Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Μένει στη Μάντσεστερ Γ. ο Ρούνεϊ!

Αυτή ναι! Είναι δραματική ανατροπή. Ο Γουέιν Ρούνει ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πέντε χρόνια! Το σίριαλ που απασχόλησε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη για μία εβδομάδα, έληξε με τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο Αλεξ Φέργκιουσον δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης. «Νομίζω ότι τώρα ο Γουέιν έχει καταλάβει πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι χαρούμενος που δέχτηκε να μείνει, για να καθοδηγήσει τους νεότερους παίκτες και να καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει αυτή τη φανέλα».

Δηλώσεις έκανε και ο ίδιος ο παίκτης: «Είμαι ενθουσιασμένος που υπογράφω ένα ακόμα συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ. Μίλησα με τον προπονητή, αλλά και με τους ιδιοκτήτες και με έπεισαν ότι ανήκω εδώ. Είχα δηλώσει την Τετάρτη ότι ο προπονητής μας είναι ιδιοφυία. Η πίστη και η υποστήριξη προς το πρόσωπο μου με έπεισαν να μείνω».

Μέχρι χθες όλα έδειχναν ότι ο παίκτης θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν, από τη στιγμή που όπως ο ίδιος παραδέχθηκε είχε αρνηθεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Το ενδιαφέρον από όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες ήταν δεδομένο και τα στοιχήματα έδιναν και έπαιρναν, όχι για το αν θα μείνει, αλλά το ποια θα είναι η ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις στην Αγγλία και οι αντιδράσεις από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν άργησαν να έρθουν, με αποκορύφωμα την παρουσία 30 ατόμων έξω από το σπίτι του παίκτη το βράδυ της Πέμπτης, που «εκτόξευσαν» απειλές: «Αν πας στη Σίτι θα πεθάνεις».

Η Πέμπτη ήταν η μέρα που όλα άλλαξαν. Από το πρωί είχαν αρχίσει οι συζητήσεις με τον εκπρόσωπο του παίκτη και η αίσθηση που υπήρχε ήταν ότι μέχρι το βράδυ θα έβγαινε η ανακοίνωση που θα έβγαζε τον ΡούνεΪ στο …σφυρί. Όλα όμως άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα.

Ο 24χρονος επιθετικός συμφώνησε και θα παραμείνει ως ηγέτης της Μάντσεστερ Γ. για τα επόμενα πέντε χρόνια εκτός κι αν… έχουμε γίνει μάρτυρες μίας συμφωνίας που στόχο έχει να πωληθεί ο παίκτης σε υψηλότερη τιμή. Αυτά όμως είναι μόνο εικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: