Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Κούπερ: «Να εξασφαλίσουμε σύντομα τα play-off»

Κούπερ: «Να εξασφαλίσουμε σύντομα τα play-off»

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε στη συνέχεια του Άρη αλλά και στο παιχνίδι που έρχεται κόντρα στη Λάρισα. Αρχικά ο τεχνικός των «κίτρινων» δήλωσε: «Πιστεύω ότι την Κυριακή η ομάδα πρέπει να κάνει την δική της επιστροφή και να κοιτάει πάλι ψηλά. Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα μου δεν ήταν τόσο καλή και έχασε βαθμούς. Πιστεύω ότι έχουμε μπροστά μας μία σκληρή περίοδο που θα καθορίσει το που μπορούμε να φθάσουμε στο πρωτάθλημα, στις θέσεις των play-off αλλά και στο κύπελλο. Έχουμε χάσει αρκετό έδαφος από τις ομάδες που ήταν ψηλότερα από εμάς, ενώ μας έχουν πλησιάσει και ομάδες που ήταν κάτω από εμάς. Έρχεται μία σκληρή εβδομάδα που πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Εβδομάδες γενικά που πρέπει να έχουμε το 100% της αγωνιστικής απόδοσης καθώς είναι πολύ απαιτητικές. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τις ψυχολογικές αντιδράσεις, ώστε να ανταποκριθούμε. Θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να κάνουμε ένα καλό φινάλε στη χρονιά. Η ομάδα πρέπει να ανταποκριθεί σε όλες τις διοργανώσεις τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Έρχονται σημαντικές εβδομάδες, με δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που θα «καίγονται’ για βαθμούς. Εμένα που αρέσει να λειτουργούμε κάτω από πίεση καθώς η απαίτηση και το κίνητρο είναι μεγαλύτερα. Έχουμε προετοιμαστεί θεωρώ κατάλληλα για να ανταπεξέρθουμε σε όλα αυτά. Το καλό είναι ότι θα πάμε για μία… έναρξη την Κυριακή. Απομένουν κάποιες ακόμη αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος και μετά έρχονται τα play-off. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να λέμε ότι βάζουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Εχώ δεν θέλω να φθάσουμε στις τελευταίες αγωνιστικές και να παίζονται ακόμη όλα. Θέλω να εξασφαλίσουμε τα play-off πολύ νωρίτερα από το τέλος του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι η δική μου ομάδα έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί και να κερδίζει τα παιχνίδια, ώστε να μην ερξαρτώμαστε από κανέναν άλλον. Γι΄ αυτό και οι απαιτήσεις θα είναι πολύ σκληρές».

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα και τις επιλογές που έχει καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, ο κ. Κούπερ υπογράμμισε: «Μου αρέσει να έχω όλες τις επιλογές μου. Ίσως κάποιοι μείνουν πιο δυσαρεστημένοι όταν ανακοινώνεται η ενδεκάδα, όμως εγώ θέλω να έχω όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμος. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιος ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει έναν αγώνα, σε άλλο να μην παίξει ή να είναι σε ένα παιχνίδι αποστολή και σε άλλο να μην είναι. Θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο να μην έχεις όλες τις επιλογές σου και να κάνεις το σταυρό σου για να μην πάθει άλλος κάτι. Γι΄ αυτό είναι θετικό να έχουμε πολλές επιλογές».

Για το γεγονός πως ο Άρης ψάχνει την αγωνιστική του σταθερότητα τόνισε: «Ο στόχος και η απαίτηση είναι αυτή. Είχαμε ένα αγωνιστικό διάστημα με πολύ καλά παιχνίδια και συνεχόμενες νίκες. Αυτό είναι που μας δίνει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των ομάδων που είναι πιο πίσω μας καθώς χάσαμε βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια. Στόχος μας είναι η σταθερότητα γιατί μετά δεν θα υπάρχει χρόνος. Είναι σημαντικό για την ομάδα να έχει σταθερότητα στην απόδοση της. Δεν θα πω ότι σε ενοχλεί στον προγραμματισμό το κύπελλο, όμως είναι ένα συν σε ότι αφορά τις απαιτήσεις που έχουμε από την ομάδα. Είναι κάτι που σε αναγκάζει να κάνεις κάποιες αλλαγές σε ότι αφορά τα ονόματα. Για παράδειγμα μία ομάδα είναι προετοιμασμένη σε φυσική κατάσταση για να δώσει δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Όμως πολλές φορές μετράει και ο ψυχολογικός τομέας για κάθε παίκτη. Εγώ πάντως σκέφτομαι θετικά και πιστεύω ότι θα κερδίσει τους βαθμούς που θέλει για να βρεθεί στα play-off αλλά θα κερδίσει και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου».

Για το παιχνίδι με τη Λάρισα που έρχεται με νέο προπονητή και «καίγεται’ για βαθμούς, ο Έκτορ Κούπερ τόνισε: «Τα πράγματα που θα σε προβληματίζουν σε κάθε παιχνίδι πάντα υπάρχουν. Κανένας δεν έρχεται για να σου χαρίσει τίποτα. Στο ποδόσφαιρο όλα κατακτώνται στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και αδιάφορη ομάδα δεν θα σου χαριστεί. Το σημαντικό είναι πως θα αντιμετωπίσουμε εμείς το παιχνίδι, ακόμη κι αν είναι με τον τελευταίο. Μπορεί να κατέβεις να παίξεις με τον τελευταίο και να μην τα καταφέρεις. όμως εμείς που χάσαμε στην έδρα μας. Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Συν το γεγονός πως δεν γνωρίζω πολλές ομάδες και προπονητές που κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας ότι θα κερδίσουν εύκολα. Πρέπει να κοιτάμε κάθε αντίπαλο σαν μεγάλο αντίπαλο γιατί αυτό μας υποχρεώνει να είμαστε προσεκτικοί. Αν το πάρουμε ευκολότερα απ΄ ότι περιμένουμε, ακόμη καλύτερα. Αλλά για μένα όλα τα παιχνίδια πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν τελικός. Αλλιώς θα σκεφτόμαστε με το αν είχαμε κερδίσει εδώ και εκεί… Όποιος είναι μπροστά μας πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε και να τον κερδίζουμε».

Για το αν μπορεί ο Άρης τα επόμενα χρόνια να κάνει και κάτι παραπάνω στη Super League, ο κ. Κούπερ είπε: «Για να φθάσουμε εκεί πρέπει να βελτιώνουμε ότι ήδη κάνουμε. Αν θέλουμε να κερδίσουμε αυτές τις δυνατότητες, πρέπει να κάνουμε μία πιο ανταγωνιστική ομάδα. Είναι μία συζήτηση που μπορούμε να ξανακάνουμε. Αν καταφέρουμε να φθάσουμε σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο πρέπει να το σταθεροποιήσουμε και να το διατηρήσουμε».

Για τη νίκη του Παναθηναϊκό στο «Ολίμπικο», ο κ. Κούπερ επισήμανε: «Μου αρέσει να μιλάω για τη δική μου την ομάδα, όμως σίγουρα αυτή η νίκη του Παναθηναϊκού ήταν πολύ σημαντική. Μία ελληνική ομάδα απέκλεισε μία καλή και δυνατή Ιταλική ομάδα και θεωρώ ότι ήταν μία πρόκριση που δημιούργησε αρκετά μεγάλη έκπληξη. Η πρόκριση μάλιστα ήρθε με δύο νίκες. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε άξια στο γήπεδο. Επομένως έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να προχωρήσει και παραπάνω». Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: