκι και δύο βολές του Σερμαντίνι που επέστρεψε στο rotation ψαλίδισαν τη διαφορά στον πόντο.

Σούπερ Ολυμπιακός

Η αντεπίθεση, με αφετηρία την άμυνα των γηπεδούχων, συνεχίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο και ήρθε το προβάδισμα με 18-16 δια χειρός Πρίντεζη. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο Ολυμπιακός αποδίδοντας το καλύτερο μπάσκετ που έχει παρουσιάσει σε όλη τη σειρά κράτησε τη Ρεάλ χωρίς καλάθι για 10:35 ξεφεύγοντας με 32-21 με αιχμές τους Πρίντεζη και Παπαπέτρου. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μειώνοντας στους πέντε (32-27), αλλά οι πρώτοι πέντε πόντοι του Σπανούλη διαμόρφωσαν το 37-30 του ημιχρόνου.

Με διαφορά, αλλά όχι για πολύ…

Η Ρεάλ έφτασε γρήγορα στο μπόνους των βολών στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ο Ολυμπιακός χάρη στην πολύ καλή του άμυνα διατηρείτο μπροστά στο σκορ. Το τρίποντο του Σπανούλη τον έφερε στο 47-40 τριάμισι λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, αλλά άστοχα σουτ και λάθη επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους με τέσσερις πόντους του Μπουρούση κι ένα τρίποντο του Ρούντι να ισοφαρίσουν, προτού δύο βολές του Μάντζαρη στείλουν τον Ολυμπιακό στο 49-47.

Το καθάρισε

Με show του-για ένα ακόμη ματς εξαιρετικού-Ντάνστον, ο Ολυμπιακός πήρε αέρα έξι πόντων, 55-49, στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου, αλλά ο Αμερικανός σέντερ φορτώθηκε νωρίς με το τέταρτό του φάουλ. Το τρίποντο του Λοτζέσκι στα μέσα του δεκαλέπτου εκτόξευσε τη διαφορά στους εννιά, 60-51, ωστόσο το ματς δεν τελείωσε. Ο Ντάρντεν με τρίποντο και ο Ρούντι από τη γραμμή κράτησαν όρθια τη Ρεάλ (60-56), αλλά ο ηρωικός Ντάνστον με επιθετικό ριμπάουντ μετά από χαμένες βολές του Σπανούλη και ο Λοτζέσκι με τρίποντο στο ενάμιση λεπτό πριν το τέλος «καθάρισαν» το παιχνίδι γράφοντας το 67-58.

Δεκάλεπτα: 15-16, 37-30, 49-47, 71-62.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 13, Σπανούλης 12, Παπαπέτρου 7, Σλούκας, Κόλινς 2, Σίμονς 2, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 10, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρούντι 18, Ρέγες 4, Μίροτιτς 9, Ροντρίγκεθ 2, Κάρολ, Ντάρντεν 10, Γιουλ 4, Μπουρούσης 8, Σλότερ 5, Μεζρί 2.

Διαιτητές: Γιόβτσιτς (Σερβία), Λοτερμόζερ (Γερμανία), Ζαμοΐσκι (Πολωνία).Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: