Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Primera Division.

Χωρίς το μεγάλο ματς διεξάγεται η 24η αγωνιστική της Primera Division. Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Μάλαγα, ενώ και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή απέναντι στην Τενερίφη που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. Η αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Βαλένθια στο Βιθέντε Καλντερόν συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ η Σεβίλη φιλοξενεί την Αθλέτικ Μπιλμπάο.



Η Μπαρτσελόνα δεν βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της τον τελευταίο καιρό, γεγονός που παραδέχτηκε και ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά απέναντι στη Μάλαγα πρέπει να ανασυγκροτηθεί προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή. Οι μπλαουγκράνα μετρούν μόλις μία νίκη στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις τους σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς ηττήθηκαν με 1-2 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, επικράτησαν με 4-0 της Ράσινγκ Σανταντέρ και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Στουτγκάρδη για τους 16 του Champions League.

"Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό δεν παίζουμε το ίδιο ποδόσφαιρο που συνηθίζαμε να παίζουμε, αλλά τώρα είναι η πιο κρίσιμη περίοδος και πρέπει να ξαναβρούμε τη φόρμα που είχαμε", εξήγησε ο Λιονέλ Μέσι μετά την ισοπαλία με τους γερμανούς, με τον Ζεράρ Πικέ να καθησυχάζει τους οπαδούς της ομάδας:

"Το να παίζεις σε τόσο ψηλό επίπεδο όλη τη χρονιά είναι αδύνατον. Αυτό μας συνέβη και πέρυσι. Πάντα θα υπάρχει μια κοιλιά σε κάποιο σημείο, αλλά η ομάδα θα βρει ξανά την αυτοπεποίθησή της και θα επιστρέψει".

Σε στραβοπάτημα της πρωτοπόρου θα ελπίζει η Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου, σε συνδυασμό με νίκη επί της προτελευταίας της βαθμολογίας, Τενερίφης, εκτός έδρας, να ανέβει εκείνη στην πρώτη θέση.

Αυτό τόνισε και ο Λασανά Ντιαρά: "Εχω δει την Μπαρτσελόνα στα τελευταία της παιχνίδια και δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Αν με ρωτάτε αν είναι πιο αδύναμοι από την περσινή σεζόν, ίσως ναι, ίσως κι όχι. Μια ομάδα δεν μπορεί να βρίσκεται πάντα στο 100%. Ομως θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα οποιαδήποτε μικρά στραβοπατήματα που μπορεί να έχουν".

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ταξίδεψε στα Κανάρια Νησιά, χωρίς τους τραυματίες Γκούτι και Καρίμ Μπενζεμά, μετά τη μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής με 6-2 επί της Βιγιαρεάλ, με τον Σέρχιο Ράμος να δείχνει σεβασμό προς την θεωρητικά ασθενέστερη αντίπαλο των μερένχες: "Κέρδισαν επάξια τη θέση τους στην Primera Division. Εχουν δύο καλούς σκόρερ, τον Νίνο και τον Αλφάρο και θα πρέπει να προσέξουμε πολύ απέναντί τους".

Στο Βιθέντε Καλντερόν διεξάγεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να υποδέχεται τη Βαλένθια, παρά το γεγονός ότι οι ροχιμπλάνκος δεν τα πηγαίνουν καλά στο φετινό πρωτάθλημα. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από την πρόκρισή τους στους 16 του Europa League.

Η τέταρτη της βαθμολογίας, Σεβίλη, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 που απέσπασε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τους 16 του Champions League, φιλοξενεί την Αθλέτικ Μπιλμπάο που μάχεται να τερματίσει στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Primera Division:
Σάββατο (27/02)

19:00GR Χετάφε - Σαραγόσα
21:00GR Τενερίφη - Ρεάλ Μαδρίτης
23:00GR Μπαρτσελόνα - Μάλαγα

Κυριακή (28/02)
18:00GR Χερέθ - Εσπανιόλ
18:00GR Βιγιαρεάλ - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια
18:00GR Βαγιαδολίδ - Μαγιόρκα
18:00GR Σπόρτινγκ Χιχόν - Οσασούνα
18:00GR Ράσινγκ Σανταντέρ - Αλμερία
20:00GR Σεβίλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο
22:00GR Ατλέτικο Μαδρίτης - Βαλένθια

Δεν υπάρχουν σχόλια: