Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Καλαϊτζίδης στο Metropolis: «Πολύ δυνατός ο ΠΑΟΚ, αν πιάσει τα αγωνιστικά του στάνταρ»

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μεταξύ άλλων μίλησε για τον τελικό του ΟΑΚΑ το ερχόμενο Σάββατο μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, αλλά και τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε την πρόταση του Ηρακλή.

Ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Και οι δύο βρίσκονται σε ένα κομβικό σημείο για τη δημιουργία καλύτερων ημερών στους συλλόγους τους. Ο ΠΑΟΚ με την έλευση του κ. Σαββίδη έχει καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες και η κατάκτηση του τίτλου μπορεί να είναι η αφετηρία για μεγαλύτερους στόχους αλλά και επιβεβαίωση ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τα σημεία στα οποία θα κριθεί ο τελικός:

«Το επίπεδο συγκέντρωσης και προσπάθειας των συμμετεχόντων στον παιχνίδι αλλά και η νοητική και πνευματική προετοιμασία. Αυτή θα είναι η παράμετρος που θα τους βοηθήσει να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Μια παράμετρος επίσης που θα παίξει το ρόλο της είναι οι απουσίες του ΠΑΟΚ. Επειδή πολλοί λένε ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ κατάσταση, εκτιμώ πως το επίπεδο που βρίσκονται σήμερα οι ομάδες δε θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, διότι είναι ένας αγώνας. Ίσως παίξει περισσότερο στα πλέι-οφ. Πολλές φορές ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι έχει δυνατότητες. Σημαντικό ρόλο θα παίξει πόσο αποφασισμένος θα παραταχθεί ο καθένας. Μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη περιμένει αυτό τον αγώνα και υπάρχει μεγάλη επιθυμία για κατάκτηση του τίτλου. Πιστεύω ότι και η εμπειρία θα παίξει ρόλο, αρκεί να υπάρχει νηφαλιότητα και για να χρησιμοποιηθεί σωστά πρέπει να αντιληφθεί ο καθένας την αξία αυτής της συμμετοχής. Να τη χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν σε κάθε ευκαιρία που θα δημιουργηθεί.
Όταν τα στελέχη δουν την αξία της συμμετοχής είσαι πλήρως προσανατολισμένος. Όταν ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά στα αγωνιστικά του στάνταρ, έχει μεγάλη δύναμη».

Τέλος, ερωτηθείς για του αν έγινε πρόταση από τον Ηρακλή να αναλάβει τα ηνία της ομάδας απάντησε:

«Ναι, μίλησα με τον πρόεδρο και με στελέχη της ομάδας. Πήραμε ως δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση. Τη δυναμική της ομάδας και τη συμμετοχή της ομάδας στα πλέι-οφ, ανεξαρτήτως των πιθανοτήτων της επιτυχίας. Συμφωνήσαμε ότι οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να αλλάξουν την ψυχοπνευματική τους κατάσταση. Το πνευματικό το αλλάζεις πείθοντας τους ανθρώπους. Επειδή οι αγώνες είναι Τετάρτη Κυριακή δεν μπορείς να αλλάξεις αγωνιστικά στοιχεία. Δεν ήταν αρκετό να είμαι εκεί απλά για να αλλάξω την ψυχολογία. Δε θα είχαμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε στοιχεία, εκτίμησα ότι δε θα είμαι ωφέλιμος. Είπα στον πρόεδρο ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορώ να βοηθήσω». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: