Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

«Μην την ματιάσουμε την Εθνική»

Σίγουρος για την προοπτική επιτυχίας της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ Νέων, εμφανίστηκε ο Νίκος Φιλίππου μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Μην την ματιάσουμε την Εθνική»
Η Εθνική μπάσκετ συνεχίζει απτόητη (6/6) την πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων και ο Νίκος Φιλίππου σχολίασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο αυτή την προσπάθεια στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δείχνει μια δυναμική αυτή η ομάδα, μην την ματιάσουμε», ανέφερε ο άλλοτε διεθνής άσος που εδώ και χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής μπάσκετ και συνέχισε: «Είναι ιδιαίτερα παιδιά που δουλεύουν χρόνια από τις μικρότερες ομάδες. Αυτό το εργοστάσιο παραγωγής παικτών δεν σταματάει ποτέ. Δείχνει επίσης ότι όλες αυτές οι επιτυχίες της Εθνικής δεν είναι τυχαίες».

Αναλυτικά, όσα είπε στον Μιχάλη Λεάνη:

«Δείχνει μια δυναμική αυτή η ομάδα, μην την ματιάσουμε. Το βασικό παιχνίδι είναι το χιαστί. Εκεί κρίνονται όλα. Κερδίζεις και συνεχίζεις ή σου έρχεται μια αναποδιά και τα χάνεις όλα. Το θετικό είναι ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση (σήμερα κόντρα στην Τουρκία) και να έχουν καλύτερη διασταύρωση στα νοκ-άουτ».

Για την συνέχεια του τουρνουά: «Καλές οι διακρίσεις, αλλά δεν είναι το παν. Το ζήτημα είναι να βγουν παίκτες που θα πλαισιώσουν την Εθνική Ανδρών. Αλλιώς είναι δώρο άδωρο. Πάντως στην προκειμένη περίπτωση το 6/6, δείχνει ομάδα με συνοχή αλλά και τη δουλειά του Κώστα Μίσσα που δουλεύει αυτά τα χρόνια στις μικρές ηλικίες. Επιπλέον είμαστε χαρούμενοι που στέλνουμε πλέον παίκτες όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στο NBA (Αντετοκούμπο)».

Για τη συγκέντρωση των διεθνών στον στόχο: «Τα παιδιά έχουν αλλάξει, σκέφτονται πιο επαγγελματικά, από εκεί και πέρα παίζει ρόλο η δομή της ομάδας, το προπονητικό τιμ. Ευχόμαστε ο ενθουσιασμός τους να δράσει υπέρ αυτής της ομάδας. Αν μπορέσει και κερδίσει το σημερινό παιχνίδι, να πάει αήττητη στα χιαστί. Ό,τι και να κάνουν βέβαια στην συνέχεια αυτοί θα είναι παικταράδες, το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και θα πρέπει να τους στηρίξουμε».

Για το ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα: «Δεν είναι μόνο ο Αντετοκούμπο που λόγω της επιλογής του στα draft του NBA έχει πάρει περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του -παρόλα αυτά παραμένει προσγειωμένος. Είναι ομάδα με μεγάλο ταλέντο και προοπτική. Και πάντα, μην ξεχνάμε, επιβραβεύεται η ομάδα. Είναι ιδιαίτερα παιδιά που δουλεύουν χρόνια από τις μικρότερες ομάδες. Αυτό το εργοστάσιο παραγωγής παικτών δεν σταματάει ποτέ. Δείχνει επίσης ότι όλες αυτές οι επιτυχίες της Εθνικής δεν είναι τυχαίες».

Για το μέλλον αυτής της φουρνιάς: «Στην Ελλάδα έχουμε ένα κακό ιδίωμα, στο οποίο φταίει λίγο και… η δημοσιογραφική κοινότητα. Στα 18 θεωρείται κάποιος νέος και στα 25 μεγάλος. Αρχικά θέλουμε να πάρουν τις ευκαιρίες που δικαιούνται και στην συνέχεια θα δούμε που μπορεί να φτάσει ο καθένας. Δεν γίνεται να γίνουν όλοι παικταράδες. Με δουλειά και επιμονή πάντως μπορούν να καταφέρουν πολλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: