Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Να μη χάσει έδαφος θέλει η Ιντερ

Οι τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες της Ιντερ έβαλαν... φωτιά στο ιταλικό πρωτάθλημα κι έδωσαν στις διώκτριές της το δικαίωμα να κάνουν όνειρα τίτλου. Απέναντι στην Ουντινέζε στο Φρίουλι, οι νερατζούρι θα κυνηγήσουν μόνο τη νίκη προκειμένου να διατηρήσουν, τουλάχιστον, τη διαφορά των 4 βαθμών από τη Μίλαν, η οποία υποδέχεται την Αταλάντα. Η Ρόμα θα προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια της μετά τον αποκλεισμό από τους 16 του Europa League από τον Παναθηναϊκό, αλλά θα βρει απέναντί της τη Νάπολι, ενώ η Γιουβέντους θέλει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, φιλοξενώντας την Παλέρμο που θέλει τη νίκη για να πάρει τη θέση της στην πρώτη τετράδα.



Η πρωτοπόρος Ιντερ προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, με Πάρμα, Νάπολι και Σαμπντόρια, αλλά πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο Ούντινε, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Τσέλσι για τη φάση των 16 του Champions League στο Τζουζέπε Μεάτσα.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν θα καθήσει στον πάγκο της ομάδας του, καθώς θα εκτίσει την πρώτη αγωνιστική της τιμωρίας του σε σύνολο τριών που δέχτηκε για τη συμπεριφορά του στο ματς με τη Σαμπντόρια. Απόντες θα είναι και οι τιμωρημένοι Ιβάν Κόρντομπα και Βάλτερ Σάμουελ.

Τα συνεχή στραβοπατήματα της Ιντερ έδωσαν στη Μίλαν τη δυνατότητα να πλησιάσει στους 4 βαθμούς την πρωτοπόρο κι απέναντι στην Αταλάντα στο Σαν Σίρο θέλει τουλάχιστον να διατηρήσει αυτή τη διαφορά. Οι ροσονέρι προέρχονται από τη νίκη - ανατροπή με 2-1 επί της Φιορεντίνα, αλλά ο Λεονάρντο τόνισε ότι επικεντρώνεται μόνο στην ομάδα του και όχι στους άλλους διεκδικητές του τίτλου:

"Σκεφτόμαστε μόνο τους εαυτούς μας. Φυσικά και μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να διατηρήσουμε την ποιότητα του παιχνιδιού μας".

Απογοητευμένη μετά τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Europa League από τον Παναθηναϊκό, η Ρόμα καλείται να στραφεί πλέον στις εγχώριες υποχρεώσεις της, αλλά η 26η αγωνιστική της επιφυλάσσει δύσκολη αποστολή. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι δοκιμάζεται στο Σαν Πάολο απέναντι στη Νάπολι, που φέτος δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας και στοχεύσει στην πρώτη τετράδα.

Η Γιουβέντους δείχνει σημάδια ανάκαμψης τον τελευταίο καιρό, έχοντας 2 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και μία νίκη και μία ισοπαλία στο Europa League, στο οποίο πήρε την πρόκριση στους 16 επί του Αγιαξ. Οι μπιανκονέρι φιλοξενούν την Παλέρμο που απέχει μόλις 1 βαθμό από την ομάδα του Αλμπερτο Τζακερόνι και φιλοδοξεί να τερματίσει στις 4 προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Η Μεγάλη Κυρία έλαβε άσχημα νέα μέσα στην εβδομάδα, καθώς Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Αμάουρι τέθηκαν εκτός δράσης για έναν μήνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Serie A:
Σάββατο (27/02)

19:00GR Κατάνια - Μπάρι
21:45GR Λάτσιο - Φιορεντίνα

Κυριακή (28/02)
16:00GR Κιέβο Βερόνα - Κάλιαρι
16:00GR Τζένοα - Μπολόνια
16:00GR Λιβόρνο - Σιένα
16:00GR Ουντινέζε - Ιντερ
16:00GR Πάρμα - Σαμπντόρια
16:00GR Νάπολι - Ρόμα
16:00GR Μίλαν - Αταλάντα
21:45GR Γιουβέντους - Παλέρμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: