Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

«Πρέπει να συγκροτηθεί σώμα»

xristoforidis-610x3502
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο νομικός του Άρη, Σπύρος Χριστοφορίδης. Μίλησε για την επόμενη μέρα στους “Κίτρινους” και τόνισε πως ανεξάρτητα από τα προσεχώς δικαστήρια, πρέπει να συγκροτηθεί σώμα στην νέα διοίκηση που ορίστηκε από το ειρηνοδικείο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης:
Για το αν υπάρχει δικομανία:
“Υπάρχει δικομανία από μια πλευρά. Ο Ερασιτέχνης και η Κοινωνία Μελών προτίμησαν καλώς για εμένα από το να ζητήσει Γενική Συνέλευση από το Δ.Σ της ΠΑΕ όπως προβλέπει το καταστατικό, να πάει σε αντικατάσταση στο δικαστήριο με δεδομένο πως υπήρχε νωπή εντολή από την Κοινωνία Μελών Άρη, την οποία επικύρωσε και το Δ.Σ της Κοινωνίας Μελών Άρη και το Δ.Σ του Ερασιτέχνη. Το ότι κράτησε τόσο πολύ η επιλογή του δικαστηρίου δεν σημαίνει πως είναι κακή επιλογή. Στην Γενική Συνέλευση θα μπορούσε να μην είχε προκηρυχτεί ακόμα. Με δεδομένο και κατά την προκήρυξη της θα μπορούσε ο κάθε ενδιαφερόμενος, άρα και ο κ. Σκόρδας να προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα, αναβολές και ούτω καθεξής. Απορρίφθηκε η προσωρινή διαταγή. Τα ασφαλιστικά μέτρα δικάζονται στις 13 Μάιου. Μπορεί να κατατεθεί νέο αίτημα προσωρινής διαταγής πιο νωρίς”.
Για το τι φοβάται πως θα χάσει ο Λάμπρος Σκόρδας:
“Το να ανησυχεί ο οποιοσδήποτε για την περιουσία του είναι λογικό και ανθρώπινο. Αυτό που δηλώνει η πλευρά του κ. Σκόρδα είναι πως η διοίκηση του είναι η καλύτερη λύση για τον Άρη. Δεν γίνεται ούτε για την περιουσιακή κατάσταση  του κ. Σκόρδα ούτε για τα οικονομικά του κ. Ματθαίου που συνέπλευσε μαζί του στα δικαστήρια. Θεωρεί πως δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση και για αυτό πρέπει να μείνει διοίκηση. Ο κ. Ματθαίου δήλωσε σε ερώτηση μου ότι όταν σε μια ανώνυμη εταιρεία το 70%  των μετόχων θέλει κάτι και το 2% θέλει κάτι άλλο επικρατεί το 70%. Κατά τα’ άλλα ισχυριζόταν ότι καλύτερη λύση για την διοίκηση του Άρη ήταν ο κ. Σκόρδας”.
Για το τι πρέπει να γίνει τώρα:
“Είναι προφανές το τι πρέπει να γίνει, πρέπει να συγκροτηθεί το σώμα. Για να είναι μια με την βούλα η διοίκηση Στεφανίδη πρέπει να συγκροτηθεί και το σώμα. Τώρα είναι πέντε άτομα διορισμένα που δεν έχουν κατανέμει ρόλους μεταξύ τους. Εύλογα δεν έγινε αυτό ως την τρίτη επειδή υπήρχε ανοιχτό δικαστήριο, πλέον αυτή την βδομάδα πρέπει να γίνει. Να γίνει γνωστοποίηση στην ΕΠΟ, στην Σούπερ Λιγκ και την Φούτμπολ Λιγκ. Μπορούν να το κάνουν. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τον λαγό και δεν μπορείς να περιμένεις πότε και αν ο κ. Σκόρδας θα κάνει την επόμενη νομική του κίνηση. Το επόμενο δικαστήριο είναι προγραμματισμένο 13 Μαΐου. Αν οποιοσδήποτε πιστεύει πως ο Άρης έχει την πολυτέλεια να περιμένει για μια απόφαση που θα βγει τον Ιούνιο η τον Ιούλιο είναι αργά. Μιλάμε για δικαστήριο ασφαλιστικών, δεν βγαίνει την ίδια ημέρα. Τα δικαστήρια κλείνουν και ανοίγουν εφόσον καλοκαιριάζει ότι και να λέει αυτό για τους ρυθμούς εργασίας. Αν βγει τον Ιούλιο η απόφαση ότι και να λέμε θα αποφασίσουμε μετά τον Ιούλιο το που θα παίξει ο Άρης”.
Για το τραγικό συμβάν που συνέβη:
“Συνέβη ένα τραγικό συμβάν που πήρε και αυτό δημοσιότητα. Ο επιστήθιος φίλος του κ. Στεφανίδης, ο Βαγγέλης Τζωρτζίδης, σκοτώθηκε την προηγούμενη βδομάδα. Ήταν συγκάτοικοι στην Κομοτηνή και ήταν επιστήθιοι φίλοι. Ανθρώπινα βλέποντας το όταν κηδεύεις πρόωρα τον παιδικό σου φίλο, ο ανθρώπινος παράγοντας υπερέχει. Με πήρε τηλέφωνο ο Πάνος σε κακή κατάσταση και μου ζήτησε να τον βοηθήσω όσο μπορώ γιατί φυσικά δεν μπορούσε να παραβρεθεί. Ήταν συγκάτοικοι και όσο σπούδασαν εκτός πόλης, δέθηκαν και παραπάνω. Ο Τζωρτζίδης ήταν νομικός σύμβουλος του ΕΟΠΕ. Ήταν και άνθρωπος του αθλητισμού”.
Για το αν πρέπει οι Στεφανίδης και Φουρλίγκας να παραιτηθούν από την ΚΜΑ:
“Με το που συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ της ΠΑΕ, εκτιμώ αύριο, θα παραιτηθούν από το Δ.Σ της ΚΜΑ. Το έχουν δηλώσει στο δικαστήριο και στα δικόγραφα, είναι σαφές. Για να γίνει ο κ. Στεφανίδης πρόεδρος εκτελεστικός θέλει άδεια του δικηγορικού συλλόγου. Δεν ξέρω όμως λεπτομέρειες. Μου δόθηκε μια εντολή στις αρχές του Μάρτη που ακολουθώ. Δεν γνωρίζω ποιος θα αναλάβει ποια θέση”.
Για τις εξελίξεις σχετικά με το άρθρο 99:
“Αναμένεται απόφαση. Δεν το παρακολουθώ κάθε μέρα και δεν είναι υπόθεση που έχω αναλάβει εγώ. Αν εκδοθεί απόφαση με το έναν η τον άλλο τρόπο θα γίνει γνωστό. Χθες δεν είχε βγει απόφαση αλλιώς είναι προφανές πως θα το είχαν αναφέρει από την μεριά του κ. Σκόρδα”.
Για το αν η επαγωγή στο άρθρο 99 μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση επενδυτή:
“Είναι κάτι που θα βοηθήσει αλλά είναι και κάτι εξαιρετικά δύσκολο μετά τον υποβιβασμό της ομάδας. Δεν είναι να στηρίζεται ο Άρης σε κάτι τέτοιο. Εγώ δεν θα στηριζόμουν σε αυτό. Στην καλύτερη περίπτωση η ομάδα θα αγωνίζεται στην Β’ εθνική και τα έσοδα της θα είναι πολύ λιγότερα από ότι στην Σούπερ Λιγκ”.
Για το αν μπορεί να προχωρήσει η διοίκηση να βρεθεί κάποιος επενδυτής:
“Ο Άρης από τις 14 Απριλίου που δημοσιεύθηκε η απόφαση αντικατάστασης διοίκησης, έχει διοίκηση. Η διοίκηση αυτή πρέπει να συγκροτήσει το σώμα και μέσα στο εξάμηνο που έχει διορία από την απόφαση του ειρηνοδικείου θα κάνει κάποιες ενέργειες είτε αναζητώντας επενδυτή, είτε παραδίδοντας της ομάδα σε όποιον ενδιαφερόμενο είτε κάνοντας ότι καλύτερο ώστε να υπάρξει μια καλύτερη μέρα στον Άρη”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: