Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Τζαβέλλας: Εκπληκτική δουλειά από Κατσιφαράκη

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε στο Novasports.gr για τη νίκη της Άιντραχτ¨επί της Ντόρτμουντ, αλλά και για το πως ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ τον τραυματισμό του.
Η είδηση του τραυματισμού του Γιώργου Τζαβέλλα προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό του Μίχαελ Σκίμπε, ο οποίος είδε ένα βασικό και αναντικατάστο στέλεχος της εξαιρετικής πορείας της Άιντραχτ να μένει εκτός δράσης από ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, όπως αυτό με την επί 15 σερί αγωνιστικές αήττητη, Μπορούσια Ντόρτμουντ...
Το διάστρεμμα δευτέρου βαθμού του Γιώργου Τζαβέλλα δεν άφηνε σε κανέναν, στις τάξεις της Άιντραχτ, περιθώρια να σκεφτεί ότι μπορεί να παίξει σε αυτό το παιχνίδι, με το ιατρικό τιμ της ομάδας της Φρανκφούρτης να αναφέρει πως ο «Τζάβε» θα ήταν και πάλι έτοιμος να αγωνιστεί σε 15-20 μέρες. Ο διεθνής αμυντικός όμως είχε διαφορετική άποψη... Αφού πήρε άδεια από την ομάδα του, στην αρχή της εβδομάδας μπήκε στο αεροπλάνο και... κατηφόρισε στην Αθήνα για να επισκεφθεί τον προσωπικό του γιατρό, και φυσικά του Πανιωνίου, Γιώργο Κατσιφαράκη...
Μαζί με τον φυσιοθεραπευτή, Παναγιώτη Σοφιανό τις 4 μέρες που έμεινε στην πρωτεύουσα δούλεψε σκληρά, κάνοντας ειδικές ενέσεις ενζύμων, υπερβαρικό οξυγόνο και ειδική φυσικοθεραπεία. Μέσα σε μόλις 4 μέρες ο Γιώργος Τζαβέλλας είχε... αποχαιρετήσει τον τραυματισμό του.
Επιστρέφοντας στην Φρανκφούρτη, με τα ευχάριστα μαντάτα στην... μικρή αποσκευή του, ο Μίχαελ Σκίμπε, οι συνεργάτες του και το ιατρικό τιμ έμειναν με... ανοικτό το στόμα. Κανείς δεν πίστευε ότι μέσα σε λίγες μέρες, ο Τζαβέλλας είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αναγκάζοντας, ουσιαστικά, τον Σκίμπε να του εμπιστευθεί ξανά τη θέση του αριστερού μπακ, δεν έκανε ούτε μία προπόνηση όλη την εβδομάδα, αγωνιζόμενος για 80 λεπτά στο νικηφόρο παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ...
Μάλιστα, η αποθεραπεία-ρεκόρ του 22χρονου αμυντικού απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια του γερμανικού Τύπου, με την "Bild" ν' αναφέρετε στην εκπληκτική δουλειά που έκανε ο Γιώργος Τζαβέλλας στις 4 μέρες παραμονής του στην ΑΘήνα.
Ο Γιώργος Τζαβέλλας «πετούσε» από τη χαρά του μετά το 1-0 της Άιντραχτ επί της επίδοξης πρωταθλήτριας, Ντόρτμουντ και σε επικοινωνία που είχε μαζί του το Novasports.gr και ο Γιώργος Βασιλείου, ήταν... εμφανές το χαμόγελο και ο ενθουσιασμός.  Όχι μόνο για τη νίκη της ομάδας του, αλλά και για το γεγονός ότι κατάφερε χωρίς καμία προπόνηση, να βοηθήσει την Άιντραχτ σ' ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.
«Νιώθω πολύ όμορφα. Κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι και πήραμε μια σημαντική νίκη κόντρα στην καλύτερη γερμανική ομάδα. Νιώθω χαρούμενος φυσικά και για το γεγονός ότι αν και στην αρχή της εβδομάδας δεν υπήρχαν πιθανότητες να αγωνιστώ, ξεπέρασα τον τραυματισμό μου και αγωνίστηκα για 80 λεπτά, βοηθώντας την Άιντραχτ. Φυσικά για να παίξω σ' αυτόν τον αγώνα χρωστάω τα πάντα στον προσωπικό μου γιατρό, Γιώργο Κατσιφαράκη και στον φυσικοθεραπευτή, Παναγιώτη Σοφιανό.
Τις 4 μέρες που έμεινα στην Αθήνα δούλεψαν σκληρά για να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τους ευχαριστώ πολύ και τους δύο, όπως επίσης ευχαριστώ και την ομάδα μου, που με εμπιστεύθηκε και μου έδωσε την άδεια να ακολουθήσω την ειδική θεραπεία στην Αθήνα».
Όσο για το μέλλον της Άιντραχτ, ο Γιώργος Τζαβέλλας εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Κάναμε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο. Μαζέψαμε 26 βαθμούς και πετύχαμε 8 νίκες. Έχουμε τώρα μπροστά μας αρκετό καιρό να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε πιο «φρέσκοι», ούτως ώστε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε από τη φετινή χρονιά. Είμαστε ψηλά στην βαθμολογία και εκεί θέλουμε να μείνουμε... Αν συνεχίσουμε έτσι, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: