Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Μουρίνιο: "Χωρίς τους παίκτες δεν είμαι τίποτα"

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοσέ Μουρίνιο, έδωσε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα "As" και ήταν, όπως πάντα, αποκαλυπτικός. Ο Μουρίνιο είπε για το κλίμα που επικρατεί στην Ρεάλ: "Υπάρχει ικανοποίηση στην ομάδα και όχι ευφορία, έχουμε ουσιαστικά προκριθεί στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας παίξει σε ένα από τους δυσκολότερους ομίλους".

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους και τον θόρυβο γύρω από την ομάδα του, λέγοντας πως "ακόμα δεν έχουμε κατακτήσει κάτι. Δεν είμαστε μια τέλεια ομάδα, ούτε θα γίνουμε σύντομα", αλλά παραδέχθηκε ότι η ομάδα του έχει "ταυτότητα", ομοιογένεια και πως οι παίκτες του έχουν αρχίσει να σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο.

Επανέλαβε τα σχέδια του για τη "βασίλισσα" δηλώνοντας: "Έχουμε το υλικό για να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα, αλλά δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως. Με ηρεμία και με τη βοήθεια της διοίκησης, το πλάνο που έχουμε σχεδιάσει θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια".

Για την προσφορά του στην ομάδα είπε: "Η ομάδα δεν εξαρτάται από μένα. Εγώ, χωρίς τους παίκτες, δεν είμαι τίποτα. Οι παίκτες, χωρίς την καθοδήγησή μου, απλά θα ήταν διαφορετικοί. Κάθε ομάδα παίρνει κάτι από τον προπονητή της, είτε καλό είτε κακό".

Για τη σχέση του με τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, δήλωσε: "Ο πρόεδρος μού παρέχει ηρεμία".

Ο Μουρίνιο αναφέρθηκε και στο θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του Πέπε, λέγοντας: "Δεν πρέπει η Ρεάλ να χάσει τον Πέπε, αλλα ούτε και ο Πέπε να αφήσει την Ρεάλ. Εφόσον είναι στο χέρι μου, νομίζω ότι θα βρεθεί γρήγορα λύση και ο Πέπε θα συνεχίσει μαζί μας".

Όταν ρωτήθηκε για τον Κακά και τον Σέρχιο Ράμος, ο Πορτογάλος τεχνικός απέφυγε να πάρει θέση, λέγοντας ότι δεν θα απαντήσει για παίκτες που δεν αγωνίζονται. ’σκησε κριτική στον Μαρσέλο, γιατί παραμελεί τα αμυντικά καθήκοντά του, αλλά συμπλήρωσε ότι ο παίκτης είναι πολύ ποιοτικός και δουλεύει σκληρά για να διορθώσει τις αμυντικές αδυναμίες του. Ακόμα έπλεξε το εγκώμιο του Τσάμπι Αλόνσο, λέγοντας: "Είναι ένας παίκτης που παίζει δυνατά, σκέπτεται πολύ και επικοινωνεί πολύ καλά με τον προπονητή του, είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Αρσέν Βενγκέρ ανακηρύχθηκε ο καλύτερος προπονητής της δεκαετίας από την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου και πως ο ίδιος κατέλαβε την τέταρτη θέση, είπε χαρακτηριστικά: "Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου, εγώ θέλω μόνο να νικήσω την Σανταντέρ το Σάββατο και να ξεκουραστώ την Κυριακή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: