Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

«Οικοδέσποινα»; Αμ δε!

Δε θα έχει ούτε φέτος «οικοδέσποινα» το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, αφού η Μακάμπι νίκησε 86-66 την Αρμάνι Μιλάνο στο Τελ Αβίβ και με 3-1 νίκες στη σειρά προκρίθηκε αυτή στην τελική φάση.

«Οικοδέσποινα»; Αμ δε!
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε με 86-66 την Αρμάνι στο «Νόκια Αρίνα», στον τέταρτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και με 3-1 στη σειρά πήρε την πρόκριση για το φάιναλ φρ της διοργάνωσης για 12η φορά στην ιστορία της, αφήνοντας τους φετινούς «οικοδεσπότες» εκτός συνέχειας.

Οι Ιταλοί κατάφεραν να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως, στη συνέχεια, οι παίκτες του Ντέιβιτν Μπλατ απέκτησαν διψήφιες διαφορές στην τέταρτη περίοδο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Χίκμαν και Τάιους με 16 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Λάνγκφορντ με 28 πόντους. Καλή εμφάνιση με 11 πόντους για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, αφού το προβάδισμα εναλλασσόταν σταθερά. Στο 8-8, ένα σερί 6-0 της Μακάμπι έδωσε το +6 για τους πέντε φορές πρωταθλητές Ευρώπης με Χίκμαν και Πνίνι. Εκεί, οι Ιταλοί έκαναν ένα σερί 5-0 και μείωσαν στο -1 με τους Αμερικανούς τους. Τα τρίποντα εκατέρωθεν έφεραν την ισοπαλία στο δίλεπτο πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου και ο Λαβάλ ολοκλήρωσε ένα σερί 5-0 των τρεις φορές πρωταθλητών Ευρώπης, που ολοκλήρωσε την περίοδο στο +2.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Ιταλοί διατηρούσαν μια μικρή διαφορά με πρωταγωνιστή τον Μος, όμως οι Σχορτσανίτης και Μπλου ισοφάρισαν, αλλά οι Ιταλοί διατηρούσαν ένα +2. Οι Χάκετ και Τζέρελς έφεραν το +6 και το +7 για την Αρμάνι, χάρη στην ευστοχία στα τρίποντα για τους φιλοξενούμενους και ο Τζέρελς στο +10, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο +8 για τους Μιλανέζους.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Ισραηλινοί έκαναν ένα εκπληκτικό 9-0 σερί και προηγήθηκαν με +1 με επιθετική πολυφωνία και υπεροχή στις βολές και στα ριμπάουντ. Πλέον, οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο και το προβάδισμα εναλλασσόταν σταθερά για αμφότερες, με τον Τάιους να έχει αναλάβει τις επιθετικές πρωτοβουλίες για τη Μακάμπι και τον Λάνγκφορντ για την Αρμάνι, με τον Αμερικανό να δίνει το +2 για τους Ιταλούς στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στο 56-58 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η Μακάμπι απάντησε με σερί 9-0 και προηγήθηκε με +2 και με πρωταγωνιστή τον Τάιους. Ο Ράις εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή σε δίποντα και τρίποντα και έδωσε το +10 στους Ισραηλινούς και ο Σμιθ στο +12 και ο Μπλου στο +14, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση. Ο Χίκμαν την έφερε στο 16 και ολοκλήρωσε ουσιαστικά τον θρίαμβο των πέντε φορές πρωταθλητών Ευρώπης, με τους Σμιθ και Μπλου να τη φέρνουν στο +20 λίγο πριν την κόρνα της γραμματείας.


Τα δεκάλεπτα: 19-21, 35-43, 54-56, 86-66

ΜΑΚΑΜΠΙ: Ράις 6, Σμιθ 13, Χίκμαν 16, Τάιους 16, Πνίνι 6, Οχαγιόν 7, Μπλου 11, Σχορτσανίτης 11

ΑΡΜΑΝΙ: Χάκετ 10, Κανγκούρ 2, Λάνγκφορντ 28, Σάμουελς 6, Λαβάλ 4, Μος 8, Τζέρελς 8 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: