Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

"Ο Νίνης έχει μέλλον στο Campionato!"

O Σωτήρης Νίνης είναι το πρόσωπο των ημερών στον Παναθηναϊκό. Με την εκπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε στο Ολίμπικο, έκανε... θόρυβο σε όλη την Ευρώπη. Σε κάποιους, όμως, το ταλέντο του 20χρονου δεν προκαλεί έκπληξη. Ενας από αυτούς είναι και ο Τζιανκάρλο Αντονιόνι, ο οποίος μίλησε στο sport.gr, προβλέποντας ότι "δύσκολα θα μείνει στον Παναθηναϊκό".

"Δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη η εμφάνιση του Νίνη στο Ολίμπικο. Εχει καταφέρει να δημιουργήσει ήδη ένα όνομα στον ευρωπαϊκό χώρο. Τον γνωρίζω πολύ καλά, από τότε που τον είχα συναντήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων και είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσει έτσι, πολύ δύσκολα θα μείνει στον Παναθηναϊκό.

Πιστεύω ότι ποδοσφαιριστές με την αξία και το ταλέντο του Νίνη, έχουν μέλλον στο Campionato", τόνισε χαρακτηριστικά στο sport.gr ο άλλοτε βιρτουόζος της μπάλας στην δεκαετία του ’70 και του ’80, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Φιορεντίνα για 15 χρόνια, κατέκτησε με την Ιταλία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 και πλέον εργάζεται ως team manager στην ομάδα νέων της Σκουάντρα Ατζούρα.

Οι ιταλοί τον παρακολουθούν τουλάχιστον δύο χρόνια. Τον Ιούλιο του 2008 το sport.gr είχε βρεθεί στο Λίμπερετς της Τσεχίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, εκεί όπου συμμετείχε και η Εθνική μας ομάδα. Το... πρώτο βιολί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Νίνης, για τα μάτια του οποίου είχαν έρθει ένα σωρό κατάσκοποι ευρωπαϊκών ομάδων.

Τις ημέρες παραμονής μας στην Τσεχία είχαμε καθημερινή επαφή με τον Τζιανκάρλο Αντονιόνι, ο οποίος έλεγε τότε: "Αυτός ο ποδοσφαιριστής μπορεί και τώρα, αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, να πάει σε μία ομάδα στο Campionato. Να δουλευτεί καλά και να κάνει… θαύματα σε έναν χρόνο. Είναι ποδοσφαιριστής που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να χτιστεί μία ομάδα γύρω του".

Με το ίδιο κολακευτικά σχόλια είχε μιλήσει τότε και για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν ο... βράχος της ελληνικής άμυνας στο τουρνουά της Τσεχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: