Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Πού κολλάει ο Ολυμπιακός στο ναυάγιο της μεταγραφής Καρνέζη;

Όλο το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων του Παναθηναϊκού με την Ουντινέζε για τον Καρνέζη.
Ακαρπες αποδείχθηκαν οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με την Ουντινέζε για τη μεταγραφή του Ορέστη Καρνέζη στην ιταλική ομάδα. Η Ουντινέζε απέσυρε αργά το βράδυ το ενδιαφέρον της, αν και οι «πράσινοι» δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση και τόνιζαν ότι παραμένουν ανοιχτοί στις συζητήσεις για την παραχώρηση του παίκτη.
Πάντως, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας υπήρξαν αρκετές διακυμάνσεις στις επαφές μέχρι να φτάσουμε στην τελική φόρμουλα που έθεσε ο Παναθηναϊκός και ήταν η εξής: 750 χιλ. ευρώ+150χιλ. ευρώ που χάριζε ο Καρνέζης από τα περσινά του δεδουλευμένα στο «τριφύλλι» αλλά και ρήτρα ύψους 2 εκατ. ευρώ σε περίπτωση παραχώρησης του παίκτη σε άλλη ελληνική ομάδα (συγκεκριμένα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ).
Οι «πράσινοι» έθεσαν αυτόν τον όρο για να είναι καλυμμένοι σε όλα τα ενδεχόμενα, πόσω μάλλον όταν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αναπτύχθηκε ένα «τραβηγμένο» σενάριο που ήθελε τον Ολυμπιακό να έχει μπει σφήνα για την απόκτηση του διεθνούς τερματοφύλακα μέσω της Ουντινέζε. Αυτή η φήμη απλώς αιωρούνταν, δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, εντούτοις σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός λειτούργησε αυτονόητα για να προασπίσει τα συμφέροντά του.
Γενικώς, η απειλή του αδιεξόδου ήταν ορατή σε όλη τη διάρκεια των επαφών, αναγκάζοντας τον ίδιο τον Καρνέζη (που είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επιθυμεί διακαώς να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό) να χαρίζει τα δεδουλευμένα-οφειλόμενα από τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου στον Παναθηναϊκό (ήτοι 150 χιλ. ευρώ), βλέποντας ότι η Ουντινέζε δεν ανέβαζε την προσφορά της.
Ο Ελληνας τερματοφύλακας βρέθηκε με τον ατζέντη του Βασίλη Παναγιωτάκη και χθες στα γραφεία της ΠΑΕ, είχαν συνάντηση με τον Νίκο Νταμπίζα και ανοιχτή επικοινωνία με τους Ιταλούς. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού ζήτησε τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ αντί για 750 χιλ. που ήταν η πρόταση, η Ουντινέζε απάντησε «αυτή είναι η πρόταση, δεν ανεβαίνουμε ούτε ευρώ», με τον Νταμπίζα να ανταπαντά να δοθούν τα χρήματα κας και να συμπεριληφθεί ποσοστό μεταπώλησης κοντά στο 20%.
Οι Ιταλοί αρνήθηκαν, έριξαν τις δόσεις σε δύο και εκεί ο Καρνέζης χάρισε τα δεδουλευμένα του. Κατόπιν ενημερώθηκε ο Αλαφούζος, συζήτησε με τον Νταμπίζα και έθεσαν την τελική τους πρόταση (750 χιλ. ευρώ, σε δύο δόσεις, συν τις 150 χιλ. ευρώ του Καρνέζη, συν τη ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ). Η Ουντινέζε ενημερώθηκε και αργά το βράδυ ειδοποίησε τον μάνατζερ του Ελληνα τερματοφύλακα Βασίλη Παναγιωτάκη ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον παίκτη.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: