Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Κι όμως, ο Άρης πέτυχε

Μη λαθεύετε, ο Άρης πέτυχε κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Πάνω απ’ όλα έμεινε ζωντανός και θα παίξει την πρόκριση στα ίσα με κάθε έναν από τους τρεις αντιπάλους του. Από την άλλη, το οχυρό παρέμεινε απαραβίαστο, τυπώθηκε σε τεράστιο πανό, έμεινε σαν tatoo χαραγμένο στην καρδιά αμέτρητων φίλων του.
Δεν είναι λίγα 42 χρόνια χωρίς ήττα, κι ας μην έπαιξε σε κάθε ένα από αυτά σε ευρωπαϊκό θεσμό. Αυτή η παράμετρος, όμως, δημιουργεί μία τεράστια παράδοση την οποία μπορεί να κεφαλαιοποιήσει ο σύλλογος, ανεξάρτητα αν θα προχωρήσει στο Europa League. Μπορεί, όμως, να προχωρήσει, γι’ αυτό και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και οι παίκτες του αισθάνονται δικαιωμένοι με την ισοπαλία κόντρα στη Λεβερκούζεν. Και η Ατλέτικο στη Μαδρίτη ισοπαλία παραχώρησε στις "ασπιρίνες". Ο Άρης κέρδισε τους κατόχους του τίτλου στη Θεσσαλονίκη, άρα χρειάζεται να μην ηττηθεί στο Βιθέντε Καλδερόν από τον Ντιέγκο Φορλάν και την παρέα του για να πάρει κεφάλι στη face to face μονομαχία. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, έτσι ήταν η υπόθεση πρόκριση πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες του ομίλου κι έτσι παραμένει. Μοιάζει αρχικά με επίτευγμα.
Κάποιος θα περίμενε πως οι "κίτρινοι" μετά τον πρώτο γύρο θα είχαν χάσει τις πιθανότητές τους. Η αγωνιστική συμπεριφορά τους, όμως, δίνει το δικαίωμα για να παλέψουν μέχρις εσχάτων. Αν υπολογίσει κάποιος πως η Μπάγερ Λεβερκούζεν θέλει μια νίκη στην έδρα της για να καθαρίσει την πρόκριση, τότε οι Άρης, Ατλέτικο και Ρόζενμποργκ μάχονται για το δεύτερο εισιτήριο. Διόλου άσχημα.
Ο Άρης, βέβαια, σεβάστηκε περισσότερο απ’ ότι έπρεπε τους Γερμανούς. Θα μπορούσε να πιέσει, κάτι ωστόσο που προϋπόθετε το ρίσκο το οποίο δεν ήταν πρόθυμοι οι "κίτρινοι" να πάρουν. Με ισοπαλία δυσκολεύουν τα πράγματα, με ήττα χάνονταν όμως όλα, γι’ αυτό και οι παίκτες του Κούπερ δήλωσαν μετά το 0-0 πως όλα κύλησαν βάσει των πλάνων που είχε καταστρώσει ο Αργεντινός. Η Λεβερκούζεν πράγματι ήταν η πιο στρωμένη ομάδα κι έδειχνε έτοιμη να απειλήσει από μισή ευκαιρία. Δεν ήταν εύκολο να την παίξεις.
Επί της ουσίας, πλέον ο Άρης θα ζητήσει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στην Ισπανία και τη Γερμανία για να παίξει τα ρέστα του στην τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τη Ρόζενμποργκ στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Δύσκολη αλλά ελκυστική η προοπτική, εξιτάρει περισσότερο παρά αγχώνει. Ούτως ή άλλως, οι παίκτες απέδειξαν πως όταν παίζουν με τα προσόντα τους, κι αυτά είναι η δύναμη, η ταχύτητα, τα πνευμόνια και το καθαρό μυαλό, τα πάντα είναι δυνατά.
Ο Άρης, άλλωστε, παίζει κρίσιμα παιχνίδια έχοντας σημαντικές απώλειες. Εδικά, αυτές παικτών με βασικούς ρόλους, όπως οι Πρίττας, Ναφτί, Τσέζαρεκ, αλλοιώνουν σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό προφίλ του. Εντός έδρας με την εντυπωσιακή συμπαράσταση του κόσμου του, η κατάσταση διορθώνεται. Εκτός, όμως, πρέπει οι παίκτες του Κούπερ να υπερβάλλουν εαυτούς. Δεν το κατάφεραν στο Τροντχάιμ, θα χρειαστεί να το πράξουν στη Μαδρίτη, η μια βραδιά στο Λεβερκούζεν.
Προς το παρόν, πάντως, υπάρχει το Καραϊσκάκη. Κι εκεί προσβλέπει μόνον η ομάδα.Πηγη contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: