Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

«Έχει πιάσει πάτο ο Παναθηναϊκός»!

Στη χειρότερη δυνατή κατάσταση που θα μπορούσε, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, όπως επεσήμανε με δηλώσεις του στον Nova ΣΠΟΡ FM 94.6 , ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού», Στράτος Αποστολάκης. «Η ομάδα έχει πιάσει πάτο», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Αγρινιώτης πρώην μπακ των «πρασίνων».

Ο Στράτος Αποστολάκης, ο οποίος διετέλεσε τεχνικός της ομάδας μέσα στη σεζόν 2000-2001, αναφέρθηκε και στους λόγους της κακής εικόνας που παρουσιάζει το «τριφύλλι» μέσα στο γήπεδο, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει κακό το υπάρχον ρόστερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα αγωνιστικά

«Δεν περίμενα μεγάλες διαφοροποιήσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την έλευση του Φερέιρα στον πάγκο, ωστόσο η κακή εικόνα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου ήταν κάτι που με ξάφνιασε».

Η διαφορά με πέρυσι…

«Αν δούμε τους παίκτες σε ατομικό επίπεδο σε σχέση με πέρυσι, είναι η μέρα με τη νύκτα. Την περασμένη χρονιά υπήρχε το κίνητρο του νταμπλ και οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Μετά όμως ήρθε ο εφησυχασμός, οι παίκτες θεώρησαν πως έκαναν το χρέος τους και τώρα βιώνουμε αυτήν τη θλιβερή κατάσταση».

Τις πταίει;

«Η κακή προετοιμασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Μουντιάλ, αλλά και το γεγονός πως οι περυσινοί πρωταγωνιστές του νταμπλ μεγαλώσανε κατά ένα χρόνο, συνηγόρησαν στην κακή εικόνα».

«Κακό το ρόστερ…»

«Η αλήθεια είναι πως το ρόστερ της ομάδας είναι κακό… Από αυτό μόνο ο Σισέ ξεχωρίζει, ενώ υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε μεγάλους παίκτες και οι Νίνης και Χριστοδουλόπουλος, εφόσον βεβαίως ακολουθήσουν το σωστό πρόγραμμα και μπουν στον ρυθμό του πρωταθλητισμού. Παίκτες σαν τον Λέτο για παράδειγμα δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση βαρόμετρο για την εικόνα της ομάδας. Αν αγωνιζόμουν εγώ, ας πούμε, δεν θα προβληματιζόμουν σκεπτόμενος πως θα αντιμετωπίσω τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή».

Για την επιλογή του Ιωαννίδη ως εσωτερικού χαφ στο τελευταίο παιχνίδι…

«Η αλήθεια είναι πως ο Φερέιρα είναι λιγάκι μπερδεμένος. Είναι φυσιολογικό να πειραματίζεται και να προσπαθεί να μάθει το ρόστερ του. Μέσα στις δοκιμές που θα κάνει, μπορεί να υποπέσει και σε κάποια σφάλματα. Είναι κρίμα να κρίνουμε τον Φερέιρα από δύο παιχνίδια, δεν είναι πρέπον να χαρακτηρίσουμε έναν τεχνικό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αν μπορεί να φτιάξει ή να καταστρέψει μία ομάδα».

Πιο κάτω… δεν πάει

"Όπως αντιλαμβάνομαι την κατάσταση τη δεδομένη στιγμή, ο Παναθηναϊκός μπορεί μονάχα να βελτιωθεί όχι όμως να γίνει χειρότερος από ό,τι παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα. Μπορεί να πάει μόνο προς τα πάνω αγωνιστικά, σε καμία περίπτωση όμως προς τα κάτω. Η ομάδα έχει πιάσει πάτο».

Σημαντική η διοικητική ισχύς και σταθερότητα

Με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα που έχουν προκύψει στη διοίκηση των νταμπλούχων Ελλάδος (και τις ανακοινώσεις Πατέρα και Βγενόπουλου), ο παλαίμαχος άσος της ομάδας τόνισε τη σημασία της συσπείρωσης.

«Όταν πήρα τη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, στο τιμόνι του συλλόγου βρισκόταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη, η παρουσία της οποίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν στον χώρο παράγοντες με τεράστια οικονομική επιφάνεια και θα πρέπει να αγωνιζόμαστε για να τους κρατήσουμε στον χώρο γιατί τους έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: