Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Οικονομίδης στο Metropolis: «Ο παίκτης μπορεί να επανέλθει κανονικά με μικρές απώλειες»

Για το βεβαρυμένο ιστορικό παρελθόν του Τόμας Νέσιντ μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή «Στη Σέντρα» και ο πρώην γιατρός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Οικονομίδης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά είναι γεγονός πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις ο παίκτης έχει ένα μειονέκτημα. Όμως με τα σημερινά δεδομένα και λόγω βελτίωσης της χειρουργικής τεχνικής και της μεθόδου αποκατάστασης, ο παίκτης μπορεί να επιστρέψει σχεδόν κανονικά με μικρές απώλειες. Παλαιότερα όταν ένας αθλητής πάθαινε ρήξη χιαστών είχε ουσιαστικά τελειώσει η καριέρα του. Τα τελευταία χρόνια κατά 95% επανέρχεται σε φουλ ρυθμούς. Ωστόσο, επιβάλλεται να γνωρίζουμε και άλλες λεπτομέρειες, όπως πειράχθηκαν οι χόνδροι ή ο μηνίσκος. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει να έχει γίνει σωστή αποκατάσταση. Όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι και αυτό είναι θέμα αποκατάστασης».

Κλείνοντας ο Γιώργος Οικονομίδης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο των εκτεταμένων θλάσεων που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ την περσινή χρονιά: «Το φαινόμενο των θλάσεων μπορεί να οφείλεται σε γηπεδικές εγκαταστάσεις, στο στυλ προπόνησης, σε κακή διατροφή ποδοσφαιριστών, ή ακόμη και σε κακή εξωγηπεδική ζωή. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Παρ' όλα αυτά, η θλάση ειδοποιεί και αν πάρει το μήνυμα εγκαίρως ο αθλητής μπορεί να ξεφύγει τον κίνδυνο».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: