Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Η Αγγλία παίζει μπάλα.

Πολλά και σημαντικά παιχνίδια θα φιλοξενηθούν αυτό το διήμερο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σχεδόν όλες οι χώρες έχουν να επιδείξουν από ένα ντέρμπι, την ώρα που στην Αγγλία θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της χρονιάς με αντιπάλους την Άστον Βίλα και τη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.http://www.contra.gr/images/m/marseille_fans260210_m.jpg

Στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου θα φιλοξενηθεί την Κυριακή ο 50ος τελικός στην ιστορία του Λιγκ Καπ. Αντίπαλες θα τεθούν η κάτοχος του τίτλου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η φιλόδοξη Άστον Βίλα, η οποία έχει στόχο να την ρίξει από το θρόνο. Οι «χωριάτες» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο μετά από 14 χρόνια και αν το κατακτήσουν τότε θα μειώσουν στο ένα τη διαφορά τους από τη Λίβερπουλ, που μετρά 7 τίτλους σε 10 τελικούς. Στον αντίποδα, οι «μπέμπηδες» θέλουν να μείνουν εκεί που ανέβηκαν πέρυσι όταν κέρδισαν την Τότεναμ στα πέναλτι με 4-1. Η Άστον Βίλα έχει την τύχη να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, απέναντι σε μία ομάδα που έχει χάσει σημαντικά στελέχη της. Τελευταία «θύματα» οι Φέρντιναντ, Άντερσον, οι οποίοι προστέθηκαν στη λίστα των απόντων που βρίσκονται οι Γκιγκς, Χάργκριβς και Ο’ Σι.

Στην Premiership (28η αγ.) ξεχωρίζει το ντέρμπι της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι, αφού εκτός των αγωνιστικών κριτηρίων υπάρχουν και άλλα εξωαγωνιστικά. Δύο ημέρες μετά την άρνηση του να παίξει στην εθνική λόγω Τέρι ο Γουέιν Μπριτζ βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον μέχρι πρότινος φίλο και κουμπάρο του. Αν ο 29χρονος αμυντικός κάνει το ταξίδι στο Λονδίνο τότε θα έχουμε έναν αγώνα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι «μπλε» θέλουν και πάλι το +4 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο η απώλεια του Τσεχ στοιχίζει, αφού ήδη υπάρχουν αυτές των Μποσίνγκβα, Ντέκο και Εσιέν. Με στόχο να σκοράρει στο Λονδίνο (έχει να το κάνει επτά παιχνίδια και πάει για αρνητικό ρεκόρ στην Πρέμιερ) η Σίτι δεν υπολογίζει στην παρουσία του τιμωρημένου Αντεμπαγιόρ, αλλά ο Κάρλος Τέβεζ είναι και πάλι στα πλάνα του Μαντσίνι.

Kόντρα στην ιδιαίτερη επικίνδυνη Στόουκ η Άρσεναλ θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της, ενώ στη μάχη της 4η θέσης θα παίξει σημαντικό ρόλο το ντέρμπι της Τότεναμ με την Έβερτον, ειδικά μετά και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό των «ζαχαρωτών». Το πιο εύκολο έργο έχει η Λίβερπουλ, υποδεχόμενη την Μπλάκμπερν. Τέλος, η Πόρτσμουθ φιλοξενείται από την Μπέρνλι, από την οποία απέχει πλέον 16 πόντους, έπειτα από την ποινή των 9 βαθμών που επέφερε η είσοδος της σε καθεστώς οικονομικής εκκαθάρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: