Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Κατσουράνης: «Μετά τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ»

Στην αλλαγή που υπάρχει πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη δυναμική του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Κώστας Κατσουράνης, μιλώντας στη SportDay.

Κατσουράνης: «Μετά τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ»
Δεύτερη δύναμη στην Ελλάδα μετά τον Ολυμπιακό είναι ο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης στη SportDay.

Ο διεθνής άσος μίλησε για τους στόχους του «Δικεφάλου του Βορρά», τις προοπτικές που υπάρχουν για την ομάδα με την συμμετοχή της στους δυνατούς της κλήρωσης των προκριματικών του Champions League.

Επίσης, αναφέρθηκε στη νοοτροπία που υπάρχει πλέον στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης στη SportDay

Είμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Οταν αυτή τελειώσει τι πρέπει να έχει γίνει στον ΠΑΟΚ για να τη θεωρήσεις επιτυχημένη;

«Θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτό σημαίνει να μη χάνουμε με τον τρόπο που χάσαμε στο Κύπελλο από τον Αστέρα. Πρέπει να παρουσιάζουμε μία ομάδα απόλυτα συγκεντρωμένη, η οποία πάντα θα παίζει για το εφτά. Φυσικά μπορεί και να χάσεις. Ας χάσουμε όμως όπως με τα Γιάννινα στο 0-1. Γενικά δεν πρέπει να πουλάμε βαθμούς στα εύκολα ματς. Αυτά δίνουν το πρωτάθλημα που πρέπει να διεκδικήσουμε».

Ποια πρέπει να είναι τα ατού του ΠΑΟΚ φέτος, ώστε να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν;

«Πρώτα απ' όλα πρέπει να είμαστε δυνατοί στο μυαλό. Από εκεί και πέρα για το ρόστερ έχουμε κάνει καλές μεταγραφές, ο Λούκας δείχνει πολύ καλός παίκτης, έχουμε διεθνείς από τους οποίους ξέρουμε τι να περιμένουμε».

Είστε αρκετοί διεθνείς παίκτες που παίζατε στον Παναθηναϊκό, πήρατε και πρωτάθλημα και τώρα είστε στον ΠΑΟΚ. Τυχαίο το γεγονός ή δείχνει πως αλλάζει το σκηνικό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πλέον αυτός που ήταν και ο ΠΑΟΚ είναι πιο δυνατός. Ηταν κάποτε Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, τώρα είναι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Η δεύτερη δύναμη στην Ελλάδα είναι ο ΠΑΟΚ κι αυτό είναι ξεκάθαρο».

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις για το Τσάμπιονς Λιγκ δημιουργείται ένα κλίμα ότι ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ευκαιρία, ότι θα είναι το φαβορί με όποια ομάδα κληρωθεί. Τι πιστεύεις για τη μεθαυριανή κλήρωση;

«Στην Ελλάδα πολλά λέγονται. Δεν θα είμαστε φαβορί, επειδή μπήκαμε στους ισχυρούς. Με όποιον κι αν κληρωθούμε, οι πιθανότητες θα είναι 50-50. Δηλαδή τι κάνουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και θεωρούνται φαβορί σε τέτοιες περιπτώσεις; Και πέρυσι όταν ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με τη Μάλαγα έλεγαν ότι οι Ισπανοί διαλύονται και αυτοί θα πήγαιναν τελικό. Ολες αυτές οι ομάδες εκπροσωπούν μία σχολή και είναι καλύτερη από εμάς. Εμείς τι σχολή έχουμε; Πού εκπαιδεύουμε τους παίκτες μας; Ας μην ονειρεύεται ο κόσμος, η πρόκριση θα είναι 50-50».

Τι ομάδα πιστεύεις ότι θα δούμε μέσα στο γήπεδο;

«Καταρχάς άλλο είναι το πρωτάθλημα κι άλλο η Ευρώπη. Στην Ελλάδα πρέπει να είμαστε πολύ ψηλά και να κλείνουμε τους αντιπάλους. Πρέπει να κερδίσουμε πολλά ματς ειδικά φέτος με τις 34 ομάδες. Μπορούμε να πάρουμε 100 πόντους; Καλό θα είναι».

Γίνεται πάλι λόγος για τη θέση σου. Λένε για σένα ότι είσαι εγκλωβισμένος.

«Δεν με έχει κλειδώσει κανείς. Στη Θεσσαλονίκη γίνονται γενικώς πολλές συζητήσεις. Η ομάδα πρέπει να ξεφύγει από αυτό. Δεν πρέπει να ασχολείται ο κόσμος με αυτά, γιατί έτσι δεν παίρνεις πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: