Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ο Σνόουντεν ζήτησε επίσημα προσωρινό πολιτικό άσυλο από τη Ρωσία!

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ανατόλι Κουτσέρενα: «Το αίτημα εστάλη στις ρωσικές αρχές».

Ο Σνόουντεν ζήτησε επίσημα προσωρινό πολιτικό άσυλο από τη Ρωσία
Ο καταζητούμενος από τις αρχές των ΗΠΑ για κατασκοπεία πρώην σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος εδώ και τρεις εβδομάδες στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας Σερεμέτιεβα, ζήτησε επίσημα σήμερα προσωρινό πολιτικό άσυλο στη Ρωσία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρώσος δικηγόρος Ανατόλι Κουτσέρενα, ο οποίος είχε διαβουλεύσεις μαζί του για το θέμα.

«Το αίτημα εστάλη στις ρωσικές αρχές», δήλωσε ο δικηγόρος αφού συναντήθηκε με τον νεαρό Αμερικανό στο αεροδρόμιο.

Ο Σνόουντεν, που μετέβη στην Μόσχα από το Χονγκ Κονγκ αφού διέρρευσε στον Τύπο στοιχεία για τις εκτενείς παρακολουθήσεις των επικοινωνιών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, έχει δηλώσει ότι επιθυμεί όταν μπορέσει να μεταβεί σε κάποια από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που ανακοίνωσαν ότι του προσφέρουν άσυλο.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, Ανατόλι Κουτσέρενα, ο οποίος διατηρεί επαφές με το Κρεμλίνο, η διάρκεια του πολιτικού ασύλου από τη Ρωσία θα είναι 12 μηνών με δυνατότητα ανανέωσης.

Βέβαια, το Κρεμλίνο γνωστοποίησε ότι η επίσημη απόφαση για την παροχή ασύλου στον Σνόουντεν δεν είναι θέμα του Ρώσου προέδρου, αλλά της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: