Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Νίκος Αλέφαντος -Μην κοροϊδευόμαστε, θέλει τρεις παικταράδες!

Ο Νίκος Αλέφαντος δεν "τρελάθηκε" από το πρώτο φίλικο του Ολυμπιακού και περιμένει "γερές" μεταγραφές! Τι λέει για Μίτσελ, Βάις, Τσόρι, Ολαϊτάν, Ντε Βινσέντι, Κολοβό κ.ά.
Ήταν μια "προπόνηση" με μια αδύναμη ομάδα, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τον Ολυμπιακό με καλύτερους αντιπάλους, και με τις νέες μεταγραφές του που ελπίζω ότι θα κάνει. Διότι μην κοροϊδευόμαστε, ο Ολυμπιακός χρειάζεται καλούς παίκτες, χρειάζεται 3 τουλάχιστον παίκτες να κάνουν τη διαφορά.

Δεν έπαιξαν πολύ χρόνο οι καινούργιοι, έκανε και συνέχεια αλλαγές, δεν θέλω να ρισκάρω και να πω πράγματα που μετά θα τα μετανιώσω.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μου άρεσε η ταχύτητα του Βάις, είναι πολύ γρήγορος, θα δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά, πετάει την μπάλα και φεύγει στο χώρο, αλλά πρέπει και να τελειώνει τις φάσεις. Τον είδα φοβισμένο στα σουτ. Πρέπει να σκοράρει, πρέπει να σουτάρει.

Το να είσαι γρήγορος και να τρέχεις έξω από την περιοχή δεν μου λέει τίποτα. Αν παίξεις με αντίπαλες καλές ομάδες, δεν θα σε αφήσουν να τα κάνεις αυτά. Πρέπει να είσαι ουσιαστικός λοιπόν, πρέπει να κάνεις καλά τελειώματα. Εξτρέμαρος ήταν ο Γκαλέτι.

Ο Τσόρι είναι πεπειραμένος παίκτης. Δεν έχει ταχύτητα, αλλά είναι έμπειρος παίκτης, καλός παίκτης. Θέλω να τον δω σε περισσότερα ματς πριν κρίνω.

Ο Ολαϊτάν ήταν έξω από τα νερά του. Ούτε ξέρεις που παίζει. Έχουν μαζέψει πολλά χαφ στον Ολυμπιακό, δέκα χαφ έχουν, να δούμε ποιοι θα κάνουν τη διαφορά...

Αυτό που δεν μου άρεσε χθες ήταν ότι η ανάπτυξη γινόταν με πολλές μικρές πάσες. Θα τον δούμε τον Μίτσελ, πέρσι δεν με έπεισε, φέτος θα κριθεί.
Πρέπει να αποφασίσουν γρήγορα στον Ολυμπιακό ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν, και να φέρουν 3 παικταράδες, ώστε να κτιστεί η ομάδα.

Με τη μεταγραφή του Κολοβού δεν ασχολούμαι, μην με ρωτάτε για τέτοιους παίκτες, αυτοί είναι για το μέλλον. Εγώ θέλω τώρα παίκτες να κάνουν τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Και για τον Ντε Βινσέντι ήμουν επιφυλακτικός, μαθαίνω τώρα ότι δεν πάει καλά στην προετοιμασία…

Και δεν συμφωνώ ότι η καλύτερη θέση του Κολοβού είναι πίσω από τον κυνηγό. Για να παίξει ο Κολοβός πίσω από τον κυνηγό στον Ολυμπιακό, πρέπει να παίξεις 4-4-2.

Στο 4-3-3 ή 4-2-3-1 ο παίκτης πίσω από τον κυνηγό πρέπει όταν χάνει τη μπάλα η ομάδα να γίνεται επιπλέον χαφ, να πρεσάρει, να τρέχει, να κυνηγάει, να μαρκάρει. Με τι πνευμόνια θα τα κάνει ο Κολοβός αυτά. Εκτός και αν μιλάνε για 4-4-2, εκεί αλλάζει το πράγμα. Όμως 4-4-2 δεν έπαιζαν με ολόκληρο Τζιμπούρ και ολόκληρο Μήτρογλου…

Θα περιμένω να δω το φιλικό την Πέμπτη με τη Φράιμπουργκ που θα είναι πιο δυνατό και θα τα πούμε την Παρασκευή ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: