Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Στο... χείλος του γκρεμού η Πόρτσμουθ


Το σήμα της Πόρτσμουθ Σε καθεστώς αναγκαστικής οικονομικής διαχείρισης μπήκε, τουλάχιστον προσωρινά, η Πόρτσμουθ, σε μια ύστατη προσπάθεια για να αποφευχθεί η χρεοκοπία του συλλόγου, που ταλανίζεται από τεράστια οικονομικά προβλήματα. Η απόφαση αυτή συνεπάγεται την αυτόματη αφαίρεση εννέα βαθμών από τους «πομπέις», κάτι που ουσιαστικά τους καταδικάζει σε υποβιβασμό, αφού ήδη βρίσκονται στην τελευταία θέση, έχοντας μόλις 16 βαθμούς.

Ο Κύπριακής καταγωγής επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης, που ορίστηκε να διαχειριστεί τα οικονομικά της ομάδας, Αντριου Ανδρονίκού δήλωσε: "Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσουμε να σώσουμε την ομάδα και να μην χρειαστεί να ρευστοποιήσουμε τα περιουσιακά της στοιχεία".

Το χρέη του συλλόγου φτάνουν τα 60-70 εκατομμύρια ευρώ (πρώτη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που έχει τόσα πολλά χρέη) και οι προσπάθειες του ιδιοκτήτη από το Χονγκ Κονγκ για ανεύρεση ενός επενδυτή-σωτήρα αποδείχτηκαν... άκαρπες. Αν η Πόρτσμουθ, που μετρά 112 χρόνια ιστορίας, δεν κατέφευγε στην λύση της αναγκαστικής οικονομικής διαχείρισης, τη Δευτέρα το αρμόδιο δικαστήριο θα αποφάσιζε τη διάλυση της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: